Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dilluns, 10 d’abril del 2017

Vila-real 3-1 Athletic Club: Europa més a prop

Els groguets, en un partit molt complet, aconseguiren una
victòria de prestigi, crucial per Europa. // Foto: villarrealcf.es
El Vila-real va fer un pas de gegant per jugar competició europea la temporada que ve després d'aconseguir els tres punts d'or davant l'Athletic en imposar-se als bascos per 3-1 de manera que, a més, els groguets guanyen el goal-average particular davant els lleons.
Escribá alineava l'onze de gala i així ho feia també Valverde, ja que ambdós entrenadors eren conscients de la importància del matx. El partit, molt intens i amb alternatives, no va decebre, però un Vila-real més incisiu, sense renunciar al bon joc, i més contundent tant en atac com en defensa va fer que els tres punts es quedaren a casa.
Els groguets es van avançar al quart d'hora de partit quan, en la treta d'un córner, Castillejo combinava amb Soriano, l'italoalemany es recolzava en Soldado i el valencià li la tornava a l'ex del Màlaga que, amb molta classe, va retallar un rival dintre de l'àrea, va vore com el seu xut el desviava Yeray al pal i finalment, Víctor Ruiz, molt atent, caçà el rebot i marcà el primer de la nit i el seu primer gol com a groguet. L'alegria, però, no durà molt, ja que tan sols tres minuts més tard, Laporte va restablir l'empat en rematar un córner totalment sol, en el segon pal. Els de Valverde exercien una bona pressió en l'eixida, però encara així, el submarí va desplegar un bon joc i va tindre, en els peus d'un Mario incisiu en atac, l'oportunitat de posar-se per davant, amb dos remats que van eixir massa alts i un altre des de fora de l'àrea que Kepa desvià a córner, però malgrat la superioritat groga, també l'Athletic va tindre una molt bona ocasió abans del descans, amb una rematada de cap d'Aduriz després d'una centrada de De Marcos que es va estavellar al travesser. La nota negativa del primer temps la va posar Castillejo, que va abandonar el camp lesionat i pateix un trencament en els isquiotibials que, probablement, li impedirà jugar els dos propers partits.
Els segons quaranta-cinc minuts no van poder començar millor per a un Vila-real que sabia que calia anar a per la victòria. Quan només s'havia jugat un minut, una espectacular passada de Soriano va trobar Bakambu, que es va plantar a l'àrea i, quan semblava que havia perdut l'oportunitat d'encarar sol, ja que un defensa de l'Athletic havia aconseguit frenar-lo, el francocongoleny va traure un xut ras que, ajustat al pal, es va colar a la porteria de Kepa. I uns deu minuts més tard, els groguets aconseguirien augmentar l'avantatge, que ja resultaria definitiu. Una falta que Trigueros va penjar a l'àrea la va pentinar de cap Víctor Ruiz en el segon pal i Adrián, també de cap, va introduir el baló al fons de la xarxa per posar el tres a u. Els lleons van protestar en aquest gol, ja que demanaven una falta de Soldado quan Trigueros penja el baló i Adrián, en la segona acció, semblava estar lleugerament avançat. Els bilbaïns no llançarien la tovallola i Aduriz tornaria a trobar-se amb el travesser en un intent de vaselina, i més tard, San José, després d'una centrada en què ho tenia tot a favor per a marcar, no va rematar en condicions i Andrés Fernández va poder atrapar l'esfèric. El submarí controlava la situació, però les cames començaven a pesar i això ho aprofitava l'Athletic per crear perill i intentar reduir distàncies, i encara va tocar patir més quan, a un quart d'hora del final, Víctor Ruiz, protagonista per diverses accions, va ser expulsat amb roja directa en fer una entrada dura a Williams en què va arribar massa tard.
Al final, però, el resultat no es va moure més, i el Vila-real es col·loca cinqué, mantenint els quatre punts d'avantatge sobre l'Eibar i augmentant també fins a quatre la distància amb l'Athletic, de manera que la presència la temporada que ve en Europa League està un poc més a prop
Fitxa tècnica:
31 jornada de lliga de 1a divisió, temporada 2016/2017.
El Madrigal, Vila-real. 18.403 espectadors.

Vila-real: Andrés Fernández; Mario, Musacchio, Víctor Ruiz, Jaume Costa; Trigueros, Bruno, Soriano, Castillejo (Adrián, 37'); Bakambu (Sansone, 70') i Soldado (Álvaro, 75').
Athletic: Kepa; De Marcos, Yeray, Laporte, Balenziaga; Beñat (Iturraspe, 58'), San José; Williams (Susaeta, 80'), Raúl García, Lekue (Muniain, 58'); Aduriz.

Gols: 1-0 (16') Víctor Ruiz. 1-1 (19') Laporte. 2-1 (46') Bakambu. 3-1 (57') Adrián.

Àrbitre: Trujillo Suárez (c. canari). Targetes grogues: Bakambu, Soriano, Mario, Soldado i Andrés Fernández; Beñat i Laporte. Targetes roges: Víctor Ruiz (73').