Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dilluns, 27 de febrer del 2017

Vila-real 2-3 R. Madrid: De la il·lusió a la tristesa i la ràbia

El Vila-real, malgrat jugar un gran partit, va veure com
el Madrid, amb polèmica arbitral, acabava remuntant
Sensació de decepció, de ràbia i de tristesa al final del partit per a un Vila-real que va tindre contra les cordes el Reial Madrid durant molts minuts, ja que es va mostrar superior i va arribar a guanyar per dos gols d'avantatge amb dianes de Trigueros i Bakambu. La remuntada del Madrid, però, clarament condicionada per una pèssima actuació arbitral, i la lesió d'Asenjo, que va haver de ser substituït ja en el primer temps perquè més tard es confirmara que s'havia trencat el lligament creuat del genoll esquerre, lesió que el mantindrà diversos mesos fora dels terrenys de joc i que és la quarta volta que pateix, van fer que una nit que en alguns moments pintava molt bé, acabara molt malament.
Tot i que es va arribar al descans amb empat a zero, els d'Escribá ja van ser molt superiors a l'equip blanc durant el primer temps. Escribá va encertar amb l'esquema, un 4-1-4-1 que va donar molt de protagonisme a un centre del camp groguet capitanejat per un gran Bruno. Així, el submarí aconseguia combinar bé i va crear diverses ocasions clares, com un xut de Mario a passada de Trigueros que Navas desvià a córner, un de Dos Santos des de la frontal després d'una deixada enrere que desvià un defensa del Madrid, una rematada de Castillejo a boca de canó que isqué alta o un xut de Bakambu que novament es va trobar amb l'oposició de Navas. El Madrid, molt planer, tot i jugar amb el seu onze de gal·la, amb Bale, Cristiano, Benzema i companyia, només va tenir una ocasió destacable en els primers quaranta-cinc minuts: una rematada de cap de Benzema que Asenjo va rebutjar amb una gran intervenció i que, desgraciadament, va ser l'origen de la seua lesió, ja que en el salt, el jugador va notar molèsties, i després que l'atengueren i continuara uns minuts, va haver de demanar finalment el canvi i deixar el seu lloc a Andrés Fernández.
En el segon temps, avisaven primer els de Zidane amb un remat de Benzema, centrat i fluix, que el porter murcià del Vila-real parava sense problemes. I a partir d'ací, començarien els minuts de glòria del submarí en el partit. En el minut 50, una centrada d'Adrián des del vèrtex esquerre de l'àrea es trobava amb la deixada de cap de Castillejo perquè Trigueros, amb una bona definició, afusellara Keylor Navas. I tan sols cinc minuts després, una passada magistral de Bruno trobava Bakambu, el francocongoleny enfilava camí de l'àrea i enviava el baló al fons de la xarxa per fer pujar el segon al marcador i fer esclatar el Madrigal. Els groguets estaven sent molt superiors, i tot i que el Madrid no estava fent un bon partit ni havia tingut gaires ocasions clares, era evident que els blancs podien ficar-se en el partit en qualsevol moment. Ho van provar, primer, amb una ocasió de Cristiano, que va rematar de volea al pal, el baló rebotava després en Andrés Fernández i el xut final va eixir alt. Després, Castillejo va poder fer el tercer que haguera pogut sentenciar el partit, però el xut final del malagueny, després d'una jugada personal, va fregar el lateral de la xarxa. En la jugada següent, però, sí que arribaria el gol dels visitants, en rematar Bale, de cap, una centrada de Carvajal des de la dreta. Quedaven encara més de vint minuts i l'avantatge groguet era només d'un gol, però l'àrbitre es va encarregar de trencar-ho tot quan, al minut 73, va xiular un penal inexistent a favor dels blancs quan un xut va impactar en el pit de Bruno i, en el rebot, li va tocar la mà de forma completament involuntària. Gil Manzano no va fer cas del reglament i Cristiano va marcar l'empat des dels onze metres. Els groguets es van veure totalment descentrats i va ser només llavors quan es van veure superats per un Madrid que va basar el seu joc d'atac en centrades des de la banda. I en una d'aquestes, en una jugada que comença amb una possible falta a Castillejo al centre del camp, Marcelo va penjar el baló perquè Morata, de cap, signara el gol de la remuntada blanca davant d'un Andrés Fernández que haguera pogut fer més per evitar-lo. En la darrera jugada del matx, una pilota centrada a l'àrea del Madrid va acabar amb el baló impactant involuntàriament a la mà de Marcelo i aquesta vegada, Gil Manzano, a l'inrevés del que havia fet a l'àrea contrària, no va assenyalar res.
Així doncs, victòria injusta i amarga del Vila-real malgrat el bon avantatge que havia aconseguit i el bon joc, clarament marcada per la polèmica arbitral a la qual s'hi suma, a més, la terrible notícia de la lesió d'Asenjo. Els groguets continuen sisens, però Eibar i Athletic Club s'apropen a tan sols un punt.

Fitxa tècnica:
24a jornada de lliga de 1a divisió, temporada 2016/2017.
El Madrigal, Vila-real. 21.415 espectadors.

Vila-real: Asenjo (Andrés Fernández, 34'); Mario, Musacchio, Víctor Ruiz, Jaume Costa; Trigueros (Rodrigo, 74') Bruno, Dos Santos, Castillejo; Adrián (Cheryshev, 57') i Bakambu.
R. Madrid: Navas; Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo; Casemiro (Isco, 57'), Modric, Kroos; Bale (Lucas Vázquez, 87'), Benzema (Morata, 76') i Cristiano.

Gols: 1-0 (50') Trigueros. 2-0 (55') Bakambu. 2-1 (64') Bale. 2-2 (73') Cristiano, de penal. 2-3 (83') Morata.

Àrbitre: Gil Manzano (c. extremeny, lladre). Targetes grogues: Bruno i Soldado. Roja a Fran Escribá.