Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dilluns, 13 de setembre del 2010

Golejada sense brillantor

Els de Garrido es van imposar 4-0 a l'Espanyol sense fer un gran partit

El Vila-real va aconseguir ahir per la vesprada una còmoda victòria contra un Espanyol que encara que no va fer un partit dolent -els quatre gols són una diferència un poc massa gran pel que es va vore sobre el terreny de joc-, va patir la bona actuació atacant dels groguets i la seua efectivitat.
El partit va començar de manera trepidant. Al minut dos, després d'una gran cavalcada de Rossi per la banda esquerra, el seu centre a l'àrea va arribar a peus de Borja Valero, que amb tot a favor, va enviar el baló fora. Açò va fer reaccionar a l'Espanyol, que en cinc minuts va tindre dues claríssimes ocasions en peus d'Osvaldo i que va malbaratar Diego López amb grans intervencions. Poc després l'Espanyol tindria una triple ocasió que de nou no trobaria porteria. El Vila-real no tenia fluïdesa en el joc i no es trobava còmode, però quan pitjor ho estava passant, va arribar el primer gol, amb una volea de Rossi a centre de Borja Valero. Passada la mitja hora de joc, va arribar el 2-0, un golàs de Borja Valero amb un xut des de la frontal de l'àrea que va entrar ajustat al pal. I amb aquest resultat i un joc bastant discret per part del Vila-real, s'arribava a la mitja part.
Celebració del tercer gol
En el segon acte, l'Espanyol va començar presionant per intentar salvar alguna cosa del partit, però qualsevol esperança dels blanc-i-blaus es va esvair quan al minut 54, l'àrbitre assenyalava un penal de Kameni sobre Musacchio -el primer penal a favor del Vila-real en lliga trenta-nou partits després- que transformava “il bambino” Rossi. Després d'aquest gol, el Vila-real es va imposar en el camp i per fi es va mostrar més superior al rival, amb més possessió de pilota i amb la tranquil·litat de tenir el partit sentenciat. Un home com Jefferson Montero, que va entrar a la segona part, va acabar de revolucionar l'atac groc i de desquiciar a la defensa de l'Espanyol, amb les seues internades per banda esquerra que van aportar molt de perill, fins que en una jugada col·lectiva, l'equatorià va entrar per línia de fons per deixar l'esfèric franc a Nilmar i el brasiler va fer el quart de la vesprada.
En definitiva, tres punts que aporten tranquil·litat a l'equip, encara que no s'haurà de refiar de cara als pròxims partits, i estar més concentrat en els primers minuts de partit. Ara toca viatjar a Zagreb per estrenar-se en Europa League, un partit on podria haver descans per alguns jugadors i oportunitats per a altres. Dijous eixirem de dubtes.

Fitxa tècnica:
2a jornada de lliga de 1a divisió, temporada 2010/2011
El Madrigal, Vila-real, uns 19.000 espectadors

Vila-real: Diego López, Ángel, Marchena, Musacchio (Gonzalo Rodríguez, m.79), Joan Capdevila, Bruno, Senna, Cazorla (Montero, m.68), Borja Valero (Cani, m.68), Nilmar i Rossi.

Espanyol: Kameni, Chica, Víctor Ruiz, Forlín, David García, Duscher, Márquez (Ivan Alonso, m.68), Callejón, Verdú, Luis García (De la Peña, m.58) i Osvaldo (Sergio García, m.32).

Árbitre: Iturralde González (Comité Basc). Targeta groga: Diego López, Musacchio, Ángel, Rossi i Gonzalo; Osvaldo, Luis García, Forlín, Callejon, Duscher i Iván Alonso. Roja directa a Chica (m.84).
Gols: 1-0, m.22: Rossi. 2-0, m.31: Borja Valero. 3-0, m.54: Rossi. 4-0, m.76: Nilmar.