Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dijous, 8 de desembre del 2016

LA PRÈVIA. Vila-real - Steaua: Final anticipada

Els groguets, obligats a guanyar per no dependre d'altres
resultats per passar a setzens. // Foto: mundodeportivo.es
Quan es van conéixer els rivals del Vila-real en aquesta fase de grups de l'Europa League, ni afició, ni jugadors i equip tècnic pensaven que arribarien al darrer partit havent-se de jugar la classificació en un matx a cara o creu, però després de cinc partits en què només s'ha aconseguit una victòria, aquesta és la situació amb què hui el Vila-real rep el Steaua que, empatat a punts amb els groguets, també es juga la continuïtat a la competició.
Els d'Escribá, facen el que facen hui, no hauran fet una fase de grups gaire notable. En cas de guanyar, resultat que posaria el submarí en setzens i segons el resultat de l'altre equip, fins i tot ho podria fer com a primer de grup, seria amb tan sols dues victòries, un bagatge discret en aquest grup. Siga com siga, tot el que no siga aconseguir la classificació, es podria considerar un fracàs, ja que en totes les ocasions que el club ha disputat la segona competició europea ha arribat, com a mínim, a setzens de final.
Escribá i els seus han deixat clar, però, que la idea de quedar-se fora d'Europa ni se'ls passa pel cap, amb la qual cosa hauran de millorar el rendiment que han mostrat fins ara en la competició i en els darrers partits en general en què, deixant fora el matx de Copa a Toledo, només han fet un gol en quatre partits i no han aconseguit cap victòria. Els tres punts donarien la classificació als groguets, com a segons de grup si l'Osmanlispor guanya davant el Zuric o fins i tot com a primers si els suïssos trauen algun punt de Turquia. La victòria del Steaua deixaria el submarí fora d'Europa, mentre que si es dóna un empat, caldria tenir en compte el resultat concret del repartiment de punts i el resultat del matx de Turquia. Un empat a dos o més gols al Madrigal i una victòria dels otomans també eliminaria el Vila-real, i també ho faria qualsevol empat al Madrigal amb una victòria del Zuric.
Més enllà de les possibles combinacions de resultats, en el plànol purament esportiu, Escribá no podrà comptar encara amb Cheryshev, que va acabar el partit de Copa a Toledo amb una sobrecàrrega i encara no es troba en condicions de jugar, així com tampoc amb Castillejo. El malagueny es va lesionar a Leganés dissabte passat i, amb un possible trencament dels isquiotibials, és probable que no puga tornar als terrenys de joc fins gener. Queda el dubte de si el tècnic groguet optarà per una alineació amb els teòrics titulars, vista la transcendència del partit, o si encara així, confiarà en els menys habituals com ha fet normalment en Europa.
Pel que fa al Steaua, els romanesos, després d'arribar a la jornada quatre amb tres punts i tindre poques opcions de res, es troben ara, amb sis punts després de la seua victòria a casa davant de l'Osmanlispor fa un parell de setmanes, depenent d'ells mateixos, ja que si aconsegueixen els tres punts al Madrigal, la classificació la tindrien assegurada. També els podria valer un empat a dos gols o més, sempre i quan en l'altre partit hi haguera una victòria local.
No serà la primera vegada que Vila-real i Steaua s'enfrontaran al Madrigal. Ja ho van fer en la temporada 2004/2005, en aquesta mateixa competició (tot i que sota la denominació de Copa de la UEFA) en huitens de final. Després d'un empat segons gols a Romania, els groguets s'imposaven 2-0 a casa a la tornada, resultat que tot aficionat groguet signaria per a hui, el suport dels quals serà important des de la grada, on també s'espera la presència de més de 5.000 aficionats de l'equip de Bucarest.
El partit, que començarà a les 17.00, comptarà amb l'arbitratge de l'alemany Manuel Gräfe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada