Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dimecres, 21 de desembre del 2016

Vila-real 1-1 Toledo: Tràmit i a huitens

Pau, jove central del filial i natural de Vila-real, debutà
amb el primer equip en la classificació per a huitens.
El Vila-real va resoldre el partit de tornada dels setzens de final davant del Toledo amb un empat a un gol, després del clar resultat de zero a tres favorable als groguets en l'anada, cosa que pràcticament va convertir el matx en un tràmit. Els castellans, atrevits, van buscar la porteria i van trobar el premi a la seua insistència, però també el porter va ser un dels més destacats, salvant diverses ocasions clares del submarí.
Els d'Escribá, que va alinear alguns dels homes menys habituals, com Barbosa, José Ángel, Rodrigo, N'Diaye o Santos Borré, van eixir, malgrat tot, a guanyar el partit, i en la primera mitja hora van demostrar la seua superioritat. Pato, novament molt actiu, Borré i Soriano en dues ocasions, van estar a punt d'inaugurar el marcador, però Manolo, porter del Toledo, ho va evitar amb algunes intervencions de mèrit, especialment destacable l'acció en què un remat suau de Soriano, després d'haver-lo agafat avançat, el va acabar salvant després de rectificar a temps i pràcticament sobre la línia de gol. En l'últim quart d'hora, el conjunt que entrena Onésimo es va animar i va protagonitzar algunes arribades perilloses. La més clara, just abans del descans, un remat de Zarko que, després d'impactar en un defensa groguet, es va estavellar al travesser.
En la segona part, era el Vila-real qui es topava amb el travesser, on va impactar un xut de Pato després d'una passada de Borré des de la dreta. Els groguets mereixien el gol, però finalment, qui es va avançar, donant la sorpresa, fou el Toledo. Després d'una internada per la dreta, Barbosa rebutjava el primer xut de Zarko, però Villa caçava el baló i, en la segona jugada, afusellava el porter argentí. L'alegria, però, no duraria molt per al Toledo. Tan sols tres minuts després, Dos Santos i Pato es quedaven sols davant Manolo, el mexicà feia la passada de la mort al brasiler i aquest, finalment, enviava el baló al fons de la xarxa per fer l'empat a u que ja seria definitiu. D'ací al final del partit, destacarien les entrades al camp de Leo Suárez i de Pau Torres. L'argentí, que ja va jugar uns minuts el cap de setmana a Gijón, es va mostrar molt actiu i, de fet, en la primera jugada en què va intervenir, va estar a punt de marcar després d'una internada per banda dreta i un posterior xut que Manolo envià a córner. Pau, per la seua banda, debutava amb el primer equip. El jove central és el primer vila-realenc que disputa minuts amb l'equip des que ho fera César Arzo. En l'última jugada del partit, Borré es va trobar de nou amb el pal després de rematar una centrada de Sansone, que també havia entrat al segon temps.
Així, el Vila-real avança a huitens de final de la Copa del Rei amb un resultat total de 4-1, contra un Toledo que, malgrat la seua inferioritat, ha plantat cara als groguets en ambdós partits. Divendres, ja de vacances per la pausa nadalenca, els d'Escribá coneixeran el seu proper rival en la competició.