Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dilluns, 9 de gener del 2017

Vila-real 1-1 Barcelona: Punt agredolç

Pato, tot i no marcar, va donar una assistència i va fer
un partit molt complet. // Foto: villarrealcf.es
El Vila-real va sumar un punt en la visita del totpoderós Barcelona al Madrigal -que a partir d'ara tindrà el nom oficial d'Estadi de la Ceràmica, tal i com es va anunciar abans del partit-, que pot considerar-se just, però que deixa als groguets una sensació agredolça ja que, tot i que sumar contra un rival d'aquestes característiques sempre és positiu, el gol de Sansone donava els tres punts al submarí fins al minut 89, quan Messi, amb un gran llançament de falta, salvà un gol per al seu equip.
Asenjo salvà la primera del partit en els primers minuts, en desviar un remat de Neymar a boca de canó, però el Vila-real, còmode en aquesta fase del partit, també en va tindre una de clara amb un remat de Dos Santos a centrada de Jaume Costa que va eixir alt per poc. Més tard, Sansone ho provaria amb una cavalcada des del propi camp, deixant enrere diversos contraris, però va arribar a l'àrea contrària just de forces i el seu xut, massa suau, l'aturà Ter Stegen. Els d'Escribá van fer una primera part molt seriosa i no van deixar que el Barça, malgrat jugar amb el seu trident de gala, tinguera excessives ocasions de gol. Un xut de Neymar des de fora de l'àrea que va eixir lleugerament desviat i un cop de cap de Messi que Asenjo desvià a córner van ser les úniques accions clares d'atac dels culers abans del descans.
La segona part no va poder començar millor per al Vila-real. Als quatre minuts, un contraatac conduït per Pato seria l'origen de l'u a zero. El brasiler va avançar amb el baló fins a la frontal de l'àrea i li'l va deixar a Sansone que, amb un xut suau però col·locat, que va fregar el pal abans d'anar al fons de la xarxa, feia esclatar d'alegria el Madrigal. El gol va fer reaccionar el Barça, que va agafar el control del partit i rondava l'àrea rival constantment. La polèmica va arribar quan l'àrbitre no va xiular unes clares mans de Bruno dins de l'àrea per rebutjar un xut de Messi, però la mateixa situació es donaria minuts després a l'àrea contrària quan Mascherano repel·lia amb la mà un xut de Soriano i, de nou, l'arbitre deixaria seguir la jugada. Un xut de Messi al pal avisava que l'avantatge era mínim i que al Vila-real encara li tocaria patir. A més, se sumaria el contratemps de la lesió de Musacchio, que en una caiguda dins de l'àrea a cinc minuts del final, es va fracturar la monyica i es preveu que estiga unes 4 o 5 setmanes de baixa. El gerro d'aigua freda arribaria a falta d'un minut per arribar al final del temps reglamentari, quan Messi va enviar a l'escaire de la porteria d'Asenjo un llançament de falta des de la vora de l'àrea per posar així l'empat a u definitiu.
Al final, repartiment de punts que deixa el Vila-real cinqué, amb 30 punts, un per damunt de la Reial Societat, cinquena, i tan sols un per baix de l'At. Madrid, que ara és quart.

Fitxa tècnica:

17a jornada de lliga de 1a divisió, temporada 2016/2017.
El Madrigal, Vila-real. 22.893 espectadors.

Vila-real: Asenjo; Mario, Musacchio (Álvaro, 86'), Víctor Ruiz, Jaume Costa; Trigueros, Bruno, Dos Santos, Soriano (Rodrigo, 82'); Pato (Castillejo, 75') i Sansone.
Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Mascherano, Digne (Arda Turan, 70'); André Gomes (Denis Suárez, 67'), Busquets, Iniesta; Messi, Suárez i Neymar.

Gols: 1-0 (49') Sansone. 1-1 (89') Messi.

Àrbitre: Iglesias Villanueva (c. gallec). Targetes grogues: Sansone; Sergi Roberto i Piqué. Targetes roges: Jaume Costa (91') per doble groga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada