Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dilluns, 31 d’octubre del 2016

Eibar 2-1 Vila-real: Arriba la primera derrota

Els homes de l'atac groguet no van tenir el seu millor dia.
Tard o prompte havia d'arribar. I, potser, va ser en un partit en què no gaires aficionats s'ho hagueren pensat, però a Ipurua, davant l'Eibar, el Vila-real va consumar la primera derrota de la temporada en lliga en caure per 2-1, tot i haver-se avançat en el marcador.
El fet que hi haguera partit d'Europa League quatre dies després del matx al País Basc va fer pensar que Escribá podria donar descans a alguns titulars, però finalment va decidir alinear l'equip de gala.
Els groguets van controlar el joc en la primera part, això si, sense crear excessives ocasions clares. Castillejo, molt actiu, va servir un córner que, després d'una errada de la defensa local, Musacchio no va poder rematar per centímetres, en la que va ser la situació d'atac més clara abans que els d'Escribá s'avançaren. Per la seua banda, l'Eibar ho intentava tímidament, com ara amb un xut llunyà d'Inui que va aturar Asenjo. El gol groguet no arribaria fins a la recta final del primer temps. Una gran conducció de baló de Bruno va acabar amb el d'Artana deixant el baló a Sansone que, dins de l'àrea, quan es perfilava per xutar, va rebre una clara falta de Lejeune i l'àrbitre no va poder fer altra cosa que marcar els onze metres. Bruno va transformar la pena màxima per donar un avantatge que convidava a l'optimisme.
Però el segon temps seria diferent. El Vila-real va baixar el nivell, i tot i que tampoc en la primera part havia disposat d'un gran nombre d'ocasions, sí que havia tingut el control del matx, cosa que va perdre per moments amb l'avantatge. L'Eibar es va envalentir i va començar a posar en problemes un Asenjo que va respondre amb intervencions de mèrit a un xut de Sergio León i a una doble ocasió d'Enrich i Kike. A l'altra àrea, Víctor Ruiz va demanar un altre penal després de rebre una empenta en una falta penjada, però l'àrbitre no en va voler saber res. Els minuts passaven i els d'Escribá seguien per davant en el marcador, però no se'ls veia còmodes. I finalment, els bascos van trobar el premi a la millora que havien experimentat en la segona part. Una falta centrada a l'àrea que la defensa groga no va defensar bé va acabar amb el baló als peus de Ramis que, a boca de canó, va tenir temps de controlar l'esfèric i rematar-lo al fons de la xarxa. Era l'empat quan faltaven poc més de deu minuts per arribar al minut 90. Va ser llavors quan el Vila-real es va animar per intentar tornar a avançar-se, cosa que quasi aconsegueix Bakambu pocs minuts després, quan no va encertar a rematar en condicions una centrada de Borré i, encara així, la pilota va eixir fregant el pal. I amb els groguets buscant el gol de la victòria, va arribar un gol, però per als de casa. L'Eibar va recuperar un baló i va armar una bona contra que va culminar Pedro León després d'una passada de la mort de Sergi Enrich.
Ja no hi havia temps per reaccionar, i el submarí groguet va acabar perdent el primer partit de la temporada en lliga quan tot semblava encarrilat al descans.
Malgrat tot, l'equip continua en una meritòria 5a posició amb 19 punts que, com diu Escribá, no ha de dur de cap de les maneres al desànim.

Fitxa tècnica:

10a jornada de lliga de 1a divisió, temporada 2016/2017.
Ipurua, Eibar. 4.678 espectadors.

Eibar: Riesgo; Capa (Arbilla, 72'), Ramis, Lejeune, Luna; Pedro León, Dani García, Fran Rico, Inui (Peña, 88'); Enrich i Kike (Adrián González, 80').
Vila-real: Asenjo; Mario, Musacchio, Víctor Ruiz, Jaume Costa; Trigueros (Cheryshev, 90'), Bruno, Soriano (Dos Santos, 67'), Castillejo; Bakambu i Sansone (Borré, 79').

Gols: 0-1 (40') Bruno, de penal. 1-1 (79') Ramis. 2-1 (86') Pedro León.

Àrbitre: Fernández Borbalán (c. andalús). Targetes grogues: Pedro León, Sergi Enrich; Sansone, Víctor Ruiz, Castillejo.