Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

diumenge, 19 d’agost del 2012

Inici amb bon peu

Tot i una horrible actuació arbitral i un Castilla que no va posar les coses fàcils, el Vila-real va remuntar amb dos gols de Cavenaghi per sumar els primers tres punts de la temporada (2-1)

Satisfet. Així està l'entorn del Vila-real, tant jugadors com tècnics i també l'afició, després de la victòria per la mínima davant del filial del Reial Madrid, en un partit que no va resultar fàcil per als groguets. Els de Velázquez van començar intentant agafar el domini del partit amb tranquil·litat, però al minut 18, un centre del Castilla, que encara apenes havia arribat a l'àrea, va acabar amb un penal -totalment inexistent- per unes suposades mans de Mellberg en fregar el baló de manera totalment involuntària quan entre ell i Juan Carlos es van fer amb l'esfèric evitant que el jugador del Castilla que anava a rematar arribara a tocar el baló. Jesé es va encarregar de transformar la pena màxima i de posar un 0-1 al marcador que no posava les coses fàcils al Vila-real. Després d'uns minuts de poca fluïdesa en atac, va arribar l'ocasió més clara dels groguets a la primera part, quan Uche va rebre el baló en una posició immillorable després d'un centre des de la dreta però el seu remat va eixir desviat per poc. També a pilota aturada duien perill els groguets, amb faltes o corners centrats a l'àrea on apareixia Mellberg -molt actiu tant en tasques defensives com atacants- per tocar-la de cap i que algú arribara a la rematada, però sense encert en els primers intents, fins que al minut 45, just abans del final del primer temps, aquesta vegada sí, el cop de cap de Mellberg rebotava en un defensa del Castilla, i Cavenaghi, molt atent, agafà el rebuig en l'àrea xicoteta per posar un empat a un que feia veure les coses amb optimisme de cara a la segona part.
En el segon temps, va seguir la mateixa tònica. Els groguets, mitjançant el control del partit, volien fer notar la seua superioritat per crear perill a la porteria blanca, mentre que els madridistes duien perill al contracolp. Hi va haver novament polèmica quan, en una acció en què el nigerià Uche es va endinsar a l'àrea, un defensa blanc li va entrar clarament per darrere però, en aquesta ocasió, l'àrbitre no va voler assenyalar el punt de penal. Els minuts passaven i tot i que el Vila-real s'apropava amb perill, la definició fallava. Finalment, al minut 79, Cavenaghi va aprofitar un error del Castilla, en arreplegar el baló després d'una mala entrega, encarà el defensa, es perfilà, i des de fora de l'àrea, marcà un gol espectacular que va entrar pel mateix escaire.
Al remat, el Vila-real va aconseguir que els tres punts es quedaren a casa i, encara que va demostrar que ha de millorar en alguns aspectes, va deixar clar que hi ha equip per lluitar per l'objectiu d'enguany: el retorn a la primera divisió.

Fitxa tècnica:
1a jornada de Liga Adelante (2a divisió), temporada 2012/2013.
El Madrigal (Vila-real), uns 9.000 espectadors.

Vila-real: Juan Carlos; Javi Venta, Musacchio, Mellberg, Joan Oriol; Senna, Toribio (Moi Gómez, 42'), Cani (Pablo González, 76'), Trigueros; Uche (Jaume Costa, 66') i Cavenaghi.
Castilla: Mejías; Fabinho, Nacho, Mateos, Casado; Mosquera, Álex (Lucas Vázquez, 84'), Juanfran (De Tomás, 84'), Jesé; Denis i Plano (Borja García, 68').

Àrbitre: Sánchez Martínez (col·legi murcià). Targetes grogues: Mellberg, Toribio, Trigueros; Mosquera. Expulsat el segon entrenador del Vila-real, Kike Burgos.

Gols: 0-1 (18') Jesé (p). 1-1 (45') Cavenaghi. 2-1 (79') Cavenaghi.