Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

divendres, 3 de desembre del 2010

A setzens!

El Vila-real s'imposà al Dinamo de Zagreb per un contundent 3-0 i es reserva el bitllet per la següent ronda

Calia guanyar, i l'equip va complir. El Dinamo de Zagreb no va posar les coses gens fàcils i va demostrar ser un equip que, dintre de les seues possibilitats, pot fer bé les coses, però finalment, la qualitat i l'empenta dels groguets es va imposar, sobretot en una segona part on s'haguera pogut aconseguir un resultat d'escàndol.
El Vila-real ho intentava, però no va tindre moltes
ocasions clares a la primera part
El partit no va començar de la millor manera, però. El Vila-real semblava perdut, no combinava bé, no tenia a penes presència en atac i els croats se sentien còmodes, i fins i tot es van poder avançar en el marcador en un parell d'ocasions bastant clares. Una, amb un xut retrucat que va eixir fregant el pal, i tot seguit, amb una pilota morta pràcticament a la linia de gol que un jugador croat no va encertar a rematar inexplicablement i que va permetre Diego López reaccionar a temps. Quan pitjor pintaven les coses, va aparèixer Marco Ruben, que fent ús de la seua velocitat, va còrrer per aprofitar una passada a l'àrea i quan anava a controlar el baló, el porter del Dinamo va eixer a atrapar-lo i es va endur el davanter argentí per davant. L'àrbitre assenyalà el punt dels 11 metres i Rossi no fallà, fent el primer de la nit (feu clic per a vore el vídeo). A partir d'ací, el Vila-real va començar a posar les coses al seu lloc, i va agafar el control del partit, encara que el Dinamo no es va rendir i va donar guerra en la resta de la primera part.
Els jugadors celebren el primer gol, obra de Rossi
Ja al segon temps, no hi va haver color. Els croats ja no van poder lluitar contra la qualitat dels groguets, que es van mostrar molt superiors i van tindre infinitat d'ocasions. Marco Ruben, passat el quart d'hora de la segona part, va posar el segon de la nit en definir perfectament un mà a mà amb el porter després d'una gran jugada amb assistència de Rossi. Ja més tard, marcà de nou l'italoamericà, aquesta vegada amb un xut ras i creuat aprofitant una gran jugada entre ell i Nilmar. I és que ahir tots els homes d'atac van rendir a un gran nivell, fins i tot el brasiler, que només va jugar els darrers quinze minuts. A més, Borja Valero, Cani, de nou Rossi, Senna amb un xut llunyà i també Nilmar van poder marcar, però la manca d'encert o les grans intervencions del porter visitant, Kelava, van evitar que el resultat fora encara més clar. Tant és així que fins i tot aturà un penal a Marcos Senna (feu clic per a vore el vídeo), ja als darrers minuts, després de que un jugador del Dinamo salvara un xut a porta amb el braç i fóra expulsat.
Finalment, victòria per 3-0 dels groguets en un bon partit, que els permet estar ja matemàticament classificats per la següent fase pel fet de que els perseguidors, PAOK i Dinamo, juguen entre ells en la darrera jornada, i en tot cas, només el podria superar un. De tota manera, Garrido va dir després del partit que vol guanyar contra el Bruges, ja eliminat i que ja no es juga res, per aconseguir el primer lloc del grup.

Fitxa tècnica:
5a jornada de la lligueta del grup D de l'Europa League, temporada 2010/2011
El Madrigal, 14.000 espectadors

Vila-real: Diego López; Ángel, Musacchio, Marchena, Català; Cani, Bruno Soriano, Valero (Nilmar, min. 79), Cazorla; Rossi (Montero, min. 81) i Ruben (Marcos Senna, min. 61).

Dinamo: Kelava; Vrsaljko, Biscan, Tonel, Cufré; Ademi (Morales, min. 78), Badelj, Calello; Béciraj (Barbaric, min. 89), Ibáñez i Sammir (Rukavina, min. 69).

Àrbitre: Manuel Gräfe (ALE). Targetes grogues: Diego López (min. 13), Rossi (min. 24) i Ángel (min. 35);  Kelava (min. 22). Expulsió: Biscan (min. 86).

Gols: 1-0, min. 23: Rossi (p). 2-0, min. 60: Ruben. 3-0, min. 79: Rossi.