Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

diumenge, 21 de novembre del 2010

Sense recompensa

El Vila-real no va vore recompensat el seu esforç de ser l'equip que anà a per la victòria i va cedir un empat contra un València que va jugar a defensar-se

Que cada vegada els equips li tenen més respecte al Vila-real quan venen a jugar al Madrigal és un fet que poc a poc està més clar, fins al punt que ja no només són els equips de mitja taula cap abaix els que practiquen un joc defensiu per intentar no deixar jugar els groguets. Ahir, el València, un equip suposadament amb qualitat i que ha d'aspirar als primers llocs de la classificació, va eixir a jugar ni més ni menys que amb cinc defenses, i els d'Unai Emery van tindre la sort suficient com per a que aquest plantejament els donara resultat i pogueren endur-se alguna cosa positiva del partit.
També cal dir que el Vila-real, malgrat no jugar malament, no va fer el seu millor partit, sobretot a la primera part. L'equip va eixir perdut i no se'l veia còmode sobre el terreny de joc, cosa que va aprofitar el València, en l'únic tram del partit on no va defensar tan descaradament, per apropar-se a la porteria de Diego López encara que sense molt de perill, i les sensacions del Vila-real no acabaven de ser bones. Als vint minuts, una bona internada de Joaquín per banda i la seua posterior centrada, la va aprofitar Aduriz per rematar d'esperó, i amb l'ajuda de Gonzalo, el baló va entrar al fons de la xarxa. Aquest gol no entrava en els plans dels de Garrido, però era el que el València buscava, posar-se per davant i a partir de llavors, recular cada vegada més. Llavors, el Vila-real va començar a estirar línies i va crear perill. Deixant a part un clar penal a Borja Valero no assenyalat per l'àrbitre, primer Rossi va xutar al lateral de la xarxa, Capdevila va rematar massa suau a les mans de Moyà, i en l'última jugada abans del descans, Cazorla va enviar el baló lleugerament alt després d'una bona jugada per la banda esquerra.
El Vila-real va poder aconseguir la remuntada en una
jugada d'estratègia
En la segona part, el domini groguet fou encara més clar, amb un València totalment aculat i que exercia una bona pressió que no deixava al Vila-real crear jugades d'atac amb fluïdesa, però que moltes vegades no podia aturar el joc dels de Garrido d'altra manera que amb faltes, algunes d'elles excessivament agressives. Encara així, les internades per banda esquerra de Rossi portaven molts mal de caps a la defensa rival, i en una d'aquestes, l'italià, molt actiu durant tot el partit, va poder ser novament objecte de penal. Una desafortunada lesió de Capdevila va fer que Garrido apostara per col·locar a Bruno al lateral i donar entrada a Marco Ruben per jugar amb tres davanters, i les ocasions van començar a arribar. Nilmar ho intentà en dues ocasions, però no va ser el dia del brasiler. Finalment, Giuseppe Rossi trobaria la seua recompensa en aprofitar un gran centre de Bruno des de la banda esquerra per avançar-se a la defensa del València i amb un gran remat, posar l'empat a vint minuts del final. Després d'aquest gol, es tornarien a vore algunes imprecisions en les passades per part del Vila-real, però l'expulsió de Stankevicius per doble groga va propiciar una última empenta dels locals, que van poder culminar la remuntada amb un llançament de falta penjat a l'àrea on, entre tres jugadors groguets, ningú va encertar a rematar pràcticament davant la línia de gol.
Finalment, un punt que es pot considerar com a positiu si tenim en compte que els groguets mantenen la distància de tres punts per damunt del València i seguiran tercers una jornada més, però que deixa una xicoteta decepció entre la gran majoria d'aficionats groguets que esperaven una victòria en el derbi.

Fitxa tècnica:
12a jornada de 1a divisió, Liga BBVA, temporada 2010/2011
El Madrigal, Vila-real. 22.000 espectadors.

Vila-real: Diego López, Ángel, Gonzalo, Marchena, Capdevila (Marco Ruben, m.62); Bruno, Borja Valero (Marcos Senna, m.70), Cani, Cazorla; Nilmar i Rossi.

València: Moyà, Miguel (Dealbert, m.58), Stankevicius, Navarro (Banega, m.40), Ricardo Costa, Bruno, Maduro, Tino Costa, Pablo, Joaquín i Aduriz (Soldado, m.75).

Àrbitre: Estrada Fernández (C. Catalán). Targetes grogues: Valero i Cazorla; Maduro, Dealbert, Navarro, Banega, Bruno, Joaquín i Tino Costa. Expulsió: Stankevicius, per doble amonestació (80').

Gols: 0-1, m.21 Aduriz. 1-1, m.73 Rossi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada