Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

diumenge, 7 de maig del 2017

Barcelona 4-1 Vila-real: Càstig excessiu

El Vila-real ho va intentar, però va acabar sucumbint
davant d'un Barça letal en atac. // Foto: villarrealcf.es
El Vila-real no va poder donar la sorpresa al Camp Nou i va caure derrotat per quatre gols a u, un resultat tal volta excessiu, ja que tot i que els culers van fer més mèrits per guanyar, la diferència de gols és exagerada per a un Vila-real que, fins a poc més de vint minuts per al final, només perdia per un gol i que havia competit bé, sobretot en la primera part.
Els groguets van deixar al Barça portar el pes del partit però, amb una defensa ordenada, no van deixar que els locals crearen perill en els primers compassos de partit, mentre que intentaven aprofitar les pèrdues de baló dels blaugranes per eixir amb perill a la contra. Messi va avisar amb un llançament de falta massa suau que va aturar sense problemes Andrés Fernández, però en la jugada següent sí que va arribar el gol, amb un baló que Messi va posar a un Neymar que podia estar lleugerament avançat i que va batre per baix Andrés Fernández. Malgrat tot, el Vila-real no li va perdre la cara al partit i tan sols deu minuts més tard, Soldado, que va vore Bakambu en bona posició, li va posar una gran passada al francocongoleny, en el moment just perquè no estiguera en fora de joc, recorreguera tot el cap contrari després d'anar-se'n per velocitat de Piqué i encarara Ter Stegen per posar l'empat al marcador. Poc després, el submarí tindria una ocasió immillorable per haver fet el segon i posar-se per davant, però el colp de cap de Soldado, que va rematar pràcticament sol una molt bona centrada de Soriano des de l'esquerra, va eixir fregant el pal. I quan semblava que s'arribaria al descans amb un empat a un que ho deixaria tot obert de cara al segon temps, al 45, una acció personal de Messi va acabar amb un xut ras de l'argentí des de la frontal que, després de fregar en Mario, acabava al fons de la xarxa per convertir-se en el dos a un.
El gol abans del descans va fer mal a un Vila-real que, malgrat tot, no va donar el matx per perdut, va donar un pas endavant i, sobretot mitjançant internades per les bandes, buscava crear perill i tornar a igualar el marcador. Al mateix temps, però, això deixava més espais a un Barça que, amb la batuta d'un gran Neymar, buscava la sentència. I en una acció de contraatac, en què els culers serviren el baló ràpidament després d'un fora de joc assenyalat al submarí que els jugadors groguets es van quedar protestant, Suárez va establir el tres a u, que ja posava les coses molt difícils per als de la Plana. Bakambu podria retallar distàncies en un altre mà a mà amb el porter alemany del Barça que, en aquesta ocasió, va reaccionar a temps. I els de Luis Enrique, que també havien pogut augmentar encara més les distàncies, com ara en un u contra u de Neymar amb Andrés, ho van fer finalment a deu minuts del final, en transformar Messi un penal assenyalat per unes suposades mans de Jaume Costa.
Al remat, un resultat de quatre a u que, vistes les circumstàncies, sembla massa càstig per al Vila-real. Malgrat la derrota, els groguets segueixen cinquens després que ni Athletic ni Reial Societat guanyaren tampoc els seus partits, amb la qual cosa els d'Escribá depenen d'ells mateixos en les dues últimes jornades per assegurar-se un lloc directe a la fase de grups de la propera edició de l'Europa League.

Fitxa tècnica:
36a jornada de lliga de 1a divisió, temporada 2016/2017.
Camp Nou, Barcelona. 90.463 espectadors.

Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto (Mascherano, 77'), Piqué, Umtiti, Digne (Jordi Alba, 75'); Rakitic (André Gomes, 83'), Busquets, Iniesta; Messi, Luis Suárez i Neymar.
Vila-real: Andrés Fernández; Mario, Musacchio, Álvaro, Jaume Costa; Trigueros, Rodrigo, Dos Santos, Soriano (Castillejo, 71'); Bakambu (Adrián, 83') i Soldado (Sansone, 71').

Gols: 1-0 (21') Neymar. 1-1 (31') Bakambu. 2-1 (45') Messi. 3-1 (68') Luis Suárez. 4-1 (81') Messi, de penal.

Àrbitre: Sánchez Martínez (c. murcià). Targetes grogues: Sergi Roberto, Iniesta; Álvaro, Soldado, Musacchio i Costa.