Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dijous, 15 de setembre del 2016

LA PRÈVIA. Vila-real - Zuric: Comença un nou camí per Europa

Fa dues temporades, suïssos i valencians ja es van
trobar en aquesta mateixa ronda de l'Europa League,
amb victòria dels groguets al Madrigal.
Per tercer any consecutiu, i per onzena temporada en la seua història, el Vila-real jugarà una de les dues principals competicions del continent, en aquest cas, l'Europa League, després que, en un play-off en què es van ajuntar massa punts en contra, el Mònaco deixara els groguets sense la possibilitat d'arribar a la fase de grups de la Champions League.
Però la presència en l'Europa League no s'ha de vore com un fracàs, sinó com la possibilitat d'afrontar una competició on els groguets han demostrat diverses voltes que poden brillar i arribar molt lluny, amb l'esperança de tornar a fer un bon paper, com els darrers anys, i sense descartar res.
En el sorteig de la fase de grups, als de Fran Escribá no els va tocar, almenys sobre el paper, un grup excessivament complicat. El Zuric, l'Osmanlispor turc i el Steaua de Bucarest són els rivals amb què el submarí s'haurà de jugar el pas a setzens de final.
Per començar, arriben al Madrigal els suïssos, que, curiosament, ja van estar enquadrats en el mateix grup que el Vila-real fa dues temporades en aquesta mateixa competició. En aquella ocasió, el matx davant els helvètics a casa va acabar amb una victoria còmoda per 4 gols a 1, amb els groguets sentenciant en el segon temps, tot i que el Zuric, encara en la primera part, havia empatat el gol inicial de Cani. Així doncs, dos anys després es tornen a trobar ambdós equips, amb una difèrencia substancial en el cas dels visitants que no és gaire habitual, però el fet és que el Zuric juga en la segona divisió de Suïssa. Després de baixar molt el seu rendiment habitual en la competició domèstica, l'equip blanc-i-blau va quedar darrer en la classificació de la seua lliga la temporada passada, consumant així el seu descens, però el fet d'haver guanyat la copa els atorgava, paradoxalment, una plaça directa en la fase de grups de la segona competició europea. Encara així, uns quants jugadors dels que van disputar aquell partit fa dos anys continuen a l'equip, com és el cas del defensa Nef i dels migcampistes Chiumento, Buff, Kukeli, Schönbächler (autor del gol hèlvetic dues temporades enrere) i Yapi.
Pel que fa al Vila-real, s'espera que la victoria a Màlaga de dissabte passat done confiança a l'equip, i que imposar-se a un equip suís de segona no resulte una tasca que requerisca un gran esforç. Encara així, Escribá s'ha afanyat en deixar clar que respecten totalment el rival, que estan motivats per començar la competició amb bon peu i que guanyar els partits de casa és vital per aconseguir la primera plaça del grup. Igualment, s'esperen diverses novetats en l'onze respecte l'alineació que va eixir d'inici a la Rosaleda. Probablement, Andrés Fernández tindrà la seua oportunitat a la porteria, amb la qual cosa debutaria en partit oficial amb el Vila-real, com també ho faria, si juga, Álvaro, en el centre de la defensa. Els laterals seran, molt possiblement, per a Rukavina i José Ángel, mentre que N'Diaye podria tindre la seua oportunitat al mig del camp. Els recentment recuperats de diverses lesions, dos Santos i Cheryshev, que ja van tindre uns minuts a Màlaga, podrien eixir hui d'inici. El dubte més gran queda en la davantera, ja que si Pato està totalment recuperat, podria fer parella amb Santos Borré, però no s'ha de descartar la possiblitat que el colombià actue sol en punta el dia del seu aniversari, amb Roberto Soriano a la mitjapunta.
En definitiva, un partit que, en condicions normals, el Vila-real hauria de saber resoldre amb relativa facilitat però, com sempre, caldrà no confiar-se per evitar sorpreses. El desenllaç, a partir de les 21.05 al Madrigal.

Possible alineació: Andrés Fernández; Rukavina, Víctor Ruiz, Álvaro, José Ángel; Dos Santos, N'Diaye, Bruno, Cheryshev; Pato i Santos Borré.

Àrbitre: Sébastien Delferiere, de Bèlgica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada