Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dijous, 23 de desembre del 2010

Partit pèssim, resultat vàlid

Un Vila-real desconegut oferí la seua pitjor cara al Mestalla, però la falta d'encert del València li va permetre anar-se'n amb un 0-0

Els groguets afrontaven aquest partit d'anada de huitens de copa amb la il·lusió d'emportar-se un bon resultat per al partit de tornada, i encara que el 0-0 no és el millor resultat ja que un empat a gols al Madrigal classificaria els d'Emery, si recordem com va ser el partit, els aficionats groguets ens podem donar per més que satisfets amb l'empat a zero.
Els primers instants de partit, que semblaven de tanteig, es van anar poc a poc convertint en un clar domini del València, tant en possessió com en creació de joc, mentre el Vila-real estava a vore-les vindre. Així, les ocasions del bàndol local es van anar succeint, però el desencert dels jugadors valencianistes o alguna intervenció de mèrit de Juan Carlos van evitar el gol. La més clara en va ser una de Pablo Hérnandez, que després de rebre una gran passada i trobar-se sol davant el porter mallorquí, va creuar en excés el baló pel bé dels interessos groguets, i va eixir fregant el pal.
Al segon temps, Garrido va fer entrar a Senna per donar més presència al Vila-real al mig del camp, intentar tindre més possessió de baló i desfer-se de l'asfixiant control valencianista, però les coses no van canviar molt. De fet, als dos minuts el València va tindre una nova gran ocasió per avançar-se, però el pal va repel·lir el remat de Mata. Els minuts passaven, i el domini local continuava ofegant un Vila-real totalment irreconeixible, que no podia aturar les escomeses dels d'Emery i que les poques vegades que tenien el baló en el seu poder, els durava escassos moments i no eren capaços de crear cap acció atacant. Encara així, a un quart d'hora del final, Nilmar va aprofitar una gran passada de la línia de creació per plantar-se sol davant Guaita, però a l'últim moment es va avançar un pèl massa el baló i el porter local va poder resoldre la jugada. Una de les que no sol fallar el brasiler, a més d'un altra ocasió de Rossi a la primera part que fou anul·lada per un fora de joc inexistent quan també encarava sol la porta valencianista, va ser tot el bagatge ofensiu dels groguets. En els minuts restants, el València va seguir atacant i les ocasions van seguir arribant, però estava clar que per molt que hagueren controlat tot el partit, no era el dia de l'equip xé de cara a porta i el duel va concloure amb el mateix resultat amb què havia començat.
Així doncs, l'eliminatòria està totalment oberta, i els groguets esperen poder aprofitar el fet d'afrontar la tornada en casa, on s'estan mostrant molt forts en el que duem de temporada, per guanyar el partit i classificar-se per la següent ronda.

Fitxa tècnica:
Anada dels huitens de final de la Copa del Rei, temporada 2010/2011.
Mestalla, València. 25.000 espectadors.

València: Guaita, Miguel, Stankevicius, Dealbert, Ricardo Costa, Mathieu (Jordi Alba, m.79), Albelda, Maduro, Pablo (Joaquín, m.59), Aduriz (Soldado, m.66) i Mata.

Vila-real: Juan Carlos, Ángel, Gonzalo, Musacchio, Capdevila, Bruno, Borja Valero (Mario, m.90), Cazorla, Cani, (Marcos Senna, m.46) (Altidore, m.71), Nilmar i Rossi.

Àrbitre: Delgado Ferreiro (Col·legi Basc). Targetes grogues:  Dealbert i Mata; Cani, Altidore i Gonzalo.