Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dissabte, 14 de desembre del 2013

LA PRÈVIA. Barcelona - Vila-real: Res a perdre

Després dels darrers tres partits disputats (Llevant i Màlaga en lliga, i Elx en Copa), en què l'equip ha viscut un poc de tot però que segueix trobant-se igualment en una posició còmoda i important en la classificació, ocupant la cinquena plaça, el Vila-real visita el Camp Nou en la setzena jornada de lliga. Un partit en què, com se sol dir quan es juga contra un dels gegants de la lliga, l'equip no té res a perdre.
Els groguets porten una ratxa en què, tot i practicar un bon joc, sembla que estan tenint més problemes en les àrees que els que tenien fa un parell de mesos, ja que els rivals marquen tot i esforçar-se molt poc en atac, i als de Marcelino els costa materialitzar les bones ocasions de què normalment disposen.
Davant el Màlaga, els groguets no van fer un joc tant bo
com en altres partits, però igualment van ser superiors
al rival, que va empatar en la darrera jugada del partit
Ja va passar davant l'Atlètic de Madrid, en un partit en què els groguets van ser clarament millor que el contrari, però es van haver de conformar amb un empat; va repetir-se contra el Màlaga, encara que és cert que, en aquella ocasió, el joc dels groguets va ser menys brillant que altres vegades i, combinat amb la manca d'encert en algunes ocasions, els andalusos van acabar empatant en el darrer minut per contrarrestar el gol que Bruno havia marcat en la primera part; i novament va succeïr la setmana passada davant l'Elx en l'anada dels setzens de final de la Copa del Rei, un partit en què Giovani va avançar els groguets en la primera part, després el mateix mexicà i altres atacants del submarí van tenir ocasions com per haver sentenciat el partit en l'inici del segon temps però no ho van fer i l'Elx, en dues ocasions en què la defensa del Vila-real ho haguera pogut fer bastant millor, va posar l'u a dos, tot i que Aquino va empatar amb una sabatada des de la frontal en temps afegit que va deixar un resultat complicat però obert per a la tornada. L'única excepció a aquesta situació dels darrers partits va ser davant el Llevant, en què els de Marcelino es va imposar amb claredat per 0-3, encara que és cert que l'expulsió del porter dels granotes i el gol de Bruno de penal quan tot just s'havien disputat deu minuts de partit va facilitar molt les coses als groguets, que van sentenciar amb dos gols d'Uche en la recta final del partit.
Cani, que es va lesionar contra l'Elx, serà
una baixa sensible hui al Camp Nou
Hui, davant el Barça, no sembla el millor partit per avaluar si aquestes errades en les àrees s'han solucionat, ja que tothom coneix la superioritat que solen mostrar els blaugrana sobre els seus rivals i encara més quan juguen al Camp Nou. Al mateix temps, però, sempre hi ha aquella motivació especial per fer-ho bé davant d'un dels grans. A més, el fet de no tenir res a perdre, ja que tornar de Barcelona amb les mans buides no hauria de ser cap gran decepció per als groguets, pot jugar també a favor dels interessos del Vila-real. Cal dir que algunes estadístiques i efemèrides curioses han augmentat les esperances dels aficionats groguets: les dues vegades que el submarí ha jugat davant del Barça al seu camp després d'haver ascendit a primera, han guanyat. La primera d'elles va ser el 13 de desembre de 1998, per la qual cosa ahir en va fer 15 anys. Aquella ocasió, el resultat va ser d'un a tres a favor dels groguets.
Deixant de banda totes aquestes curiositats i centrant-nos en els aspectes purament esportius del partit, Marcelino, el tècnic groguet, compta amb dues baixes destacades, com són les de Bruno i Cani, dos dels jugadors més en forma de l'equip i dels que estan resultant més importants en el transcurs de la temporada. Un mig del camp format per Aquino i Hernán Pérez en les bandes, i Pina i Trigueros al doble pivot es perfila com la solució, encara que caldrà estar atents a la decisió final de l'entrenador. En la convocatòria no ha entrat Farinós, al qual sembla que la recuperació se li està complicant més del que s'esperava, ni tampoc Pantic ni Íñiguez, per decisió tècnica. Sí que ho han fet, però, Moi Gómez i també Edu Ramos, el migcampista del B que ja va estar en la banqueta en el partit de Copa davant l'Elx.
El partit, que començarà a les 20.00, comptarà amb l'arbitratge del gallec Iglesias Villanueva.

Convocatòria:
Porters: Asenjo i Juan Carlos.
Defenses: Mario, Musacchio, Dorado, Gabriel, Jaume Costa i Jokic.
Migcampistes: Pina, Trigueros, Edu Ramos, Moi Gómez, Aquino i Hernán Pérez.
Davanters: Giovani, Perbet, Uche i Jonathan Pereira.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada