Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

diumenge, 12 de maig del 2013

Victòria per creure-hi més que mai

Afició i equip tornen a creure en l'ascens directe, que està
El Vila-real s'imposa per 1-3 a l'Alcorcón i torna a dependre d'ell mateix per aconseguir l'ascens directe a primera divisió

Molt negre estava el panorama després de la derrota a casa contra l'Elx del cap de setmana passat, amb el Vila-real a 5 punts de la segona plaça, el Girona enfrontant-se al Xerez aquest cap de setmana i els groguets visitant l'Alcorcón, tercer classificat i molt fort al seu estadi. Però res més lluny de la realitat, el que fa una setmana semblava quasi impossible, ara està més viu que mai, i és que els de Marcelino, després d'imposar-se per 1-3 al camp de l'Alcorcón, i de l'inesperada derrota del Girona al seu estadi contra el Xerez, depenen d'ells mateixos per assolir i conservar el segon lloc de la classificació que els donaria l'ascens directe a primera.
Els groguets, conscients de la necessitat de sumar els tres punts, van eixir molt ficats en el partit des del primer moment i van rondar l'àrea ja en els primers minuts. I, de fet, el primer gol no va tardar gens en arribar, tan sols huit minuts, quan Uche va enviar el baló al fons de la xarxa després de diversos rebutjos en un llançament de córner. El Vila-real va jugar una primera part molt seriosa, sense anar-se'n cap enrere a defensar el resultat ni tampoc anant a la desesperada, sinó buscant un equilibri que li permetera controlar el partit sense que l'Alcorcón li creara massa perill i tenir opcions de fer un segon gol, que va arribar, de fet, també des d'un córner. Aquesta vegada va ser Bruno el que, de cap, i sol dintre de l'àrea, va rematar el baló per aconseguir el 0-2 als 37 minuts. Perbet, Uche i Jaume Costa, en una triple ocasió, van poder fins i tot fer el 0-3 just abans del descans.
Ja en el segon temps, les coses continuaven igual. L'Alcorcón no creava moltes ocasions clares i els de Marcelino intentaven aprofitar les bones combinacions en atac per aconseguir el gol de la sentència, que novament va poder arribar en les botes de Perbet, però el francés va rematar massa fluix a les mans del porter en una bona ocasió de què va disposar. Els minuts passaven i continuava el 0-2, però l'Alcorcón cada vegada s'apropava més a l'àrea i, finalment, va aconseguir retallar distàncies amb un gol de cap de Sergi Enrich al minut 74, que ho deixava tot obert per als darrers vint minuts de partit. Els de Marcelino van haver de patir per mantenir l'avantatge d'un gol davant dels intents dels locals d'aconseguir, com a mínim, un empat, però la defensa es va mostrar segura. Finalment, ja en temps afegit, quan quedava poc per al xiulit final, Canteros, en una gran jugada personal on va retallar fins a tres rivals, va marcar el tercer per al Vila-real per aconseguir la sentència i signar una victòria importantíssima que col·loca l'equip tercer en la classificació, empatat a punts amb els madrilenys i també amb l'Almeria, però davant d'aquestos dos per goal-average, i a només dos punts del Girona, segon classificat, que precisament visitarà El Madrigal el cap de setmana que ve, cosa que fa que els groguets depenguen novament d'ells mateixos de cara a l'objectiu de l'ascens directe.

Fitxa tècnica:
38a jornada de la Liga Adelante (2a divisió). Temporada 2012/2013.
Santo Domingo, uns 2.000 espectadors.

Alcorcón: Manu Fernández; Camille, Abraham, Babín, Rubén Sanz; Nagore, Kike López (Dani Nieto, 55'), Miguélez (Enrich, 46'), Ángel Sánchez; Fernando Sales (Prendes, 73') i Oriol Riera.
Vila-real: Juan Carlos; Mario, Mellberg, Íñiguez, Jaume Costa; Canteros, Bruno, Cani (Trigueros, 75'), Aquino; Uche (Senna, 86') i Perbet (Jonathan Pereira, 71').

Gols: 0-1 (8') Uche. 0-2 (37') Bruno. 1-2 (74') Enrich. 1-3 (93') Canteros.

Àrbitre: Ocón Arraiz (c. riojà). Targetes grogues: Kike López, Rubén Sanz, Camille, Ángel, Lamas (suplent), Oriol Riera, Prendes / Cani, Mellberg, Aquino, Juan Carlos. Roja a Nagore (93') per doble amonestació.