Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dijous, 16 de febrer del 2017

LA PRÈVIA. Vila-real - Roma: Il·lusió i dubtes per Europa

Groguets i romanistes ja s'enfrontaren en la Uefa el 2004,
amb victòria del submarí en el global de l'eliminatòria
Torna l'Europa League i ho fa en un moment que, potser, no és el millor per al Vila-real, ja que resultats com el que l'equip va signar el cap de setmana passat, en què no va passar de l'empat a casa davant d'un rival sobre el paper inferior, com és el Màlaga, deixen certs dubtes sobre la competitivitat de l'equip i sobre la manca d'una idea de joc clara. Cert és, però, que, fins al moment, el Vila-real ha competit i ha aconseguit bons resultats aquesta temporada davant dels equips considerats grans, i s'espera que també siga així hui a la nit davant d'un rival potent com la Roma.
Després d'una fase de grups en què els d'Escribá van patir molt més del que s'esperava per passar a setzens, el fet de classificar-se com a segons comportava la possibilitat que tocara un primer de grup en el sorteig o un dels millors tercers de Champions. Finalment, va ser el primer cas, però tot i ser un rival procedent d'Europa League, probablement era un dels més forts que podia tocar en sort. Ni més ni menys que la Roma, el segon classificat de la lliga italiana, que compta amb jugadors de la qualitat de Dzeko, Salah o Nainggolan, a més del ja molt veterà però sempre imponent Totti, una llegenda del futbol que, amb 40 anys, visitarà el Madrigal en la seua darrera temporada com a jugador professional.
Escribá i Sansone, que van fer acte de presència ahir en la roda de premsa prèvia al partit, van declarar que, tot i que són conscients del potencial de la Roma i que saben que cap la possibilitat que els italians guanyen l'eliminatòria, no se senten inferiors i consideren que si fan les coses bé, tenen les mateixes opcions que els romans de passar a huitens d'una competició que il·lusiona molt. Quant a l'alineació, s'espera que Musacchio, ja totalment recuperat de la seua lesió a la monyica, siga titular, així com Jaume Costa, que en els darrers partits havia sigut suplent en benefici de José Ángel. El dubte principal queda en les bandes del mig del camp: mentre que una l'ocuparà, quasi amb total seguretat, Jonathan dos Santos, no està clar si Soriano o Castillejo jugaran en l'altra. L'italià, que va veure la roja directa en el partit davant el Màlaga per una acció sense baló, va rebre la crítica d'Escribá després del matx per haver deixat el seu equip amb un home menys innecessàriament, cosa que podria perjudicar-lo, però la qualitat del transalpí fa que, encara així, tinga opcions d'estar en l'onze, davant d'un Castillejo que va oferir un bon nivell en els minuts de què va disposar.
Pel que fa la Roma, el seu tècnic, Luciano Spalletti, ha indicat que el seu equip ve amb la intenció d'aconseguir un resultat positiu que els permeta avançar en l'Europa League, però que saben del perill del Vila-real i de la seua solidesa defensiva, amb la qual cosa no esperen una eliminatòria fàcil en cap cas. Sembla que els romans es prenen la competició europea seriosament, ja que, segurament, jugaran tots els seus astres, amb un 3-4-2-1 amb poques novetats respecte de l'alineació del seu darrer partit en lliga, que van véncer per 0-2 al camp del modest Crotone. Es tractaria de la presència del brasiler Alisson a la porteria, en detriment de Szczesny, i de De Rossi, en comptes de Paredes, al centre del camp.
No és la primera volta que Vila-real i Roma es troben les cares en partit oficial. Ja ho van fer la temporada 2003/2004 en aquesta mateixa competició, tot i que encara amb el nom de Copa de la Uefa, en la que era la primera participació dels groguets. En aquella ocasió, va ser una ronda més tard, en huitens de final, i els romanistes, tal volta confiats pel poc nom del rival, es van veure sorpresos amb un 2-0 al Madrigal a l'anada, amb gols de José Mari i Anderson, el dia dels atemptats de l'11 de març a Madrid, per després quedar eliminats a l'estadi Olímpic tot i guanyar 2-1. El 3-2 global, amb un altre gol d'Anderson a la tornada, va enviar l'equip aleshores entrat per Paquito a quarts.
El partit, que començarà a les 21.05 i en el qual s'espera un bon ambient, amb la presència d'uns 2.000 aficionats de la Roma, comptarà amb l'arbitratge del neerlandés Danny Makkelie.

Possible alineació del Vila-real: Asenjo; Mario, Musacchio, Víctor Ruiz, Jaume Costa; Trigueros, Bruno, Dos Santos, Castillejo; Adrián i Sansone.

Possible alineació de la Roma: Alisson; Manolas, Fazio, Rüdiger; Peres, Strootman, De Rossi, Emerson; Salah, Nainggolan; Dzeko.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada