Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dimecres, 3 d’abril del 2013

EFECTE MARCELINO: NÚMEROS D'ASCENS

per Jorge Candel

12 de gener de 2013, el Vila-real empata a Almeria. És la fi de l'era Velázquez. El que fins a aquell moment era l'entrenador fou destituït. El Vila-real era setè a sis punts de la segona plaça. L'elegit per agafar el timó del submarí fou Marcelino Garcia Toral. 
Deu jornades després, dos mesos de comptició més tard,
podem dir que sí, que hi ha hagut efecte Marcelino,
i que els números del Vila-real són d'ascens directe.

Font de la foto: elmundo.es

Marcelino debuta a Madrid i l'equip, amb poc més de dos dies de treball amb el nou entrenador, pateix a Valdebebas contra el filial madridista una golejada severa, vergonyosa i humiliant: 5-0. Molts són els que comencen a alçar la veu i fins i tot a demanar que torne Velázquez. Eixe resultat i eixa imatge es tracten de gestionar des del vestidor com un accident, però l'únic que queda clar és que el Vila-real s'enfonsa en la classificació. Ocupa un lloc ja fora dels play-offs, és desè a set punts del segon classificat, i la desesperança i el desencant es comencen a apoderar d'una afició que veu quasi com una quimera el fet de poder aconseguir l'ascens directe. Marcelino i els capitans demanen calma i confiança en l'equip.
Deu jornades després i dos mesos de competició més tard, però, podem dir que sí, que hi ha hagut efecte Marcelino, i que els números del Vila-real són d'ascens directe. Els números del submarí en aquestes deu jornades són brutals i demolidors. Segurament, alguns ho ha llegit per algun lloc, però nosaltres hem aprofundit un poc més perquè s'adonen fins a quin punt arriben aquestes xifres espectaculars que ha aconseguit el Vila-real amb l'arribada de Marcelino i amb les incorporacions, tot cal dir-ho, de Perbet, Aquino, Dorado, Farinós i Jonathan Pereira.
La jornada 22 acaba amb el Vila-real en desè lloc amb 32 punts, situat a un punt del play-off i a set de l'ascens directe. Deu jornades després, en la 32, el submarí és quart, té 54 punts i n'està a dos de l'ascens directe. El Vila-real suma en deu partits, sis victòries, quatre empats i cap derrota, i porta deu jornades i més de dos mesos sense conèixer la derrota, des del 19 de gener en aquell fatídic 5-0 a Madrid. En aquestes deu jornades, el Vila-real ha marcat 19 gols i n'ha rebut només cinc, ha deixat la porteria a zero en la meitat de partits, en cinc ocasions: contra el Sabadell, el Guadalajara, la Ponferradina, el Còrdova i l'Osca. Però quan les xifres agafen un caire espectacular és quan les comparem amb les de la resta d'equips, quan les posem sobre la taula per poder veure dades signficatives.
Si fem una classifació d'aquestes darreres deu jornades, el Vila-real seria líder en solitari. NINGÚ no ha aconseguit sumar els mateixos punts o més que els groguets. El Vila-real en suma 22 dels 30 possibles; darrere estaria l'Sporting de Gijón, amb 19; després, l'Elx i l'Alcorcón, amb 18; i darrere, la Ponferradina, amb 17 punts.
Tres dades brutals: el Vila-real és l'únic equip invicte, l'equip que menys gols ha encaixat en aquestes deu jornades (només 5 gols en contra) i l'únic que no ha encaixat dos gols en un mateix partit. El Vila-real és, juntament amb l'Sporting, l'equip que més partits ha guanyat en aquestes deu jornades, amb sis victòries, mentre que l'Elx, el Girona o l'Alcorcón, han guanyat cinc partits.
Cal confiar en aquest equip, perquè estem
tan sols a dos punts de l'ascens directe i
ara és quan cal recolzar i animar l'equip.
Només així aconseguirem
el tan desitjat i somniat ascens.

Font de la foto: marca.com

Si els groguets continuen amb aquest ritme, o en els propers deu partits que queden de lliga sumara altres 22 punts més, estarem clarament parlant de números de candidat a l'ascens, ja que en els últims deu anys, només en tres ocasions l'ascens ha estat per damunt d'eixa xifra.
De moment, però, tot açò no són més que especulacions i números, coses que en el futbol són impossibles d'endevinar i d'acertar, però allò que sí que és una realitat i que es mereixia, com a mínim, aquest article, són els excel·lents registres que ha sumat Marcelino des de la seua arribada al submarí. Llevat d'aquell debut sense a penes temps de preparar res, Marcelino està demonstrant, amb els números a la mà, que la seua arribada sí que ha sorgit efecte, que el que ha aconseguit són números d'ascens, i el més important: que cal confiar en ell, en el seu treball i, sobretot, cal confiar en aquest equip, perquè estem tan sols a dos punts de l'ascens directe i ara és quan cal recolzar i animar l'equip. Només així aconseguirem el tan desitjat i somniat ascens.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada