Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dimecres, 24 de maig del 2017

València 1-3 Vila-real: Directes a Europa!

5a plaça merescuda per a un Vila-real que ha realitzat
una altra gran temporada en lliga. // Foto: villarrealcf.es
Final de temporada rodó. El Vila-real va guanyar merescudament davant el València a Mestalla per 1-3 en el derbi, i així va poder confirmar la cinquena plaça, que li permetrà jugar l'Europa League la temporada que ve, directament des de la fase de grups. Els d'Escribá acaben el curs amb 67 punts, la segona temporada en primera amb més punts, només superada per l'any del subcampionat.
La vesprada no va poder començar millor. Quan ni tan sols s'havia arribat al minut de joc, una errada defensiva del València, en què Mangala va voler traure la pilota jugada amb una passada a Santos que va deixar la pilota enrere, va acabar amb Soldado rebent l'esfèric i, sense pensar-s'ho, va afusellar Jaume amb un xut al pal contrari. Poc minuts després, el mateix Soldado va reclamar un més que possible penal per una empenta de Santos, però l'àrbitre no va voler saber-ne res. El Vila-real, per davant en el marcador, es trobava còmode i Trigueros va tindre una bona oportunitat, però el seu xut ras des de la frontal després d'una bona deixada de Soldado va eixir desviat. El València, poc a poc, va començar a posar-se les piles ja que, tot i no jugar-se res després d'una temporada dolenta, volia acabar amb una bona imatge i un bon resultat davant de la seua afició, i va poder aconseguir l'empat amb un remat de Parejo després d'una assistència de Nani que Andrés va evitar amb una gran intervenció o amb un altre de Gayá que novament el porter groguet s'encarregà de desbaratar en una fase en què els de la Plana van perdre el control del partit.
El submarí va començar bé la segona part, amb ocasions de Soldado i Bakambu però, en canvi, va ser en eixe moment quan l'equip xé va aconseguir l'empat, amb un gol de Nani que rematà de cap una centrada de Rodrigo. Però poc va durar l'alegria als de Voro, que s'acomiadava com a entrenador del València, ja que tan sols quatre minuts després, al 57, una llarga jugada ofensiva dels groguets en què Soldado va obrir a la banda dreta per a Dos Santos, va permetre el mexicà centrar perquè Trigueros, des de la frontal de la xicoteta, enviara el baló al fons de la xarxa. El València no es va rendir i va tornar a buscar l'empat, i sobretot Zaza va estar prop d'aconseguir-lo amb un remat de cap que Andrés va poder rebutjar en una altra gran parada, però els d'Escribá, en general, controlaven el joc i buscaven la sentència. Bakambu va poder aconseguir el tercer, ja a poc del final, després d'una centrada de Dos Santos, però rematà sense força quan estava totalment sol. I en el 87 sí que arribaria el tercer i definitiu, amb protagonisme per a dos homes que havien entrat en el segon temps. Sansone, que no marcava des del mes de gener, va rebre una bona assistència d'Adrián i, amb l'esquerra, afusellà Jaume.
Així doncs, el Vila-real va certificar una cinquena plaça per la qual no va haver de patir en tota la vesprada, ja que ni Athletic ni Reial Societat van guanyar els seus partits. Amb el xiulit final, alegria entre els més de 800 aficionats groguets que es van desplaçar a Mestalla, que van poder celebrar amb els jugadors, directius i cos tècnic la consecució d'una nova classificació europea.

Fitxa tècnica:
38a jornada de lliga de 1a divisió, temporada 2016/2017.
Mestalla, València. 33.587 espectadors.

València: Jaume; Montoya (Munir, 69'), Santos, Mangala, Gayà; Cancelo, Carlos Soler, Parejo, Nani (Bakkali, 85'); Rodrigo (Santi Mina, 79') i Zaza.
Vila-real: Andrés Fernández; Mario, Bonera, Álvaro, Jaume Costa; Dos Santos, Bruno, Trigueros, Soriano (Sansone, 73'); Bakambu (Rodrigo, 86') i Soldado (Adrián, 67').

Gols: 0-1 (1') Soldado. 1-1 (53') Nani. 1-2 (57') Trigueros. 1-3 (87') Sansone.

Àrbitre: Fernández Borbalán (c. andalús). Targetes grogues: Zaza, Parejo; Jaume Costa i Bakambu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada