Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dimecres, 4 de gener del 2017

LA PRÈVIA. R. Societat - Vila-real: Il·lusió per la Copa

Vila-real i Reial Societat protagonitzaran una eliminatòria
de huitens que es preveu molt igualada. // Foto: marca.es
Per tercera vegada en les darreres quatre temporades, l'equip txuri-urdin i el groguet es troben en uns huitens de final de la Copa del Rei. Després de superar rivals inferiors en la ronda anterior, el Toledo en el cas del Vila-real i el Valladolid en el dels donostiarres, ambdós equips, que estan quallant una molt bona temporada, protagonitzaran una emocionant eliminatòria per guanyar el bitllet per a quarts de final d'una Copa que il·lusiona.
El Vila-real, que no té gaires bons registres en la competició del ko, més enllà de l'eliminació a mans del Barça fa dues temporades en semifinals, buscarà poder seguir avançant en una competició que, de tindre sort en els emparellaments i d'agafar-se-la seriosament, podria obrir-li les portes d'un desitjat títol. Els donostiarres, per la seua banda, compten amb dues Copes del Rei en les seues vitrines, tot i que ja fa 30 anys que van guanyar la darrera.
En lliga, tots dos conjunts estan tenint un paper destaca i presenten bons números. Sense anar més lluny, es troben empatats a punts en la quarta i cinquena posicions, tot i que els groguets estan per davant per la millor diferència de gols a favor i en contra. 
Després d'un parell de temporades de vagar per la zona mitja de la classificació, sembla que Eusebio ha trobat la tecla perquè l'equip basc torne a aspirar a objectius més ambiciosos, gràcies també al bon paper d'homes com Xabi Prieto, Illarramendi o un renascut Vela.
Ja centrant-nos específicament en el partit de hui, Escribá comptarà amb les sensibles baixes de Bruno i Víctor Ruiz, que després d'haver patit contusions en les sessions d'entrenament prèvies al partit, no han viatjat amb l'equip. Cheryshev continua arrossegant problemes físics i encara no pot entrar en convocatòria, així com Soldado, que segueix amb la recuperació de la seua lesió de llarga duració. A més, Bakambu, concentrat amb la seua selecció per disputar la Copa Àfrica, serà baixa no només hui, sinó durant bona part del mes de gener i, tal volta, fins i tot febrer, segons el progrés de la selecció congolenya en la competició. Amb aquestes baixes, el dubte està en si el tècnic valencià del Vila-real optarà per l'esquema habitual de 4-4-2, en què probablement Pato i Santos Borré formarien la punta d'atac o si, tenint en compte que és una eliminatòria a doble partit que, possiblement, es decidirà en el partit de tornada al Madrigal, optarà per un plantejament més conservador amb un únic punta, que probablement seria Pato, amb Castillejo i Jonathan per les bandes i Soriano de mitjapunta. Homes com Barbosa i José Ángel podrien tindre opcions d'entrar en l'onze sota pals i al lateral esquerre, respectivament.
Vila-real i Reial Societat s'han enfrontat fins a tres vegades en Copa. Les dues darreres, bastant recentment i en la mateixa ronda que aquesta vegada. A principis de 2014, els bascos passaven a quarts després d'un empat a zero a Anoeta en l'anada i d'imposar-se per 0-1 al Madrigal en la tornada. Tot just un any després, eren els groguets qui passaven de ronda, en guanyar per 1-0 al Madrigal en l'anada i fer bo el resultat amb un empat a dos a Sant Sebastià en la tornada. Molt més lluny queda l'enfrontament de la temporada 86/87, en què l'equip txuri-urdin es va imposar per la mínima al Madrigal, en partit únic, a un Vila-real molt diferent al d'ara, que lluitava per pujar a 2aB des de 3a.
El partit, que començarà a les 19.00, comptarà amb l'arbitratge de l'aragonés Clos Gómez.

Convocatòria:
Porters: Asenjo i Barbosa.
Defenses: Mario, Rukavina, Jaume Costa, José Ángel, Musacchio, Álvaro i Bonera.
Migcampistes: Trigueros, Rodrigo, N'Diaye, Dos Santos, Castillejo, Soriano i Leo Suárez.
Davanters: Sansone, Pato i Santos Borré.

Resultats de les temporades anteriors:
15/16: Reial Societat 0-2 Vila-real
14/15: Reial Societat 0-0 Vila-real
14/15 (Copa): Reial Societat 2-2 Vila-real

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada