Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dimecres, 23 d’octubre del 2013

Derrota merescuda després de molt de temps

L'Athletic va ser molt superior al Vila-real durant tot el partit i així
ho va reflectir el resultat final. // Foto: LFP
El Vila-real no va jugar un partit gens bo en la seua visita al nou San Mamés i va perdre per 2-0 en un partit que també va estar marcat per la polèmica expulsió de Bruno

Els groguets van tornar amb derrota de Bilbao, però també amb el regust dolent d'haver-ho fet merescudament, cosa que, des que Marcelino entrena el Vila-real, havia passat ben poques vegades.
Per alguna raó, tot i que en el primer quart d'hora semblava que la cosa prometia, amb algunes bones arribades en atac, el submarí va començar a diluir-se, a perdre el seu joc i, per tant, l'Athletic es va fer amb el control del partit mitjançant atacs ràpids i una clara pressió als groguets. Els de Marcelino no trobaven la manera de redreçar el rumb del partit i, finalment, els locals van fer palesa la seua superioritat amb el primer gol del partit. Una centrada perfecta d'Iraola la rematava de cap Mikel Rico al fons de la porteria. Les coses es posaven costera amunt per als groguets i encara s'hi posarien més quan, només dos minuts després, Aduriz va aprofitar un error garrafal de Musacchio, que no va encertar a allunyar una pilota llarga, per plantar-se tot sol davant Asenjo i posar el dos a zero. I encara anirien a pitjor les coses, ja que Bruno fou expulsar just abans del descans en veure una segona groga més que rigorosa que deixava el seu equip amb deu i pràcticament sense cap opció de poder, almenys, intentar empatar el partit.
Encara així, el Vila-real va saber aguantar els intents de l'Athletic d'augmentar l'avantatge en el marcador en la segona part, mentre que Giovani, abans d'anar-se'n substuït per Uche, i Trigueros, ja en els darrers instants, amb un llançament de falta que va parar Iraizoz, ho van intentar per part del submarí, però sense èxit.
Tot i la derrota, el Vila-real segueix quart en la classificació amb dèsset punts. Diumenge, contra el València, El Madrigal podrà tornar a vibrar amb un derbi que s'espera amb moltes ganes.

Fitxa tècnica:
9a jornada de lliga de 1a divisió, temporada 2013/2014.
San Mamés, 36.000 espectadors.

Athletic: Iraizoz; Iraola, Gurpegi, Laporte, Balenziaga; Mikel Rico (Beñat, 79'), De Marcos, Iturraspe (San José, 72'); Susaeta, Aduriz (Toquero, 85') i Muniain.
Vila-real: Asenjo; Mario, Musacchio, Dorado, Jaume Costa; Pina, Bruno, Cani, Aquino (Moi Gómez, 46'); Giovani (Uche, 64') i J. Pereira (Trigueros, 46').

Gols: 1-0 (33') Mikel Rico. 2-0 (35') Aduriz.

Àrbitre: Teixeira Vitienes (c. càntabre): Targetes grogues: Iturraspe, Iraola, Mikel Rico, Susaeta i San José / J. Pereira i Trigueros. Targetes roges: Bruno per doble groga (37') i (45').