Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dissabte, 11 de desembre del 2010

El filial groguet mereix millor premi

per Adrián Ripollés

El Vila-real B empata (1-1) davant l’Osca, en un partit on el filial groguet ha merescut la victòria després de dominar per complet la segona meitat. Un golàs de Nicki Bille de cap avançà al ‘mini-submarí’, però poc després un gol en pròpia porta de Dorian Dervite provocà la igualada.

El partit començà elèctric. Els dos equips s’oblidaren de les aturades defensives i buscaren encarrilar prompte el resultat. La primera gran ocasió va caure del costat local, gràcies a una jugada espectacular d’Hernán Pérez que acabà amb un centre-xut de l’extrem dret paraguaià que es passetjà per la linia de gol sense que ningú rematara de cap el baló. L’Osca no tardà en reaccionar i tan sols 3 minuts després pogué avançar-se en el marcador amb un xut de Roberto que se n'anà massa creuat. A partir d’aquest moment, el partit es va aturdir, sense ocasions ni creativitat. La darrera ocasió va ser per part de l’equip aragonés al minut 44, quan Ochoa disparà al pal després d’una combinació dins de l’àrea.
La segona meitat començà amb un major domini del baló per part del Vila-real B. Així, el primer gol del partit sols tardà dotze minuts en arribar. Un centre des de la banda dreta de Iago Falqué, que acabava d’entrar al terreny de joc, acabà amb un espectacular remat de cap del danés Nicki Bille, que marcà un gran gol que va sorprendre al porter visitant Andrés, que estant avançat, no va poder aturar la cabotada.
L’Osca es trobà amb l’empat en el minut 61. Una jugada en la frontal de l’àrea acabà amb un centre que Dorian Dervite es va introduir en la seua pròpia porteria amb un desafortunat xut que realitzà un efecte imparable per a Mariño. El filial dominava per complet i l'entrada al camp de Iago Falqué donà una major profunditat a l’equip. El propi mitjapunta gallec va poder avançar el filial, després d’una passada enrere per a Gerard, però el seu xut des del punt de pena es trobà amb una gran intervenció d’Andrés.
El Vila-real B continuava insistint en la porteria aragonesa, i Dervite de cap, i Hernán Pérez amb una bonica vaselina, estigueren a punt de marcar el gol de la victòria per als de Xavi Gràcia, però el porter de l’equip blaugrana i més tard Corona evitaren sota els pals la victòria dels groguets.

Fitxa tècnica:
16a jornada de 2a divisió, Lliga Adelante, temporada 2010/2011
Mini Estadi de la Ciutat Esportiva, Vila-real. Entrada molt fluixa.

Vila-real B: Mariño; Mano, Kiko, Dervite, Jaume Costa; Natxo Insa, Nico; Hernán Pérez, Gerard, Marquitos (Iago Falqué, m.56); Nicki Bille.

Osca: Andrés; Molinero, Corona, Ochoa, Robert; Luis Helguera, Bauzà (Gallardo, m.72), Sorbías (Sastre, m.56), Gilvan; Camacho i Roberto (Víctor Pérez, m.81).

Àrbitre: Bernabé García. Targetes grogues: Natxo Insa i Hernán Pérez; Sorribas, Helguera, Corona i Robert.

Gols: 1-0, m.57: Nicki Bille. 1-1, m.62: Dervite (p.p.)