Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dijous, 22 de setembre del 2016

R. Madrid 1-1 Vila-real: Punt de prestigi

Bruno, amb un llançament de penal a la panenka, marcà
el gol que donà un punt als groguets. // Foto: villarrealcf.es
Sorpresa agradable la que es van endur anit els aficionats del Vila-real i els mateixos jugadors en aconseguir un punt d'or en un estadi complicadíssim com és el Santiago Bernabéu, en un partit que tot l'entorn madridista, sobretot pel fet de poder assolir el récord de victòries seguides en lliga, donava per guanyat. Però res més lluny de la realitat, els d'Escribá van fer un partit molt seriós, no van deixar que els blancs estigueren del tot còmodes i van tornar amb un empat tan treballat com merescut.
Els de Zidane van eixir, com s'esperava, amb la intenció de controlar el partit i buscar la porteria contrària, però de seguida es van trobar un Vila-real molt ben plantat sobre el terreny de joc. El plantejament d'Escribá, que va jugar amb un 4-2-3-1, amb Bruno i Trigueros al pivot, Jonathan i Castillejo per les bandes i Sansone com a únic punta, amb Cheryshev per darrere, va donar fruit, ja que els madridistes apenes trobaven espais pel centre i havien de recórrer als atacs per la banda, on Bale va intentar-ho fins que va ser substituït a la segona part, però les seues accions van ser resoltes amb solvència per la defensa grogueta. Benzema, amb un remat de cap que va rebutjar Asenjo, va tenir l'única ocasió més o menys clara del Madrid al primer temps
El Vila-real, per la seua banda, tocava i tocava quan recuperava el baló, i tal volta li va faltar ambició en les primeres accions en què va disposar de possessions llargues, però no es volien prendre excessius riscos. Finalment, però, els de la Plana es van animar, i quan rondava la mitja hora de partit, Cheryshev va tenir l'ocasió més clara de la primera part en rematar des de la frontal una deixada de Castillejo, xut que va haver de desviar a córner Casilla. En el córner posterior, Sansone, amb un remat de tisora, va enviar el baló lleugerament desviat. Els groguets no s'arronsaven, i poc abans del descans, una acció d'atac molt clara entre l'italià i, novament, Cheryshev, no va acabar en gol per la falta d'enteniment entre els dos. I quan semblava que ja no hi havia temps per res més en aquesta primera part, un potent xut de Trigueros des de la frontal es va trobar amb unes clares mans de Ramos. L'àrbitre no ho va dubtar, va amonestar el central blanc i va assenyalar el punt de penal. Després de dos xuts des dels onze metres fallats en les darreres jornades, Bruno va tornar a prendre la responsabilitat tot i el seu error a Màlaga dos partits abans. Aquesta vegada, el d'Artana, amb una espectacular definició a la panenka, va trobar el fons de la xarxa i posava el seu equip per davant abans del descans.
L'alegria, però, no va durar massa, ja que quan només s'havien jugat dos minuts del segon temps, Ramos va ser de nou protagonista en marcar, amb un remat de cap a l'eixida d'un córner, l'empat a u. No eren bones notícies per a un submarí que havia jugat una bona primera part i que veia com el seu avantatge en el marcador durava ben poc. Els locals van guanyar en confiança i, durant bastants minuts, van acular el Vila-real i van rondar l'àrea constantment, sobretot amb centrades des de la banda que s'afanyava en resoldre la defensa grogueta. Amb el pas dels minuts, el submarí es va espolsar un poc la presió asfixiant dels madridistes i va provar de buscar novament eixir a la contra, però un parell d'accions de Castillejo, que ho va intentar per la banda dreta, no va dur massa perill a la porteria de Casilla.
El temps corria i el Madrid no trobava el camí del gol. Zidane va fer entrar Lucas Vázquez i Morata per ocupar els llocs de Bale i Benzema. Una jugada entre tots dos, amb centrada del primer i rematada de cap del davanter blanc, ja en la recta final, la va desviar Asenjo a córner, i ja en els darrers minuts, un Ronaldo desquiciat ho va provar amb un remat que va anar directament a les mans del porter palentí.
Així, s'arribava al final del partit, després d'una segona part en què el Vila-real va haver de dedicar-se a defensar els atacs d'un Madrid que, malgrat la sensació de perill, no va rematar a porta en gaires ocasions. Els groguets van saber patir i van rendibilitzar el bon treball del primer temps per endur-se un molt bon punt del Bernabéu, on segueix sense guanyar, però on tampoc s'empata tots els dies.

Fitxa tècnica:

5a jornada de lliga de 1a divisió, temporada 2015/2016.
Santiago Bernabéu, Madrid. 67.328 espectadors.

R. Madrid: Casilla; Danilo, Varane, Ramos, Marcelo (Carvajal, 43'); Kovacic, Kroos, James; Bale (Lucas Vázquez, 71'), Benzema (Morata, 76') i Ronaldo.
Vila-real: Asenjo; Mario, Musacchio, Víctor Ruiz, José Ángel; Trigueros, Bruno; Castillejo, dos Santos (N'Diaye, 87'), Cheryshev (Soriano, 63'); Sansone (Pato, 72').

Gols: 0-1 (45') Bruno. 1-1 (47') Sergio Ramos.

Àrbitre: González González (c. castellanolleonés). Targetes grogues: Ramos, Ronaldo, Kroos, Carvajal; José Ángel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada