Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

diumenge, 14 de novembre del 2010

Amb el cap ben alt

El Barça va decantar el partit al seu favor per detalls de qualitat, contra un Vila-real que li va jugar de tu a tu i va fer un bon partit

No va poder ser. El Vila-real ho va intentar i li va plantar cara al Barcelona en un partit atractiu i molt bo per part d'ambdós equips, però finalment els de Guardiola van desequilibrar el resultat amb accions de qualitat i van tallar la ratxa del Vila-real, que no havia perdut en lliga des de la primera jornada.
Rossi no va tindre el millor dia en tasques ofensives.
Foto: www.villarrealcf.es
El partit començà amb un Barça dominador, que volia tenir el baló en tot moment, i que va fer que en els primers compassos, al Vila-real li costara trobar el camí. En aquesta situació, Messi va poder obrir el marcador amb un cop de cap que salvà Diego López sobre la línia de gol. Poc a poc, els de Garrido es van espolsar el domini blaugrana i van començar a tenir un poc més el baló. Però va ser just llavors quan va arribar el primer gol del Barça, en rebre Villa una gran passada, encarar Diego López després de superar Marchena i batre el porter gallec. De tota manera, els groguets no s'enfonsaren i seguiren intentant-ho, ja havent-se desfet del control aclaparador del Barça. Nilmar ja havia avisat en una acció on va rebre el baló dins de l'àrea i no va poder rematar en condicions en creuar-se-li un adversari per davant, però més tard el brasiler encertà en culminar una gran jugada personal en què se n'anà de Puyol, encarà a porteria i amb un tir creuat que colpejà el pal i entrà, va establir l'empat a un. Llavors, van arribar uns minuts on el joc es va anivellar més, i el Vila-real ho va aprofitar per portar més perill a la porteria de Valdés. De fet, fins i tot s'haguera pogut avançat en el marcador en una jugada d'estratègia on el remat final fou desviat per un defensa del Barça i no es va colar a la porteria per ben poc.
Ja a la segona part, les coses van tornar a canviar un poc, i encara que el Vila-real va saber mantenir la pressió i no va deixar jugar al Barça amb comoditat, als groguets els va faltar un poc de fluïdesa en el control del baló i hi havia algunes errades en l'entrega, cosa per la qual els de Garrido van tenir poca presència ofensiva en aquest segon temps i les poques vegades que es van aproximar a l'àrea no van poder rematar la jugada, però tampoc ho va poder fer en moltes ocasions el Barça. En una de les poques que va tindre, Messi va posar el 2-1 en definir amb qualitat després d'una gran combinació, aprofitant-se d'una falta treta amb rapidesa pel Barça i que va agafar els jugadors del Vila-real desprevinguts. El partit va seguir amb la mateixa tònica, amb un Vila-real que no podia crear gaires ocasions per la seua manca de fluïdesa i un Barça que tampoc podia per la resistència del Vila-real. Ja als minuts finals, Messi va sentenciar en rematar una passada des de la banda per fer el 3-1 en situació de fora de joc, un resultat que ja seria definitiu. Cal destacar que el partit no va estar exempt de polèmica, ja que a part d'aquesta jugada, l'àrbitre va invalidar per fora de joc inexistent una acció dels blaugrana en què dos jugadors es quedaven sols davant Diego López en la primera part, i no va expulsar Maxwell per una entrada a Borja Valero quan anava a encarar Víctor Valdés i era l'últim home quan el resultat era de 2-1.
Finalment, el Vila-real veu truncada la seua ratxa en lliga, però manté el bon joc i dóna una gran imatge contra un equip de la qualitat del Barcelona, cosa que ha de fer que els jugadors seguisquen amb aquesta actitud i lluiten per seguir sumant punts com ho han fet fins ara.

Fitxa tècnica:
11a jornada de 1a divisió, Liga BBVA, temporada 2010/2011
Camp Nou, Barcelona. 80.766 espectadors.

Barcelona: Valdés; Alves, Puyol, Abidal, Maxwell (Adriano, min.85); Sergio Busquets, Xavi (Mascherano, min.89), Iniesta; Pedro, Messi i Villa (Keita, min.71).

Vila-real: Diego López; Ángel, Musacchio, Marchena, Capdevila; Bruno, Borja Valero (Jefferson Montero, min.77) Cazorla; Cani (Senna, min.70), Nilmar i Rossi (Rubén, min.84).

Àrbitre: Delgado Ferreiro (comitè basc). Targetes grogues: Abidal (min.36), Borja Valero (min.45+), Puyol (min.67), Ángel (min.74) i Senna (min.90+).

Gols: 1-0, min.21: Villa. 1-1, min.27: Nílmar. 2-1, min.58: Messi. 3-1, min.83: Messi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada