Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dilluns, 25 d’octubre del 2010

Millor inici de lliga en primera i segons en la classificació

El Vila-real desplega un gran joc i guanya per 2-0 un Atlètic de Madrid que es queixa dels penals no assenyalats

Pràcticament ningú hauria pensat a principi de temporada, quan es tenien dubtes de l'equip que s'havia format, de la continuïtat de Garrido com a entrenador i del rendiment que tots aquests podrien donar, que després de huit jornades l'equip seria segon a només un punt del líder i que s'hauria millorat la marca del millor inici de lliga que els groguets havien fet fins ara en 1a divisió. Ahir, contra un rival de més entitat i potencial com és l'Atlètic de Madrid, el Vila-real va sumar una nova victòria a casa, aquesta vegada per 2-0, i el que és millor, desplegant un molt bon joc en grans fases del partit.
El partit començava amb polèmica, ja que al primer minut els matalassers reclamaven un penal per una empenta de Bruno sobre Simao, però poc després el Vila-real es refaria i en la primera jugada atacant que creava, Cani posava el primer de la nit en batre per baix a De Gea després d'una gran passada de Nilmar. Aquest gol va posar les coses molt de cara per als de Garrido, que van poder afrontar la primera part més tranquils. Per la seua banda l'Atlètic de Madrid va gaudir de més control del baló, però no el va traduir en ocasions, ja que l'únic xut a porta que va fer en els primers quaranta-cinc minuts fou obra de Godín en el temps afegit, amb una bona intervenció de Diego López i un nou penal demanat pels madrilenys per una acció de Gonzalo sobre Agüero en el rebuig. Les protestes posteriors a l'àrbitre del partit van dur l'expulsió del seu entrenador, Quique Sánchez Flores.
En la segona part, el Vila-real va eixir decidit a posar més terra de per mig en el marcador, i ho va aconseguir quan Rossi, als set minuts, culminava una gran jugada personal dins de l'àrea, regatejant a diversos contraris, amb un xut ras i col·locat, ajustat al pal amb què res va poder fer De Gea. L'avantatge haguera pogut ser major si Nilmar haguera encertat a batre el porter matalasser en un mà a mà, però aquest encara va poder resoldre la situació i el segon xut del brasiler en el rebuig va anar directament fora. O també Rossi, amb un xut desviat per un defensa que va eixir fregant el pal. Els intents atacants de l'Atlètic es van limitar a centres poc perillosos a l'àrea que mai trobaven rematador o un nou possible penal de Capdevila sobre Agüero. De tota manera el Vila-real va saber mantenir l'equilibri defensiu, amb una gran actuació de Gonzalo i també en el centre del camp, on podem destacar un gran Bruno o també el bon treball de Matilla, que va jugar en la segona part substituint Marcos Senna, i no va donar opció als madrilenys, de manera que suma una nova victòria a casa i comença a manifestar les seues aspiracions per aquesta temporada.

Fitxa tècnica:
8a jornada de lliga de 1a divisió, Lliga BBVA, temporada 2010/2011.
El Madrigal, Vila-real, 21.000 espectadors.

Vila-real: Diego López, Ángel, Gonzalo, Marchena, Capdevila, Bruno, Senna (Matilla, Min. 46), Cazorla, Cani, Nilmar (Mario, Min. 84), i Rossi (Marco Ruben Min. 88).

At. Madrid: De Gea, Ujfalusi, Godín, Perea, Filipe, Assunçao (Forlán, Min.57), Raúl García, Simao (Fran Merida, Min. 78), Reyes, Agüero, Diego Costa (Tiago, Min.57), Reyes.

Àrbitre: Ramírez Domínguez (C. Andalús). Targetes grogues: Bruno, Rossi; Perea, Diego Costa, Reyes

Gols: 1-0 Min. 9 Cani. 2-0 Min. 52 Rossi.