Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dilluns, 16 de desembre del 2013

Derrota per la mínima sense l'estil propi

El Vila-real va plantar cara al Barça al Camp Nou, però es va mostrar poc ambiciós en atac i va acabar perdent per només un gol (2-1)

El treball del submarí en defensa va ser correcte,
però escàs en la part atacant
Un penal discutible i una jugada en què la defensa del submarí es va despistar van ser els orígens dels dos gols que van marcar els blaugranes per imposar-se al Vila-real. Tot i això, els groguets no van fer massa mèrits, almenys en atac, per sumar cap punt, ja que a part del gol de Musacchio, el bagatge ofensiu dels de Marcelino va ser bastant pobre.
El plantejament i l'alineació del tècnic groguet va sorprendre pràcticament tothom. Amb les baixes importants ja conegudes de Cani i Bruno, s'esperava un onze diferent, però encara ho va ser més amb la inclusió del jove Edu Ramos al centre del camp, fet que deixava Giovani sol en la punta d'atac. La mentalitat que van mostrar els groguets, a més, va ser molt defensiva, fet que, d'una banda, va provocar que al Barça li costara crear ocasions clares, però que de l'altra, va fer que el submarí a penes s'apropara a la porteria de Pinto, sobretot en la primera part. Els del Tata Martino van avisar amb un remat de Song al pal en els primers compassos del partit, però ja no van tenir cap altra ocasió destacable fins que al minut 29, l'àrbitre va assenyalar un penal, per unes mans de Mario dins de l'àrea, que Neymar va transformar en l'u a zero. Alexis, abans del descans, va tenir una altra ocasió amb un remat que Asenjo va desviar a córner amb una bona intervenció. El Vila-real no havia patit massa però se n'anava igualment per darrere en el marcador i semblava difícil poder canviar aquesta situació amb el poc futbol atacant que havien mostrat els groguets.
La segona part, però, no va poder començar millor, ja que Musacchio, de cap, va posar l'empat en aprofitar un córner servit per Trigueros al minut 48. Poc després, Giovani ho va provar amb un xut des de fora de l'àrea que no va eixir massa lluny del pal. Semblava que el Vila-real havia eixit amb uns aires diferents en la segona part, però el bagatge ofensiu ja no va incloure moltes accions més. El treball defensiu continuava sent eficient, però finalment, el Barça, que no va deixar d'insistir, va trobar el camí del gol quan, en una centrada per a Cesc, els jugadors groguets es van quedar aturats pensant que el blaugrana estava en fora de joc quan no era així, cosa que li va permetre assistir Neymar perquè el brasiler només haguera d'empényer el baló al fons de la xarxa. Des d'aquest moment fins al final del partit, tot i que la distància era només d'un gol, el Vila-real no va disposar realment de cap situació que li haguera pogut permetre empatar novament, mentre que els locals van tindre algunes ocasions amb què hagueren pogut augmentar l'avantatge però un bon Asenjo es va encarregar d'evitar-ho.
A la fi, derrota per la mínima d'un Vila-real que va renunciar al seu estil propi per intentar tindre opcions al Camp Nou però que, de tota manera, no va aconseguir tornar amb cap punt, just abans del partit crucial davant l'Elx en Copa, en què els groguets estan pràcticament obligats a guanyar si volen passar a la següent ronda.