Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dimarts, 19 d’octubre del 2010

Sensació agredolça

El Vila-real empatà a 2 contra l'Hèrcules en un bon partit que va tindre de tot i que a la fi s'haguera pogut decantar cap a qualsevol dels dos bàndols

El partit d'ahir al Rico Pérez va deixar bones sensacions, ja que els de Garrido van tindre ocasions i van fer un joc, sobretot en la segona part, amb el qual es pot estar satisfet, però potser el fet d'haver-se de conformar amb l'empat, i per tant, una altra vegada més, no poder arribar al primer lloc de la classificació, deixa una sensació de resignació entre l'equip i els aficionats groguets, inclosos els més de 50 que van estar a l'estadi animant l'equip en tot moment.
En la primera part, el domini fou altern, ja que cap dels dos equips va destacar, però el Vila-real fou el que tingué la majoria d'ocasions: un xut al travesser de Nilmar quan es plantà sol davant Calatayud, un altre de Rossi que va repel·lir el pal amb l'ajuda del porter herculà i un xut de Cazorla que també aquest envià a córner. Mentrestant, però, ja hi havia hagut dos gols. Es va avançar l'Hèrcules en el seu primer xut a porta, mitjançant Valdez, que va rebre sol en l'àrea la treta d'una falta en què la defensa del Vila-real es va adormir, i l'atacant només va haver d'enviar el baló al fons de la xarxa. Però els de Garrido van reaccionar ràpidament, i pocs minuts després, una jugada iniciada en un córner acabava amb una internada d'Ángel per línia de fons, i la seua passada al segon pal la convertiria en l'empat Capdevila, totalment lliure de marca. Així i tot, a cinc minuts del descans, una bona jugada per banda de Drenthe i el seu posterior centre, el va rebre Trezeguet, que encara que va tenir l'oposició d'Ángel, el canari no va poder allunyar el baló i el davanter francés establia el 2-1, en la segona ocasió dels alacantins en el partit. El fet inesperat va arribar abans del descans, quan Trezeguet va vore el camí dels vestidors abans de temps, en veure dues grogues per protestar a l'àrbitre i insultar-lo, segons reflectix l'acta.
Aquesta circumstància la va aprofitar el Vila-real en la segona part, en què va ser clarament superior a l'Hèrcules durant els primers 25 minuts, tenint la possessió en tot moment i buscant el gol de l'empat, que va poder arribar en dues ocasions de Rossi o en altres balons a l'àrea que per poc no trobaven rematador. Va ser finalment Borja Valero, qui al minut 62 i després d'una bona passada de Cazorla, va posar el 2-2 en batre Calatayud amb un tir creuat. Després d'aquest gol, el Vila-real va dominar durant alguns minuts més, però l'Hèrcules també es va estirar, i en un contraatac, Drenthe es va quedar sol davant Diego López i només la gran intervenció del porter gallec evità el tercer de l'equip local. Faltant un quart d'hora, arribà el pitjor per al Vila-real. Primer, Borja Valero era expulsat en vore la segona groga per tocar el baló amb la mà, acció que s'haguera pogut considerar involuntària; i acte seguit, Muñiz Fernández va completar la seua “gran nit” en expulsar amb roja directa Musacchio, suposadament per agredir Drenthe amb el colze, en un salt completament normal entre els dos jugadors. Com era d'esperar, el fet de passar de la superioritat numèrica a la inferioritat en qüestió de segons va fer que el Vila-real haguera de passar a intentar contenir les escomeses de l'Hèrcules en els minuts restants, on va tindre dues ocasions que va salvar Diego López amb bones intervencions.
A la fi, empat a dos, que deixa el Vila-real novament a les portes del liderat, però que pensant en fred, pot ser un punt important a final de lliga, i que de moment li permet mantenir-se en la zona alta de la classificació.
Fitxa tècnica:
7a jornada de 1a divisió, Liga BBVA, temporada 2010/2011
Estadi José Rico Pérez, Alacant, 21.000 espectadors
Hèrcules: Calatayud; Cortés, Abraham Paz, Pamarot, Peña, Fritzler, Tiago Gomes (Sendoa, m.81), Tote (Rufete, m.46), Valdez, Drenthe i Trezeguet.
Vila-real: Diego López; Ángel, Musacchio, Gonzalo Rodríguez, Capdevila, Cazorla, Bruno, Senna (Cani, m.42) (Jefferson Montero, m.81), Borja Valero, Rossi (Catalá, m.90) i Nilmar.
Àrbitre: Muñiz Fernández (C. asturià). Targetes grogues: Pamarot, Drenthe, Fritzler, Valdez y Trezeguet; Rossi, Cazorla, Capdevila, Borja Valero (2). Targetes roges: Trezeguet (directa); Borja Valero (doble groga), Mussachio (directa).
Gols: 1-0. Min.25: Valdez. 1-1. Min.28: Capdevila. 2-1. Min.40: Trezeguet. 2-2. Min.62: Borja Valero.