Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

divendres, 10 de gener del 2014

Es decidirà al Madrigal

En un partit igualat i amb ocasions per a ambdós equips, Vila-real i Reial Societat van acabar empatant sense gols i es jugaran l'accés a quarts en el partit de tornada

Els groguets van fer un partit seriós però no van estar
fins de cara a gol, i estan obligats a guanyar al Madrigal
si volen passar de ronda // Foto: marca.com
El submarí se'n torna de Sant Sebastià amb un resultat que, tot i no ser del tot dolent, és un poc perillós, ja que qualsevol empat a gols dels bascos al Madrigal deixaria els homes de Marcelino fora de la competició, així que el Vila-real està pràcticament obligat a guanyar si vol seguir el seu recorregut en la Copa del Rei.
Malgrat l'empat sense gols, el partit va ser entretingut i igualat, amb alternatives i ocasions per a ambdós equips. Els groguets van ser lleugerament superiors en la segona part però no van saber transformar aquest domini en gols, mentre que als locals els costava crear ocasions però, quan ho van fer, també van obligar Juan Carlos a lluir-se per mantenir la porteria a zero.
La primera part va ser molt igualada. Els dos conjunts es tantejaven i es respectaven potser massa, i això va fer que no hi haguera gaires ocasions en aquests quaranta-cinc minuts. De tota manera, les poques que hi va haver van ser per als groguets, especialment clara un mà a mà de Jonathan Pereira amb Zubikarai que el porter basc va salvar, a més d'una segona ocasió uns minuts més tard amb els mateixos protagonistes.
Ja en el segon temps, el Vila-real va controlar el joc una mica més i això li permetia rondar l'àrea amb més freqüència que en la primera part. Mentrestant, però, la Reial no deixava d'intentar-ho, i Griezmann va tenir una ocasió immillorable per obrir el marcador quan es va quedar sol davant Juan Carlos, però el porter mallorquí va estar atent per evitar el que semblava un gol segur. Poc després va arribar l'acció polèmica del partit quan un centre a l'àrea dels donostiarres va impactar en la mà de José Ángel i els groguets van reclamar penal, tot i que l'àrbitre no va assenyalar res. Gabriel, en un remat que va fregar el pal, va tindre una altra ocasió per al submarí, que seguia sense veure recompensat el seu bon joc. Arribaven els darrers minuts del partit i tot seguia igual, encara que cada equip va tenir una ocasió més abans del xiulet final: Vela, amb un remat a boca de canó després d'una centrada de José Ángel, va trobar-se amb una gran intervenció de Juan Carlos; mentre que Jonathan Pereira, ja en temps afegit, va rematar quasi sense angle per a trobar-se amb Zubikarai, quan potser la millor opció haguera estat una passada a Perbet, que estava sol i lliure de marca.
En definitiva, un zero a zero que ho deixa tot obert per al partit de tornada de dijous que ve al Madrigal, tres dies després que ambdós equips s'hagen enfrontat al mateix escenari però en partit de lliga.

Fitxa tècnica:
Anada dels huitens de final de la Copa del Rei. Temporada 2013/2014.
Anoeta, 21.030 espectadors.

R. Societat: Zubikarai; Zaldua, Mikel González, Íñigo Martínez, José Ángel; Chory Castro (Vela, 66'), Elustondo (Rubén Pardo, 74'), Bergara, Griezmann; Agirretxe (Xabi Prieto, 57') i Seferovic.
Vila-real: Juan Carlos; Pantic, Musacchio, Gabriel, Jokic; Pina, Bruno, Aquino (Moi Gómez, 62'), Jaume Costa (Trigueros, 66'); Giovani (Perbet, 76') i Jonathan Pereira.

Àrbitre: Undiano Mallenco (c. navarrés). Targetes grogues: Jokic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada