Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dissabte, 29 d’abril del 2017

Vila-real 3-1 Sporting de Gijón: Sense complicacions

Bakambu va ser el protagonista del partit amb dos gols
en el segon temps. // Foto: marca.com
El Vila-real es va imposar de manera solvent al Sporting, amb dos gols de Bakambu i un de Soldado, i continua en la seua lluita per acabar en places de competició europea. Les victòries d'Athletic i Reial Societat, però, no permeten el submarí augmentar distàncies, que segueixen sent mínimes a falta de tan sols tres jornades perquè acabe la temporada.
Els d'Escribá van eixir amb la clara intenció de buscar el gol i, a diferència d'altres partits, combinaven bé i van tindre diverses ocasions clares en els primers compassos de partit, en botes de Soldado o Soriano, que va tindre la més clara en rematar una jugada embolicada dins de l'àrea i va vore com Isma López salvava el primer de la nit pràcticament en la línia de gol. El domini groc va amainar i va deixar pas a uns minuts de control del Sporting, que havia de guanyar per no veure's amb un peu i mig en segona. De fet, primer Moi Gómez, amb un xut que impactà al travesser, i després Xavi Torres, amb un colp de cap que va salvar Andrés Fernández amb una gran intervenció, van poder avançar el seu equip. I quan millor estaven jugant els asturians, va arribar el gol del Vila-real. Després que el Sporting allunyara el baló de la seua àrea, Rodrigo l'hi va tornar amb un cop de cap, Soldado va caçar l'enviament i, amb una definició suau davant Cuéllar, va establir l'u a zero.
En la segona part, els groguets van sentenciar per la via ràpida. Quan només s'havia jugat un minut, una passada mil·limètrica perfecta de Jonathan Dos Santos la va aprofitar Bakambu per encarar Cuéllar i fer el segon. Minuts després, de nou el francocongoleny es va quedar sol davant del porter visitant, tot i que aquesta vegada va voler deixar-li el gol a Soldado que, pràcticament a porteria buida, envià el baló fora. El tercer, però, arribaria al minut 59, en una jugada amb els mateixos protagonistes però amb els papers invertits: la passada del valencià la va convertir en gol Bakambu, que ja en suma 10 en tota la temporada en lliga. Amb aquest resultat, el Vila-real es va relaxar i pràcticament es va desconnectar del partit, potser fins i tot massa, fet que va aprofitar el Sporting per retallar distàncies mitjançant un gol de Douglas, però el partit ja no tindria molta història més. Sansone, que havia entrat en el segon temps, va poder fer el quart a poc del final, però l'italoalemany la va enviar fora i continua amb la seua sequera golejadora en la segona volta.
Tres punts que permeten el Vila-real seguir cinqué, tan sols un punt per damunt de l'Athletic i dos de la Reial Societat. La quarta plaça, que ocupa el Sevilla, està a cinc punts i seria encara matemàticament possible, però tot apunta que la lluita dels d'Escribá en els tres partits que queden se centrarà en assegurar una plaça d'Europa League.

Fitxa tècnica:
35a jornada de lliga de 1a divisió, temporada 2016/2017.
El Madrigal, Vila-real. 15.120 espectadors.

Vila-real: Andrés Fernández; Mario, Bonera, Álvaro, José Ángel; Rodrigo, Bruno, Dos Santos, Soriano (Trigueros, 88'); Bakambu (Sansone, 68') i Soldado (Adrián, 75').
Sporting: Cuéllar; Douglas, Babin, Amorebieta (Víctor Rodríguez, 51') Meré, Isma López; Carmona (Sergio Álvarez, 66'), Xavi Torres, Vesga (Burgui, 46'), Moi Gómez; Cop.

Gols: 1-0 (32') Soldado. 2-0 (46') Bakambu. 3-0 (59') Bakambu. 3-1 (72') Douglas.

Àrbitre: Estrada Fernández (c. català). Targetes grogues: Dos Santos, Bonera i Amorebieta.