Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dimecres, 15 d’agost del 2012

Comença l'operació "Tornarem"


El Vila-real es prepara per l'inici de lliga a segona divisió amb el clar objectiu de l'ascens

A menys de dos dies per l'inici de la lliga en segona divisió, el Vila-real ha acabat ja els seus partits de pretemporada. Una pretemporada un tant irregular però en la qual l'equip ha donat bones sensacions en els partits contra equips més propers al seu nivell. A més, a falta d'un possible reforç en el centre del camp, la plantilla està pràcticament tancada. Això sí, no durant tot l'estiu tota la situació que rodejava l'equip tenia tan bona pinta ni els aficionats estaven tan satisfets com a hores d'ara. Cert és que, com hem dit, encara no s'ha jugat ni el primer partit de lliga, però després de les arribades la setmana passada de dos reforços de nivell, com són el veterà central suec Olof Mellberg, i el davanter argentí Fernando Cavenaghi, i els dos darrers resultats de la pretemporada, un empat a 1 contra el Toulouse francés i la victòria per 2-1 contra el Llevant, equip que jugarà competició europea, els ànims entre l'afició grogueta han millorat en comparació a fa mig mes. Hi ha optimisme i ganes que comence a rodar el baló.
Mellberg i Cavenaghi,
dos reforços de nivell per lluitar per l'ascens
Si viatgem unes dues setmanes enrere en el temps, recordarem que les sensacions no eren, ni de bon tros, tan bones. Els resultats dels partits de preparació no estaven sent res de l'altre món, ja que excepte dues victòries més còmodes, una contra un combinat de jugadors de la pedrera, i una altra contra el Borriana, per 4-1 i 4-0 respectivament, els de Velázquez havien empatat a tres contra l'Osca a terres aragoneses, havien superat per la mínima (2-1) l'Ontinyent, de 2aB, i fins i tot havien sofert una derrota (1-0) contra l'Huracán Valencia, també de 2aB. Tot i que, normalment, els partits de pretemporada no són més que proves que serveixen perquè els jugadors es preparen de cara a la nova temporada, els resultats no és que il·lusionaren excessivament. A més, en el capítol d'arribades, tot pareixia estar molt aturat. Llevat de la contractació de Javi Venta a principis del mes de juny, el club no s'havia fet amb els serveis de cap jugador nou més, ni tan sols hi havia apenes rumors sobre aquest tema. En canvi, però, la llista d'eixides es feia més i més gran, i això creava inquietud entre els aficionats. No en va, aquest estiu han abandonat el club de La Plana més d'una dotzena de jugadors. Alguns d'ells van acabar el contracte que els vinculava al Vila-real i no van rebre una oferta de renovació, com és el cas del canari Ángel. Altres, han sigut traspassats després de finalitzar cessions en altres equips, com ara Marcano, que després de jugar un any a l'Olympiacos grec, va fitxar pel Rubin Kazan, o Jefferson Montero, que va trobar destinació en el Monarcas Morelia de Mèxic. La majoria, però, han sigut traspassats després d'haver format part del planter que va baixar la temporada passada: alguns, per no comptar pel club quant a termes esportius, i d'altres, perquè no era possible pel Vila-real assumir la seua fitxa, i per tant el club buscava estalviar-se-la i traure beneficis amb aquestes vendes que han representat uns ingressos necessaris, segons Fernando Roig, per mantindre els comptes del club al dia i assolir l'equilibri econòmic necessari. Entre ells estan Diego López, que defensarà els colors del Sevilla; Marco Ruben, pel qual va arribar una oferta impossible de rebutjar de part del Dinamo de Kiev; o Gonzalo i Borja Valero, que han marxat junts a la Fiorentina. També jugadors menys habituals, com Wakaso o Castellani han deixat l'equip groguet, mentre que altres han eixit temporalment del club en forma de cessió, com ara Nicki Bille (al Rayo Vallecano), Zapata (al Milan), De Guzmán (al Swansea City) o Camuñas (al Deportivo). Finalment, el cas de Marchena i Català, que han rescindit el seu contracte per anar-se'n al Deportivo i al Múrcia, respectivament.
En el Trofeu de la Ceràmica, contra el Llevant,
l'equip va donar bones sensacions i s'imposà per 2-1

Així doncs, amb totes aquestes eixides, pareix que amb només dos reforços no hi haja un equilibri, però no cal oblidar tots els joves del filial que han passat a formar part del primer equip. Mariño, i Juan Carlos (després d'acabar el seu període de cessió per una temporada a l'Elx) seran els encarregats de disputar-se la plaça sota els pals de la porteria grogueta, mentre que Truyols, Jaume Costa i el francés Lejeune (encara que aquest seguirà tenint fitxa del B) seran protagonistes en la línia defensiva. Toribio serà el substitut natural de Bruno al centre del camp, mentre que s'espera que Manu Trigueros siga un dels homes destacats de la temporada si segueix demostrant la mateixa qualitat que va deixar vore la temporada passada en el Vila-real B. També Moi Gómez i Gerard Moreno tindran la seua oportunitat combinant el primer equip amb el filial, i per últim, Gerard Bordàs podrà demostrar que tot i haver estat jugant molts anys en el B, és un jugador que pot aportar perill en la davantera. Per tant, tot i no ser jugadors que han sigut contractats durant l'estiu, també són reforços tots aquests jugadors provinents de les categories inferiors, sense oblidar el nigerià Uche, que fou fitxat la temporada passada per ser cedit al Granada i que ara torna al Vila-real per intentar demostrar que és un jugador amb gol que pot aportar-li molt a l'equip.
En definitiva, el Vila-real inicia un repte que no serà gens fàcil: tornar a primera divisió només un any després del seu descens, cosa que pocs equips aconsegueixen, però, sens dubte, els jugadors saben que aquest és el seu objectiu i de ben segur que assumiran la responsabilitat que tenen per demostrar al club que són els homes adequats per dur a terme aquesta tasca i, òbviament, per donar una alegria als aficionats groguets, que tot i el descens de categoria, seguiran ben donant suport a l'equip per ajudar a assolir l'objectiu, l'operació “TORNAREM”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada