Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dimarts, 5 de març del 2013

Victòria de pes

Amb un joc seriós i aprofitant les seues ocasions, el Vila-real va vèncer merescudament a Còrdova (0-2)
Els groguets van poder celebrar, per fi, una victòria fora de casa

Tres mesos i mig després de la darrera victòria fora de casa, diumenge, per fi, els groguets van tornar a sumar de tres lluny del Madrigal. I això que el rival, el Còrdova, tenia els mateixos punts que els de Marcelino abans de començar el partit i solen ser un equip fort al seu estadi, però per sort per al Vila-real, el partit va ser més fàcil del que s'esperava.
Encara així, la primera ocasió clara del partit va ser per als locals, quan Rennella va retallar dos defenses groguets i el seu xut des de dins de l'àrea el va rebutjar Juan Carlos. Aquesta va ser pràcticament l'única intervenció de mèrit que va haver de fer el porter del Vila-real en tot el partit, ja que els locals, que mai es van trobar còmodes sobre el terreny de joc, van crear molts pocs problemes als groguets. Pocs minuts després, Jonathan va fer que els aficionats groguets es desesperaren quan va enviar el baló als núvols a porteria buida després d'una passada rasa de Mario des de la banda dreta. Però el que sí que va encertar va ser Musacchio, que amb un cop de cap del minut 26 després que Farinós centrara una falta a l'àrea, va obrir el marcador. Amb el gol, el Vila-real es va sentir molt millor sobre el camp i va començar a dominar el partit amb claredat. I just abans del descans, Jonathan va aprofitar una pèrdua de pilota del Còrdova en el centre del camp per arribar a l'àrea i fer el segon de la nit amb una vaselina preciosa. El gallec es disculpava així del gol cantat que havia fallat anteriorment.
La segona part no va tindre massa història. El Còrdova no va saber trobar el seu joc i apenes va crear ocasions clares de perill que donaren sensació que podia haver remuntada, i el Vila-real, tranquil, es va dedicar a controlar el joc com va voler i fins i tot va tindre alguna ocasió aïllada per intentar marcar un tercer gol que matara els locals definitivament, però el marcador ja no es va moure.
Amb aquests tres punts, els groguets se situen cinquens, tres punts per davant del Còrdova i mantenint la distància de huit punts amb l'Almeria, que ocupa, una jornada més, la segona posició.

Fitxa tècnica:
28a jornada de la Liga Adelante (2a divisió). Temporada 2012/2013.
Nuevo Arcángel, uns 8.000 espectadors.

Còrdova: Alberto; Cristian, Kiko Olivas, Armando, Dubarbier; Garai, Pedro (Cabezas, 78'), Abel (Fede Vico, 46'), Caballero, López Silva i Rennella.
Vila-real: Juan Carlos; Mario, Musacchio, Dorado (Mellberg, 81'), Jaume Costa; Farinós, Bruno, Moi Gómez, Aquino (Trigueros, 72'); Uche i Jonathan Pereira (Perbet, 65').

Gols: 0-1 (26') Musacchio. 0-2 (43') Jonathan Pereira.

Àrbitre: Vicandi Garrido (c. basc). Targetes grogues: Armando, Dubarbier, Fede Vico / Moi Gómez, Aquino, Jaume Costa i Farinós.