Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dilluns, 28 de maig del 2012

El Deportivo, un exemple a seguir


El Depor ha tardat només un any en tornar a primera.
Felicitats!

per Juan Ramón Sancho

I sí, sent enveja sana d'eixe Depor, eixe SUPER DEPOR, eixe equip que ha sigut capaç en poc mes d'un any de tornar a la Primera Divisió del futbol espanyol. Eixe equip al que, igual que al nostre, el va baixar Lotina, en una dramàtica jornada, com la nostra.

Moltes similituds apreciem en el Depor i en el Villarreal. Clares estan les diferencies demogràfiques i socials de cada zona. Clar esta que A Coruña és una capital, nosaltres un poble gran, però poble. Ací radica, si cap, el major mèrit nostre. El Depor, a l'igual que nosaltres, va patir una devaluació del planter. Va tirar de pedrera i de jugadors menys contrastats. Açò el va abocar a una temporada de patiment, i tot i no tindre jugadors com per a descendir, va sofrir el descens igual que nosaltres.

Ara mateix, A Coruña deu ser un autèntic nucli festiu. Han tornat. Apostant fort i valent per la continuïtat d'un planter amb futur. Molts jugadors joves, altres no tant, com és el cas de Valerón, que va decidir quedar-se per a defensar els colors blanc i blau a la Segona Divisió, com el nostre capità Marcos Senna. Un altra coincidència. El Depor va vendre a la seua “estrela” con era Adrián. En un acte difícil de assimilar, com passarà ací amb quasi total seguretat. Molts dels nostres, per causes distintes, no continuaran. Uns, per cobrar un sou inabastable per als mandataris groguets a la Segona. Altres, per motius menys decorosos. Ací està l'assumpte. Podrem abastir este repte, sols a l'abast de només 5 dels últims 20 equips que han perdut la categoria?

Este article l'escric mentre escolte The Beatles, pensant en el Submarí Groguet, pensant si aconseguirà  tornar a navegar per aigües de Primera, si tornarem a veure aigües europees pel Madrigal i tornarem a veure la galàxia de jugadors i estreles repartides per tota Europa. I a l'igual que l'EuroDepor va sorprendre a molts en les seues proeses a Europa i a la Lliga, que el Villarreal torne a navegar per estes fabuloses aigües que mai ens haguera agradat  abandonar. El Depor ha tornat igualant el rècord de punts de la categoria. Arrasant la Segona, però encara així, amb un parell de fidels perseguidors que tampoc fallaven a la cita amb la victòria. Eixa serà l'estela a seguir, la marcada pel Deportivo. I que l'any que ve, per estes dates, siga Vila-real el nucli de la festa. Un altra cosa en la que ens pareixerem al Depor.

Moltes felicitats a tots els seguidors del conjunt gallec. Gracies per marcar el camí. Sort a Primera. I una cosa més... Tornarem!

1 comentari: