Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dijous, 2 de març del 2017

Osasuna 1-4 Vila-real: Amb contundència

Els jugadors groguets dedicaren la victòria i els gols
a Sergio Asenjo. // Foto: villarrealcf.es
Va véncer i va convéncer. El Vila-real es va rescabalar de l'amarga derrota davant el Reial Madrid amb una contundent victòria per un gol a quatre al Sadar, davant d'un Osasuna batallador però que va evidenciar la seua manca de futbol i el perquè de la seua situació a la classificació. La bona actuació dels davanters groguets, amb un doblet de Santos Borré, que s'estrenà en lliga, va ser decisiva.
El partit no va poder començar millor per als interessos del submarí, que es va avançar molt prompte. Quan només s'havia jugat poc més d'un minut, un enviament llarg de Rukavina al qual arribava Bakambu després d'una bona cavalcada, acabava amb un xut del francocongoleny que salvaven entre el porter local i el pal però el rebuig l'enviava Soriano, molt atent al segon pal, al fons de la xarxa. Osasuna va reaccionar ràpidament amb dues bones ocasions, però un Andrés Fernández segur, que debutava en partit de lliga esta temporada, envià a córner primer un mà a mà amb Sergio León i, poc després, també intervenia bé en un perillós colp de cap de Vujadinovic. Durant uns minuts, el partit va embogir un poc i era d'anada i tornada, però poc a poc, el Vila-real va agafar-ne el control, jugant amb calma i arribant a l'àrea amb perill. I en una d'aquestes accions, un baló a l'àrea de Trigueros que buscava Soriano va acabar amb l'italià per terra després que Berenguer li estirara clarament la samarreta. L'àrbitre no va dubtar en assenyalar el punt dels onze metres i Soldado, al segon intent (ja que el primer, en què el valencià havia xutat sense el permís del col·legiat, l'havia aturat Sirigu), va marcar el seu primer gol de la temporada i va fer pujar el zero a dos al marcador, no sense demanar disculpes a la seua antiga afició i mostrant la samarreta d'ànim a Asenjo amb què els groguets havien saltat al camp, com ja havia fet Soriano en el primer gol. Osasuna, amb més cor que cap, intentava acurtar distàncies, però sens dubte era el Vila-real qui controlava la situació i arribava a l'àrea dels navarresos amb més perill.
La segona part va continuar amb la mateixa tònica. Els d'Escribá, que complia el primer dels dos partits de sanció que li van imposar després de ser expulsat davant del Madrid i que va haver de veure el partit des d'una cabina a la grada, combinaven bé i guiats per un inspirat Soriano, un ràpid Bakambu i un lluitador Soldado, creaven ocasions amb facilitat, tot i que mancava l'encert. En canvi, seria Osasuna qui marcaria i posaria emoció al partit. Roberto Torres s'encarregaria de transformar un penal innocent que Musacchio havia fet sobre Sergio León quan l'atacant dels de Pamplona estava en una posició en què difícilment podia crear perill. Poc després, Oriol Riera, de cap a l'eixida d'una falta, va estar a punt de fer pujar l'empat el marcador, però l'entrada del colombià Santos Borré, que va fer gala de la seua velocitat, va revolucionar l'atac groguet. Primer, Bakambu va veure com li anul·laven per fora de joc un gol completament legal, però en la jugada següent, el submarí va armar un contraatac en què el jugador cedit per l'Atlètic de Madrid va posar la directa i, després de rebre el baló de Soriano, va córrer fins l'àrea contrària, on va afusellar Sirigu. I tan sols cinc minuts després, en un baló llarg d'una falta servida des del propi camp, novament el colombià va trobar porteria després d'avançar-se a una feble defensa osasunista per marcar el quart i definitiu. Sembla que, per fi, el jove davanter sud-americà està tenint fortuna de cara a porta, ja que ha marcat tres gols en els últims tres partits, per un que n'havia fet fins al moment.
Així, victòria clara d'un bon Vila-real que, en una jornada positiva per als seus interessos, es referma en la sisena plaça després que Eibar i Athletic no hagen guanyat els seus partits, amb la qual cosa amplia el seu avantatge amb els seus perseguidors a tres i quatre punts respectivament, i s'apropa a tres punts de la Reial Societat, cinquena, i a quatre de l'Atlètic de Madrid, quart, després que ambdós no hagen passat de l'empat.

Fitxa tècnica:
25a jornada de lliga de 1a divisió, temporada 2016/2017.
El Sadar, Pamplona. 13.409 espectadors.

Osasuna: Sirigu; Berenguer, Oier, Unai García, Vujadinovic, Clerc (Buñuel, 75'); Causic, Imanol García (Olavide, 59'), Roberto Torres; Oriol Riera (Kenan, 78') i Sergio León.
Vila-real: Andrés Fernández; Rukavina, Musacchio, Álvaro, Jaume Costa (Víctor Ruiz, 65'); Rodrigo, Trigueros, Dos Santos, Soriano; Soldado (Santos Borré, 68') i Bakambu (Castillejo, 84').

Gols: 0-1 (2') Soriano. 0-2 (25') Soldado, de penal. 1-2 (62') Roberto Torres, de penal. 1-3 (73') Santos Borré. 1-4 (77') Santos Borré.

Àrbitre: González González (c. castellanolleonés). Targetes grogues: Berenguer, Roberto Torres, Sergio León; Rukavina, Soldado i Soriano.