Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dilluns, 20 de febrer del 2017

R. Societat 0-1 Vila-real: Aire en l'últim instant

El Vila-real va aprofitar una de les seues poques ocasions
per endur-se tres punts d'or d'Anoeta. // Foto: lfp.es
Victòria tan important com inesperada la que va aconseguir el Vila-real a Anoeta davant la Reial Societat, amb un gol de Castillejo sobre la botzina, que permet als groguets agafar aire després d'una setmana complicada, afiançar-se en la sisena plaça i reduir a dos punts la distància amb el rival, ja que els donostiarres continuen per davant, però només amb dos punts d'avantatge.
Encara així, no tot foren alegries durant el partit. La primera part va ser de les pitjors de la temporada per part del submarí, tot i que no molt diferent d'altres que s'han vist lluny del Madrigal enguany, com davant del Leganés o del Deportivo. La Reial va tindre el control total del joc i de la possessió, que va arribar a ser només del 26 % per als groguets. Els d'Escribá, en moltes fases dels primers quaranta-cinc minuts, ja no es que no arribaren a l'àrea de Rulli, sinó que pràcticament no passaven de mig de camp. Els d'Eusebio la van tindre mitjançant Raúl Navas, als dos minuts, que va enviar prop del pal una falta centrada a l'àrea amb un colp de cap. Això sí, el clar domini local no es va traduïr en moltes ocasions clares, ja que a banda de l'acció de Navas, un xut de falta de Vela que va marxar alt ja en els darrers compassos del primer temps va ser l'única altra ocasió més o menys destacable de l'equip txuri-urdin.
El segon temps, en general, va continuar amb la mateixa tònica, tot i que els groguets van millorar molt lleugerament. L'entrada de Rodrigo va donar oxigen al centre del camp, els d'Escribá van poder eixir tímidament a l'atac i van continuar defenent bé ja que, igual que en el primer temps, els locals, tot i que van tenir algunes bones ocasions, com un cop de cap de Juanmi que va eixir fregant el pal o un xut de Yuri que es va estavellar al lateral de la xarxa, no van aconseguir rematar de manera clara entre els tres pals. Bakambu va tindre la primera acció clara per al Vila-real quan Rulli no va encertar a blocar un baló llarg que buscava el davanter francocongoleny, i el xut d'aquest, a porteria buida però massa precipitat, va eixir alt. La més clara va ser una doble ocasió de Bruno i Musacchio a un quart d'hora del final quan, en un córner, primer el d'Artana rematava de cap al travesser i posteriorment, l'argentí, forçat, l'enviava fora. I quan semblava que s'arribaria al final amb el resultat inicial, en la darrera jugada del matx, una centrada de Costa va trobar Castillejo sol dins de l'àrea i el malagueny, que havia saltat al camp un quart d'hora abans, va rematar al fons de la xarxa per a l'alegria del centenar d'aficionats groguets desplaçats a Anoeta i de tot l'equip.
Tres punts que donen tranquil·litat al Vila-real en una jornada que ha resultat òptima per als interessos groguets, ja que les derrotes d'Eibar i Athletic permeten el submarí allunyar-se quatre punts dels seus perseguidors. No cal oblidar, però, que, pel que fa al joc, el Vila-real continua sense estar, ni de bon tros, en el seu millor moment.

Fitxa tècnica:
23a jornada de lliga de 1a divisió, temporada 2016/2017.
Anoeta, Donosti. 21.691 espectadors.

R. Societat: Rulli; Odriozola (Concha, 78'), Raúl Navas, Íñigo Martínez, Yuri; Illarramendi, Xabi Prieto (Canales, 71'), Zurutuza; Vela, Oyarzábal i Juanmi (Jon Bautista, 65').
Vila-real: Asenjo; Mario, Musacchio, Álvaro, Jaume Costa; Trigueros (Rodrigo, 45'), Bruno, Dos Santos (Sansone, 67'), Cheryshev (Castillejo, 78'); Adrián i Bakambu.

Gols: 0-1 (93') Castillejo.

Àrbitre: Hernández Hernández (c. canari). Targetes grogues: Xabi Prieto, Raúl Navas; Cheryshev, Mario, Rodrigo i Bruno.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada