Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dilluns, 10 de gener del 2011

La història de sempre

Un gran Vila-real, sobretot a la primera part, no va poder mantindre el resultat a més de vore's clarament perjudicat per les decisions arbitrals, i va acabar perdent al Bernabéu (4-2)

Tot i ser l'home més perillós del Madrid, el tercer gol de
Cristiano mai haguera hagut de pujar al marcador.
Els groguets s'enfrontaven al Madrid en un partit en què anaven amb la intenció d'arrapar algun punt i, si podia ser, donar la sorpresa i guanyar al Bernabéu per primer cop. I la veritat és que les coses no van començar gens malament. Al primer minut, Cazorla provava sort des de fora de l'àrea i el seu xut ras fou desviat per un defensa blanc a córner. I pocs minuts més tard, uuna jugada iniciada pel mateix Cazorla va acabar amb una deixada de Rossi a Cani que amb una gran definició davant de Casillas amb un toc suau, posava el 0-1. Però molt poc duraria l'alegria per als de Garrido, ja que a penes dos minuts més tard, una combinació atacant del Madrid va acabar amb una passada d'Özil a Cristiano, que sol a la línia de gol, només va haver d'empentar el baló al fons de la xarxa. Així i tot, el Vila-real no es va enfonsar i de fet va començar a jugar molt bé, tocant i combinant amb comoditat i superant clarament els blancs. Així que abans d'arribar als vint minuts de partit, Marco Ruben va aprofitar una boníssima passada de Cazorla a l'esquena de la defensa madridista per encarar Casillas i posar el segon del Vila-real amb una gran vaselina. Els minuts passaven, i el Vila-real controlava el partit i arribaven més ocasions, on fins i tot hi va haver una acció de penal de Xabi Alonso sobre Rossi que no fou sancionada així per l'àrbitre. El Vila-real es mereixia anar guanyant per aquest avantatge o fins i tot per més, però just abans del descans, una falta inexistent al lateral de l'àrea va ser rematada de cap per Cristiano Ronaldo per posar un empat que no reflectia el que havia sigut el primer temps.
A la segona part, per desgràcia, els jugadors van acusar molt el cansament per ser el tercer partit que jugaven en set dies, a part del gran esforç físic fet en el partit contra el València i en la primera part d'aquest partit, i el seu rendiment va baixar. El Madrid es va fer amb el control del partit i arribava amb claredat a la porteria de Diego López, però la defensa del Vila-real aguantava les escomeses dels madridistes, i fins i tot els groguets no van perdre l'esperança i ho van intentar en diverses contres que van inquietar els blancs. Finalment, però, les coses es van començar a torçar. Primer, l'àrbitre va perdonar la segona groga a Albiol en més d'una ocasió, mentre que després en va traure una d'inexistent a Bruno. El punt més greu, però, va ser el tercer gol del Madrid, que va arribar a poc més de 10 minuts de la fi del partit. Aquest gol mai haguera hagut de pujar al marcador, ja que primer Di María, quan va a rematar el centre es troba en fora de joc, i després d'un retruc del baló, Cristiano, que es el que finalment va recollir el baló i va establir el 3-2, estava en una posició antireglamentària més que clara. Fruit d'aquest gol, Garrido va reaccionar alçant les mans i gesticulant cap alguns jugadors, i l'àrbitre el va expulsar, sense cap raó aparent. Aquest gol il·legal va enfonsar els groguets, que pràcticament acte seguit van encaixar el 4-2, marcat per Kaká a passada de Cristiano. A més, Mourinho en un acte que demostra el seu nivell com a persona, va córrer a celebrar el gol davant la banqueta del Vila-real alegant que darrere estava el seu fill. Cani, a qui no li va parèixer gens bé aquesta acció, va llançar sense força una ampolla cap on es trobava l'individu. Mentre que l'aragonés fou expulsat, el portugués va eixir impune, a diferència de Garrido que també fou expulsat sense cap raó.
Així, el Vila-real se'n va tornar una vegada més de buit del Bernabéu, un estadi que sembla estar maleït per als groguets, ja siga per la mala sort, per raons arbitrals o per altres circumstàncies, però que una vegada més van demostrar que fan un molt bon joc i que volen aconseguir quelcom gran aquesta temporada.

Fitxa tècnica:
18a jornada de 1a divisió, Lliga BBVA, temporada 2010/2011
Santiago Bernabéu, Madrid. 77.000 espectadors.

R. Madrid: Iker Casillas; Sergio Ramos, Albiol (Kaká, m.70), Carvalho, Marcelo; ''Lass'' (Khedira, m.46), Xabi Alonso; Di María, Özil, Cristiano Ronaldo; i Benzema (Gago, m.80).

Vila-real: Diego López; Ángel (Mario, m.62), Catalá, Gonzalo Rodríguez, Joan Capdevila; Bruno, Borja Valero, Cazorla, Cani (Oriol, m.73); Rossi i Marco Ruben (Musacchio, m.65).

Àrbitre: Fernández Borbalán (col·legi andalús). Targetes grogues: Benzema, Xabi Alonso i Di María; Ángel , Cazorla, i Bruno. Expulsions: Juan Carlos Garrido i Cani (des de la banqueta).

Gols: 0-1, m.7: Cani. 1-1, m.9: Cristiano Ronaldo. 1-2, m.18: Marco Ruben. 2-2, m.45: Cristiano Ronaldo. 3-2, m.79: Cristiano Ronaldo. 4-2, m.82: Kaká.