Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

diumenge, 21 de maig del 2017

LA PRÈVIA. València - Vila-real: Derbi decisiu

Els groguets certificaren la quarta plaça a Mestalla l'any
passat en guanyar-hi 0-2. // Foto: mundodeportivo.com
Tota la temporada en un partit. Després de deixar escapar la possibilitat de certificar la cinquena plaça el cap de setmana passat, en no haver passar de l'empat a casa davant del Deportivo, el Vila-real disputarà a Mestalla l'última jornada de lliga sense estar classificat encara per a l'Europa League davant d'un València que no es juga res però que, de ben segur, voldrà amargar la festa als groguets.
Segons Escribá, l'equip es mereix quedar cinqué per regularitat, ja que durant tota la temporada ha ocupat posicions europees, però haurà de guanyar a Mestalla, cosa que faria mantindre la plaça, o esperar que ni Athletic ni Reial Societat sumen els tres punts si el submarí tampoc ho aconsegueix. És a dir, els groguets depenen d'ells mateixos davant d'un rival, el València, que, en la zona mitja de la classificació, ha fet una temporada molt per baix del que hauria de ser el seu objectiu. Malgrat tot, els blanquinegres han sumat molts punts a casa en la segona volta i voldran acabar bé l'any davant la seua afició.
El Vila-real ocupa la cinquena plaça amb 64 punts, un més que l'Athletic i la Reial Societat que, empatats a 63 punts, ocupen la sisena i la setena plaça respectivament. Per tant, una victòria a Mestalla certficaria una cinquena plaça que es traduiria en una plaça directa a la fase de grups de l'Europa League. També quedaria cinqué el submarí si empata o perd però cap dels dos equips bascos guanyen, ja que els empats amb qualsevol dels dos o el triple empat beneficia sempre els d'Escribá. Però en cas de no guanyar i que Athletic i/o Reial Societat, que juguen també a domicili, davant l'Atlètic de Madrid i el Celta respectivament, sí que ho aconseguiren, les coses es complicarien. En cas de quedar sisé, el Vila-real tindria la classificació europea assegurada però no el fet d'anar directament a la fase de grups. Ací entraria el resultat de la final de la Copa del Rei que disputaran el cap de setmana que ve el Barça i l'Alabés. Una sisena plaça i una victòria blaugrana en la final donaria també un bitllet per a la fase de grups, però una victòria dels blanc-i-blaus obligaria el sisé classificat a jugar dues rondes prèvies abans d'arribar a la fase de grups de la segona competició europea. Aquest resultat també influirà en la setena plaça, que donarà a l'equip que hi quede l'oportunitat de jugar les dues rondes prèvies mencionades si el Barcelona guanya la copa, però que no donaria cap tipus de bitllet europeu en cas que l'Alabés donara la sorpresa.
Escribá i tots els seus jugadors han deixat clar que només pensen en guanyar i que, per tant, esperen no haver d'estar pendents dels resultats dels altres camps. Pel que fa a l'onze, hi haurà dubtes fins al darrer moment, ja que a banda dels lesionats de llarga duració, com Asenjo i Cheryshev, diversos jugadors han patit molèsties durant la setmana que han fet perillar la seua participació en aquest partit tan transcendental. Víctor Ruiz, que arrossega des de fa setmanes una lesió de la qual encara no s'ha acabat de recuperar, ho té pràcticament impossible. També Trigueros podria tindre dificultats per jugar, almenys en l'onze inicial. A banda, Bruno, Soriano i Soldado han patit diversos problemes físics, això sí, més lleus, i s'és més optimista. En condicions normals, haurien de poder estar en una alineació on no hi serà Castillejo que, després del partit davant del Deportivo, va protestar a l'àrbitre i ha rebut una desmesurada sanció de dos partits.
El matx, que començarà a les 16.45, al mateix temps que el Celta - Reial Societat i l'At. Madrid - Athletic Club, comptarà amb l'arbitratge de l'andalús Fernández Borbalán. A més, l'equip no estarà sol a Mestalla, ja que quasi un miler d'aficionats groguets s'hi desplaçaran per donar el seu alè i ajudar a aconseguir l'objectiu europeu.

Possible alineació: Andrés Fernández; Mario, Musacchio, Álvaro, Jaume Costa; Rodrigo, Bruno, Dos Santos, Soriano; Soldado i Bakambu.

Resultats de les temporades anteriors:
15/16: València 0-2 Vila-real
14/15: València 0-0 Vila-real
13/14: València 2-1 Vila-real

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada