Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dilluns, 8 de novembre del 2010

Remuntada d'autoritat i qualitat

El Vila-real venç l'Athletic per un contudent 4-1 en una gran demostració de lluita, esforç i qualitat en el joc

Nou partit a casa, nova victòria. Els registres del Vila-real com a local estan sent espectaculars, i fins i tot en un partit com el d'ahir, en què les coses es van complicar molt prompte, es va acabar guanyant amb solvència. I és que, com hem dit, les coses no van començar gens bé per als homes de Juan Carlos Garrido, ja que els lleons, quan tan sols corria el minut sis de partit, i en la seua primera aproximació a l'àrea, posaven el 0-1 amb un gol de cap del seu davanter referent, Fernando Llorente, que li va guanyar la partida a Musacchio en aquesta jugada, després d'un centre des de la banda. Posteriorment, els groguets van tindre uns minuts d'incertesa, ja que poc a poc, l'Athletic va començar a jugar les seues armes -una d'elles, com ja se sap, el joc brusc i fins i tot violent per part d'alguns jugadors- i els homes de la defensa i del mig del camp groguet deixaven alguns dubtes. Però amb el pas dels minuts, el Vila-real es va acabar fent totalment amb el control del partit a base d'esforç i perseverança, i el gol es veia vindre. Nilmar, i sobretot Rossi, que ho va provar amb dues vaselines que van eixir fregant el pal en ambdues ocasions, ja van poden establir l'empat, però finalment va ser el brasiler el que posà l'equilibri en el marcador al minut 38, després d'avançar-se a la defensa de l'Athletic i rematar de cap perfectament un gran centre de Borja Valero des de la banda dreta. Quan tot feia indicar que s'arribaria al descans amb empat, Santi Cazorla aprofità una monumental errada del porter del conjunt basc, Gorka Iraizoz, que pràcticament regalà el baló en safata al Vila-real després d'un clar error en fer una entrega en curt. L'asturià, amb un xut suau, va posar el 2-1 en l'últim minut de la primera part.
Aquesta remuntada abans del descans va ser clau, ja que va permetre als homes de Garrido jugar amb molta més tranquil·litat al segon temps. El control del partit seguia sent groc, i encara que en els primers instants, en part per la presència de la pluja, i d'altra banda, pel joc que plantejaven els de Caparrós, el partit pareixia estar embolicat i sense un rumb clar, la qualitat dels homes de mig de camp de Vila-real, en aquesta ocasió comandats per un gran Borja Valero que va destacar tant en tasques defensives com atacants, es va acabar imposant, i l'equip mostrà la seua intenció de sentenciar el partit. Rossi, amb tres ocasions molt clares, dos d'elles mà a mans amb el porter, i el mateix Valero amb un xut al pal, van avisar. A més, els bascos es van quedar amb deu homes a un quart d'hora de la fi del partit per l'expulsió d'Aurtenetxe per doble groga. L'Athletic, però, volia esgotar les seues bales, i per poc aconsegueix l'empat en una jugada embolicada que va acabar amb un rebuig de Diego López amb els peus. Acte seguit, arribà per fi el 3-1, en una contra conduïda de manera excel·lent entre Valero i Rossi, que acabà amb una assistència del madrileny a l'italià i el xut d'aquest, aquesta vegada sí, al fons de la xarxa. Ja en temps afegit, el jove Matilla, en un xut des de la frontal després d'un servei de córner, va estar a punt de marcar, però qui ho va fer fou Jefferson Montero, en aprofitar una gran assistència de Cazorla i batre Iraizoz en l'u contra u, marcant així el seu primer gol amb el primer equip en partit oficial.
Al remat, gran victòria grogueta, que situa al Vila-real tercer en la classificació amb 23 punts, cinc punts sobre l'Espanyol que és 4t, i a dos punts del Barcelona, segon, i que serà el pròxim rival dels groguets en lliga dissabte que ve, després d'enfrontar l'important partit de tornada de l'eliminatòria de Copa del Rei contra el Poli Ejido aquest dimecres.

Fitxa tècnica:
10a jornada de 1a divisió, Liga BBVA, temporada 2010/2011.
El Madrigal, Vila-real. 20.000 espectadors.

Vila-real: Diego López, Ángel, Marchena, Musacchio, Capdevila, Bruno, Borja Valero (Montero, m.84), Cazorla, Cani (Senna, m.70), Nilmar (Matilla, m.84) i Rossi.

Athletic: Iraizoz, Iraola, San José, Ustaritz, Aurtenetxe, Gurpegui, Javi Martínez, Susaeta (De Marcos, m.29), Muniain (Gabilondo, m.46), Toquero (Ion Velez, m.68) i Llorente.

Àrbitre: Fernández Borbalán (C. Andalús). Targetes grogues: Borja Valero, Musacchio, Cazorla, Bruno Soriano; Muniain, Gurpegui i De Marcos. Expulsà per doble groga Aurtenetxe (m.76).

Gols: 0-1, m.6: Llorente; 1-1, m.38: Nilmar; 2-1, m.45: Cazorla; 3-1, m.84: Rossi; 4-1, m.91+: Montero.