Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

divendres, 25 de novembre del 2016

Zuric 1-1 Vila-real: Decepció i tot per decidir

Nova decepció fora de casa, que comporta haver de
jugar-se-la davant del Steaua. // Foto: villarrealcf.es
Diuen que, en el futbol, qui perdona, acaba pagant-ho. I això, sumat a una sensació de conformisme i de no saber controlar la situació en la recta final del partit, és el que li va passar al Vila-real a Zuric. Després d'avançar-se amb un gol de Bruno abans del quart d'hora i de tenir ocasions de sobra per tancar el matx tot i no fer un joc espectacular, els d'Escribá van veure com un Zuric envalentit empatava de penal a poc del final. Ara, el submarí s'ho jugarà tot a una carta en el darrer partit.
Als pocs minuts del xiulet inicial, Bakambu ja tenia una primera ocasió ben clara en què, després d'una bona combinació entre Cheryshev i Pato, el francocongoleny rebia l'esfèric, regatejava el porter Vanins, es quedava amb un angle massa tancat i, finalment, xutava fora. Però poc després, un parell de minuts abans que es complira el primer quart d'hora, Bruno rematava al fons de la xarxa una treta de córner de Trigueros. Zero a un que feia pensar que el Vila-real no només guanyaria el partit sinó que, tal volta, podria fer-ho amb certa solvència. I haguera pogut ser així si, en el primer temps, el submarí no haguera desaprofitat situacions tan clares com un mà a mà de Pato pràcticament sol amb el porter, i amb Cheryshev al costat encara més sol, amb el xut final del brasiler directament a les mans del porter, o una triple ocasió a pocs minuts del descans en què ni Bruno primer, ni Cheryshev després, ni Pato finalment, aconseguien augmentar la distància en el marcador. O Vanins o la seua defensa han evitat el gol en una acció desesperant per als groguets. El Zuric, per la seua banda, va intentar, en la primera part, aprofitar les imprecisions dels d'Escribá en el centre del camp per recuperar balons i crear algunes situacions de perill, tot i que sense posar Asenjo en grans problemes.
La segona part semblava que continuava més o menys amb la mateixa tònica. El submarí groc tenia la situació més o menys controlada, tot i que li costava moure el baló amb fluïdesa. Els suïssos avisaven en el primer minut, amb un remat creuat de Marchesano que marxava lleugerament desviat, però poc després seria el Vila-real l'equip que tornaria a tenir ocasions clares i, novament, a fallar-les. Primer, Bakambu aprofitaria una errada en defensa dels helvètics per recuperar el baló a la línia de fons i deixar-lo enrere per a Pato perquè el brasiler, amb tota la porteria per a ell, l'enviara fora. Minuts després, els mateixos protagonistes s'intercanviarien els papers: Pato posava una bona passada en profunditat per a Bakambu, que novament se n'anava de Vanins, però tardava en rematar i ho feia massa fluix, cosa que, finalment, permetia el porter del Zuric evitar un segon gol groguet que, probablement, haguera deixat el matx sentenciat. Els minuts passaven, el marcador no es movia i els d'Escribá, que introduïa algunes cames fresques –el canvi de Castillejo per Cheryshev, obligat, en rebre el rus una puntada de peu involuntària a la cara que li feia un bony considerable a la zona de l'ull–, començaven a trobar-se incòmodes, més pel resultat curt que perquè els de casa els posaren en grans problemes. Tot i així, l'equip anava reculant, i els helvètics ho van aprofitar per dir la seua: primer, Roberto Rodríguez enviava al travesser un centre-xut, i en el minut 86, penal de Víctor Ruiz que el mateix Rodríguez s'encarregava de transformar en l'empat. Gerro d'aigua freda per a un Vila-real massa defensiu en la recta final del matx, que veia com perdia dos punts i com fins i tot estava a punt de quedar-se'n sense cap: Asenjo, en la darrera jugada del partit, salvava un remat a boca de canó després d'una jugada embolicada dins de l'àrea.
Amb aquest empat, i la victòria del Steaua davant de l'Osmanlispor, el grup queda totalment obert a falta de només una jornada per disputar-se. Els turcs són líders del grup amb set punts, mentre que Vila-real, Zuric i Steaua en tenen tan sols un menys. Els groguets, per tant, rebran un Steaua amb opcions i ambdós equips sabran que una victòria els posaria als setzens de final.

Fitxa tècnica: 
5a jornada de la fase de grups de l'Europa League, grup L. Temporada 2016/2017.
Letzigrund, Zuric. 10.069 espectadors. 

Zuric: Vanins; Bangura, Kecojevic, Nef; Brunner (Roberto Rodríguez, 69'), Marchesano, Sarr, Kukeli (Sadiku, 78'), Voser (Winter, 69'); Koné i Schönbächler.
Vila-real: Asenjo; Rukavina, Musacchio, Víctor Ruiz, José Ángel; Trigueros, Bruno, Dos Santos, Cheryshev (Castillejo, 70'); Pato (Sansone, 77') i Bakambu (Rodrigo, 81').

Gols: 0-1 (13') Bruno. 1-1 (86') Roberto Rodríguez, de penal.

Àrbitre: Davide Massa, italià. Targetes grogues: Brunner, Marchesano; Víctor Ruiz i Rukavina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada