Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

divendres, 17 de setembre del 2010

Sense idees

Un Vila-real sense joc ni actitud perd 2-0 en la seua estrena europea a Zagreb

Sens dubte, no ha sigut el debut somniat en aquesta nova edició de l'Europa League. El Dinamo de Zagreb, en principi un rival bastant inferior al Vila-real, ha superat els homes de Garrido sense fer un joc espectacular, ja que aquests no han mostrat cap tipus de capacitat de reacció després del primer gol de l'equip croat, i en algunes fases del partit, ni tans sols ambició.
El primer gol del Dinamo l'ha marcat Rukavina al minut 18 de partit, en una contra on ha rebut una passada en llarg d'un company i on Gonzalo ha estat lent, ja que l'atacant se n'ha anat per velocitat d'ell. Després d'aquest gol, el Vila-real ha tingut en certa manera el domini del partit, però no ha tingut cap ocasió clara exceptuant un xut de Senna des de fora de l'àrea en el temps afegit de la primera part, que ha requerit la intervenció del porter local.
Els jugadors del Dinamo celebren un
gol.    Foto: AFP
En la segona part, Garrido ha intentat canviar les coses fent entrar Borja Valero i Rossi, i més tard Cazorla, però la tònica ha seguit sent la mateixa: domini del baló però molt poca mobilitat, i per tant, poques ocasions de gol. Només podem destacar un tir de Cani que ha eixit prop del pal, i un centre-xut de Rossi que el porter ha enviat a còrner ja a les acaballes del partit. De tota manera, aquest gol ja no hauria servit de molt, ja que al minut 80, poc després de l'expulsió de Senna per doble groga, el Dinamo marcava el 2-0, gol obra de Sammir -jugador que s'ha mostrat molt perillós durant tot el partit, participant en una jugada minuts abans que ha acabat en un xut que Gonzalo ha tret sobre la línia de gol-, en una jugada on novament la defensa groga no ha estat encertada.
Així doncs, inici amb derrota en l'Europa League, situació que encara es pot arreglar ja que queden cinc partits del grup, però on la pitjor notícia és la mala imatge i les poques idees que ha mostrat l'equip jugant fora de casa, semblant per moments al que vam vore en la primera jornada de lliga contra la Reial Societat.

Fitxa tècnica:
1a jornada de la lligueta de l'Europa League, grup D
Estadi Maksimir, Zagreb

Dinamo de Zagreb: Kelava; Vrsaljko, Biscan, Tonel, Cufré; Ademi, Badelj; Tomecak, Sammir (Beciraj, min. 86), Pedro Morales (Chago, min. 56); i Rukavina (Ibáñez, min. 72).

Vila-real: Diego López; Mario, Musacchio, Gonzalo Rodríguez, Capdevila; Cani (Cazorla, min. 63) Bruno (Borja Valero, min. 46), Senna, Jefferson Montero; Marco Ruben (Rossi, min. 46) i Altidore.

Àrbitre: Pavel Kralovec (República Txeca). Targetes grogues: Ademi (min. 23). Doble groga: Marcos Senna (min. 34 i 74).

Goles: 1-0, min. 18. Rukavina. 2-0, min. 80. Sammir.