Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dissabte, 5 de novembre del 2016

Vila-real 1-2 Osmanlispor: Europa es complica

Un Vila-real fluix perd a casa i haurà de guanyar els dos
partits restants per classificar-se. // Foto: villarrealcf.es
Derrota inesperada del Vila-real davant l'Osmanlispor a casa, en un partit dolent dels groguets, que no es van sentir còmodes sobre el terreny de joc durant la major part del matx, i que pràcticament els obliga a guanyar els dos partits restants, davant el Zuric fora i el Steaua a casa, ja no per obtenir la primera plaça del grup, sinó per a classificar-se per a la següent ronda.
Escribá posava un onze amb diversos canvis, com acostuma a fer en Europa League, que igualment hauria d'haver sigut de garanties amb homes com Musacchio, Bruno, Dos Santos o Bakambu. La novetat més destacada va ser la inclusió de Rodrigo al doble pivot, i el jove migcampista groguet seria protagonista del partit, malgrat el resultat final.
Les coses es torcien aviat, ja que quan només s'havien jugat set minuts, una falta centrada a l'àrea, que un Andrés Fernández nerviós no va saber resoldre bé, va donar peu a una segona jugada en què l'ex d'Osasuna i Mallorca, Webó, ara en l'equip turc, va transformar en el primer gol, completament sol, en rematar una assistència de Prochazka. Una falta de concentració defensiva que obligava els d'Escribá a anar a remolc des del principi.
Amb un joc ofensiu que estava lluny del mostrat en altres partits, ja que les imprecisions i la poca fluïdesa eren constants, hi va haver poques ocasions per l'empat en el primer temps. Cheryshev, que va estar bastant actiu però que va evidenciar que encara li falta forma i està lluny del seu millor nivell, ho va provar amb un xut picat que va enviar a córner el porter Arikan i amb un altre que va impactar al lateral de la xarxa. Rodrigo també va provar sort amb un xut llunyà que va rebutjar el porter visitant.
En la segona part, els groguets semblaven decidits a fer canviar el resultat. Rodrigo, al minut 47, recuperava un baló al centre del camp, avançava fins a la frontal de l'àrea i enviava un xut que, després d'impactar en un rival i enganyar el porter, es colava al fons de la xarxa per posar l'empat. Amb pràcticament tot el segon temps per davant, semblava que els d'Escribá tindrien temps de sobra per aconseguir el gol de la victòria. Però res més lluny de la realitat, ja que després d'igualar, el Vila-real es va mostrar impacient i sense idees, i sovint atacava sense criteri i de manera desordenada, cosa que permetia l'Osmanlispor eixir a la contra amb perill. En una d'aquestes jugades de contraatac, Umar va deixar José Ángel enrere per la banda dreta, va encarar i el seu xut el va rebutjar Andrés Fernández, però un Rusescu molt atent, que havia entrat al camp tres minuts abans, va aprofitar el baló solt per fer pujar el segon del seu equip a falta d'un quart d'hora per al final.
L'entrada de Pato i Sansone no va ajudar gaire els groguets, que tot i que encara tenien minuts per haver intentat salvar, almenys, un punt, pràcticament no van disposar d'ocasions per fer-ho, excepte ja en temps afegit, quan un potent xut de Sansone des de fora de l'àrea es va trobar amb una gran intervenció d'Arikan.
Amb aquest resultat, el Vila-real es complica la seua classificació a setzens de final de l'Europa League. Tot i que ocupa la segona posició, està empatat a cinc punts amb el Zuric, tercer, el proper rival. Guanyar a Zuric el proper 24 de novembre serà obligatori si no es vol dir un adéu inesperat a la competició europea abans de temps.

Fitxa tècnica:
4a jornada de la fase de grups de l'Europa League, grup L. Temporada 2016/2017.
El Madrigal, Vila-real. 15.386 espectadors.

Vila-real: Andrés Fernández; Rukavina, Álvaro, Víctor Ruiz; Rodrigo, Bruno, Jonathan dos Santos (Sansone, 80'), Cheryshev (Castillejo, 68'); Bakambu i Santos Borré (Pato, 62').
Osmanlispor: Arikan; Bayir, Numan, Prochazka, Tiago Pinto; Musa (Demir, 85'), N'Diaye, Umar, Maher, Delarge (Regattin, 66'); Webó (Rusescu, 72').

Gols: 0-1 (7') Webó. 1-1 (47') Rodrigo. 1-2 (74') Rusescu.

Àrbitre: Harald Lechner, austríac. Targetes grogues: Víctor Ruiz; Bayir i Musa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada