Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

diumenge, 5 de març del 2017

Vila-real 2-0 Espanyol: Pas endavant per Europa

El Vila-real suma tres victòries en els últims quatre
partits de lliga. // Foto: villarrealcf.es
El submarí va sumar tres punts molt importants per aconseguir una plaça de competició europea en imposar-se per dos gols a zero a un Espanyol que es queda ja nou punts per darrere dels groguets. Soriano just abans del descans i Bakambu, en la recta final, amb la inestimable col·laboració de Diego López, van ser els autors dels gols.
L'equip d'Escribá va eixir molt ficat dins del partit i prova d'açò és l'ocasió que ja van tindre al minut u, quan Soldado va posar-li un molt bon baló a Bakambu però el remat de primeres del francocongoleny es va trobar amb una gran intervenció de l'exgroguet Diego López. Un altre jugador que va passar per les files del submarí, Gerard Moreno, va vore com l'àrbitre li anul·lava un gol en rematar de cap al fons de la porteria d'Andrés Fernández, això sí, després d'haver fet caure a terra Víctor Ruiz amb una clara empenta. El Vila-real controlava el partit i semblava haver-se retrobat amb si mateix, ja que ara, la idea de joc, amb més velocitat, pareix que estiga més clara, però les ocasions van tardar en arribar. Va ser en els últims minuts del primer temps quan el partit es va revolucionar. Primer, Diego López va ser protagonista en salvar de nou el seu equip, aquesta vegada en un xut de Soriano després d'una deixada de Soldado. En la jugada següent, contra de l'equip periquito conduïda entre Gerard Moreno i Piatti amb remat final de Jurado i gran aturada d'Andrés Fernández. I un minut després, just abans del descans, arribaria l'u a zero: en una molt bona jugada atacant, Bakambu la deixaria per a Mario, el de Novelda lluitaria amb el baló fins a la línia de fons i posaria una passada de la mort enrere per a Soriano perquè l'italoalemany, aquesta vegada sí, rematara al fons de la xarxa amb el genoll. Moment clau, sens dubte, per aconseguir l'avantatge en el marcador.
La segona part va començar igual que la primera, és a dir, amb una ocasió per a Bakambu. Aquesta vegada, el seu fort xut des de la frontal de l'àrea, que buscava l'escaire, va marxar lleugerament alt. Amb la victòria momentània, el Vila-real va canviar un poc el plantejament i va deixar camp a l'Espanyol però els blanc-i-blaus, malgrat tot, no van arribar a inquietar un Andrés Fernández que no va haver de fer cap intervenció de mèrit en els segons quaranta-cinc minuts. L'entrada de Caicedo i les centrades a l'àrea dels de Quique Sánchez Flores van ser infructuoses. Mentrestant, l'equip dirigit des de la banqueta per Josep Alcàcer, a causa de la sanció d'Escribá, es mostrava sòlid, i l'entrada de Jonathan dos Santos, que es va posicionar per darrere de Bakambu, va aportar aire fresc i velocitat. Trigueros va ser protagonista en fregar el segon gol groguet amb un llançament de falta que tocà el travesser a un quart d'hora del final, i pocs minuts després, novament el de Talavera buscava el gol amb un remat que es va topar amb Diego López, però Bakambu, molt atent, va caçar el rebuig i el seu xut, després d'impactar al pal i de rebotar en el porter gallec, va acabar entrant a la porteria. Era el dos a zero i la sentència.
Al remat, partit seriós i victòria treballada per a un Vila-real que assoleix els 45 punts que, normalment, es consideren suficients per mantenir la categoria. Evidentment, però, l'objectiu és més alt, i amb estos tres punts, el submarí es consolida en la sisena plaça. La victòria de l'Athletic i la derrota de l'Eibar fa que ara els perseguidors més immediats siguen els bilbaïns, quatre punts per darrere, mentre que Reial Societat i Atlètic de Madrid, després d'haver guanyat, continuen tres i quatre punts per damunt, respectivament.

Fitxa tècnica:
26a jornada de lliga de 1a divisió, temporada 2016/2017.
El Madrigal, Vila-real. 17.315 espectadors.

Vila-real: Andrés Fernández; Mario, Álvaro, Víctor Ruiz, Jaume Costa; Trigueros, Bruno, Castillejo, Soriano (Rodrigo, 71'); Soldado (Dos Santos, 62') i Bakambu (Santos Borré, 87').
Espanyol: Diego López; Javi López (Hernán Pérez, 75'), Óscar Duarte, Diego Reyes, Aaron; Melendo, David López, Marc Roca (Diop, 83') Piatti (Caicedo, 55'); Jurado i Gerard Moreno.

Gols: 1-0 (45') Soriano. 2-0 (80') Bakambu.

Àrbitre: De Burgos Bengoetxea (c. basc). Targetes grogues: Jaume Costa, Álvaro; Diego López.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada