Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dilluns, 12 de setembre del 2016

Màlaga 0-2 Vila-real: Tres punts per a la tranquil·litat

Els groguets encara han de millorar, però la
victoria a Màlaga els permet afrontar el futur
amb més optimisme. // Foto: villarrealcf.es
No va ser un partit brillant, però el Vila-real va jugar suficientment bé i amb la determinació necessària per endur-se els tres punts de Màlaga sense gaires problemes. Els gols de Jaume Costa i Sansone en la recta final del primer temps van donar als groguets la primera victòria de la temporada, tres punts balsàmics perquè torne la calma després d'unes setmanes complicades.
I això que va ser el Màlaga l'equip que va començar amb més força i intentant dur el pes del partit. De fet, Recio, al minut cinc, va disposar d'una clara ocasió, un mà a mà amb Asenjo que el porter del submarí va saber contrarestar. Al remat, seria de les poques ocasions en què el castellà va haver d'intervindre de manera clara durant tot el partit. Fins a l'equador del primer temps, el control va ser més aviat dels locals, davant d'un Vila-real amb dubtes i potser massa prudent, però que va començar a tenir més el baló i a rondar l'àrea en els últims quinze minuts del primer temps. I, de fet, en una de les primeres ocasions clares dels d'Escribá, va arribar el gol. Santos Borré va fer una gran jugada en què se'n va anar per línia de fons per deixar la pilota en safata a Jaume Costa, que venia des de darrere i la va convertir en el 0-1 al minut 33. El submarí agafava confiança i al Málaga, en canvi, que havia estat relativament còmode fins al moment, li van entrar els nervis. Es va veure clarament quan, pocs minuts després, Santos Borré s'enduia el baló davant de Wellington, quan el defensa del conjunt andalús semblava que el tenia controlat, i va fer caure el colombià ja dins de l'àrea, amb la qual cosa l'àrbitre va assenyalar els onze metres. Bruno, però, en una acció poc habitual en ell, va errar la pena màxima, que va xutar amb poca força i es va trobar amb l'aturada de Kameni. Però si el segon gol groguet no va arribar amb aquest penal, sí que ho faria en l'última acció de la primera part. Trigueros, bastant actiu durant el matx, va posar un gran baló per a Sansone. El primer remat de l'italià el va rebutjar Kameni, pero el camerunés no va poder fer res en el segon intent de l'ex del Sassuolo, que va posar una distància en el marcador que ja seria definitiva.
Quan a penes s'havien jugat dos minuts de la segona part, novament els mateixos protagonistes, Trigueros i Sansone, van estar a punt de fer pujar el tercer gol groguet, però aquesta vegada el xut de l'italià després de l'assistència del manxec el van salvar entre Kameni i un defensa local. Els de Fran Escribá es van dedicar a controlar el joc i no deixar al Málaga crear ocasions clares que li permeteren tornar a posar-se en el partit. Un cop de cap de Recio a boca de canó que va eixir massa alt, i algunes centrades a l'àrea sense gaire perill és el resum del bagatge ofensiu dels malaguenys, que van marcar un gol a les acaballes del partit però que fou correctament anul·lat per fora de joc.
A més dels tres punts, la nota positiva en el Vila-real va ser la tornada a la gespa de Jonathan dos Santos i Cheryshev, que van entrar en la segona part i van deixar clar que seran homes importants en una temporada que, després d'aquesta victòria, s'afronta amb més tranquil·litat i optimisme.