Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dimecres, 15 de gener del 2014

Espectacle en groc

El Vila-real aconsegueix la segona golejada consecutiva en lliga en imposar-se 5-1 a la Reial Societat i tanca així de la millor manera possible una primera volta de somni

Sis punts de sis i deu gols en dos partits no és un registre que s'aconseguisca habitualment, però és el que ha fet el Vila-real en els dos primers partits de lliga de l'any 2014, que es corresponen als dos darrers partits de la primera volta i que han permès els groguets acabar els primers 19 partits de la temporada en una posició envejable.
La Reial Societat no semblava un rival fàcil, i veient com va ser el partit d'anada dels huitens de copa uns dies abans a Anoeta, s'esperava un partit igualat i intens, però el Vila-real no va donar opció a un rival que va estar molt lluny del nivell que havia mostrat en els darrers partits.
Després d'uns primers moments de tanteig, els groguets van començar a fer-se amb el control del partit i a arribar a l'àrea rival, fins que una centrada de Mario -un dels homés més destacats del partit- des de la línia de fons la va rematar Giovani al fons de la xarxa. El festival groguet només acabava de començar, i cada vegada que els homes de Marcelino s'apropaven a l'àrea, el perill era imminent. Tot i així, Asenjo va ser providencial en salvar un mà a mà amb Vela que haguera pogut significar l'empat, però el bagatge ofensiu dels bascos en la primera part es va resumir en aquesta ocasió. En canvi, el submarí no perdonava. Al minut 27, una gran jugada col·lectiva va acabar amb una centrada de Giovani a Uche perquè el nigerià rematara sol i aconseguira el segon de la nit. I tan sols cinc minuts després, una nova jugada per la banda dreta en què també va intervindre Mario, va acabar amb un fort xut de Giovani davant del qual no podia fer res Bravo i que significava el tres a zero. Bruno, amb un xut de falta que va obligar a intervenir el porter dels visitants, va tindre una altra ocasió abans del descans.
En els darrerrs dos partits de lliga, els groguets
han demostrat estar en un gran moment de forma.
Ja en el segon temps, es podia pensar que el Vila-real afluixaria, pero res més lluny de la realitat, els groguets van fer dos gols més abans del primer quart d'hora. Primer Uche, que va signar el seu doblet -fent així cinc gols en els dos darrers partits de lliga- aprofitant una gran assistència de Giovani, i després Moi Gómez, en rematar fort una passada de Jaume Costa, posaven el quart i el cinquè en el marcador amb menys de cinc minuts de diferència entre un gol i l'altre. Immediatament després, però, Agirretxe va fer el gol de l'honor per a la Reial en rematar sol, de cap, un córner en què Asenjo i la defensa groga van estar massa passius, però tal i com va dir Marcelino, es pot entendre un moment puntual de relaxació amb un avantatge de cinc gols.
En definitiva, gran partit del Vila-real, que a més d'imposar-se a un rival directe amb claredat i superar-lo en la classificació, completa una gran primera volta, trobant-se cinqué amb 34 punts, tan sols dos per baix de l'Athletic, l'equip que marca la zona Champions, i onze per sobre del València, equip que ocupa la huitena plaça. Una primera volta de somni.

Fitxa tècnica:
19a jornada de lliga de 1a divisió, temporada 2013/2014.
El Madrigal, 10.000 espectadors.

Vila-real: Asenjo; Mario, Musacchio, Dorado, Jaume Costa; Trigueros, Bruno (Pina, 70'), Aquino, Moi Gómez (Nahuel, 65'); Giovani (Perbet, 73') i Uche.
R. Societat: Bravo; Carlos Martínez, Ansotegui, Íñigo Martínez, José Ángel; Rubén Pardo (Mikel, 46'), Bergara (Ros, 58'), Vela, Xabi Prieto; Griezmann (Zurutuza, 46') i Agirretxe.

Gols: 1-0 (17') Giovani. 2-0 (27') Uche. 3-0 (32') Giovani. 4-0 (54') Uche. 5-0 (58') Moi Gómez. 5-1 (59') Agirretxe.

Àrbitre: Velasco Carballo (c. madrileny). Targetes grogues: Jaume Costa, Bruno / José Ángel, Vela, Ros i Íñigo Martínez.