Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dimarts, 18 d’abril del 2017

Alabés 2-1 Vila-real: Reacció tardana

Una primera part roïna dels groguets i una reacció
tardana es van traduir en derrota. // Foto: villarrealcf.es
Derrota del Vila-real per la mínima a Gasteiz en què una primera part molt dolenta dels d'Escribá, que van encaixar dos gols en els deu minuts anteriors al descans, va pesar massa. Els groguets van reaccionar tard, i tot i que el gol de Bakambu donava esperances, i que hi va haver ocasions per l'empat, els 60 minuts d'inoperància grogueta van resultar determinants.
Des del primer minut es va vore que l'Alabés havia eixit al camp amb molta més intensitat que el Vila-real. Els de Pellegrino, salvats i sense jugar-se res en lliga, van posar una marxa més que els groguets, que es jugaven les places europees. Soriano i Adrián, per les bandes, apenes creaven perill, i el mig de camp format per Rodrigo i Bruno oferia un joc massa planer. Els bascos, per contra, tocaven el baló amb criteri i s'apropaven amb perill a la porteria d'un Andrés Fernández que va haver de fer una doble intervenció en els primers minuts, primer davant d'un fort xut d'Ibai Gómez des de la frontal i després davant del remat a boca de canó de Deyverson, que havia caçat el rebuig. Soriano, amb un xut que va atrapar Pacheco, va protagonitzar una de les poques jugades d'atac del submarí en els primers quaranta-cinc minuts. El Vila-real seguia sense trobar el camí, i un Alabés superior ho va acabar aprofitant. Primer, Ibai Gómez va obrir el marcador amb un bon gol de volea des de la frontal de l'àrea. I deu minuts després, just abans del descans, una centrada des de la dreta la va rematar Ely de cap al fons de la xarxa, davant de la passivitat de la defensa groga.
En la segona part no semblava, d'entrada, que el Vila-real oferira una cara gaire diferent. No va ser fins al minut 60, amb l'entrada de Trigueros i la inclusió de Sansone en banda, que intercanvià la seua posició amb Adrián, quan l'equip va començar a dominar amb més claredat i a buscar porteria. Bakambu seria el protagonista de la recta final del partit. Primer, en donar vida al seu equip amb el 2-1, en una acció en què primer va robar el baló a un rival després d'una bona pressió a la banda, va avançar cap a la porteria i va enviar un xut que, després de tocar un rival, resultà imparable per a Pacheco. A cinc del 90, de nou el francocongoleny es va trobar amb el porter local amb una rematada a boca de canó, però sens dubte, l'ocasió més clara per a l'empat la tindria en la darrera acció del matx, quan va rebre l'esfèric després d'un enviament llarg que no va saber allunyar la defensa blanc-i-blava i, sol davant de Pacheco, va xutar fora, per a la incredulitat i desesperació dels aficionats groguets.
Així doncs, el Vila-real no aprofita les derrotes d'Eibar i Reial Societat, amb qui manté la mateixa distància, i veu com, tot i continuar cinqué, l'Athletic es torna a posar a només un punt.

Fitxa tècnica:
32a jornada de lliga de 1a divisió, temporada 2016/2017.
Mendizorrotza, Gasteiz. 17.831 espectadors.

Alabés: Pacheco; Kiko Femenia, Ely, Laguardia, Theo Hernández; Llorente, Camarasa (Vigaray, 88'), Manu García, Ibai Gómez (Alexis, 74'); Toquero (Katai, 76') i Deyverson.
Vila-real: Andrés Fernández; Mario, Musacchio, Álvaro, Jaume Costa; Rodrigo (Trigueros, 56'), Bruno, Adrián (Santos Borré, 66'), Soriano; Bakambu i Sansone (Leo Suárez, 86').

Gols: 1-0 (35') Ibai Gómez. 2-0 (44') Ely. 2-1 (69') Bakambu.

Àrbitre: Álvarez Izquierdo (c. català). Targetes grogues: Toquero; Musacchio, Bakambu, Soriano i Jaume Costa.