Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dilluns, 1 d’abril del 2013

Golejada per creure més que mai

Al Vila-real li va eixir un partit rodó i va aconseguir la victòria
El Vila-real, tot i començar perdent, es va imposar amb contundència al camp del Mirandés (1-5) i se situa a només dos punts de la zona d'ascens directe

Probablement, ni els aficionats ni els jugadors groguets s'esperaven, abans que començara el partit, que resultaria tan fàcil com finalment va ser. I és que els de Marcelino van guanyar ni més ni menys que per un gol a cinc a un Mirandés que només els va complicar les coses durant certs moments de la primera part però que, sobretot defensivament, va mostrar la seua feblesa, cosa que els groguets van acabar aprofitant.
En els primers compassos del partit els locals estaven més còmodes, acostumats a un terreny de joc de dimensions més reduïdes que El Madrigal i amb la gespa alta, mentre que al Vila-real li va costar adaptar-s'hi, cosa que el Mirandés va aprofitar per apropar-se amb perill a la porteria de Juan Carlos. De tota manera, amb els minuts, els groguets van anar trobant-se millor sobre el terreny de joc i van disposar de les primeres ocasions, com un xut de Perbet sense angle que tot i així va impactar en el pal, i un remat de Gerard Moreno lleugerament desviat. Però quan millor estava començant a jugar el Vila-real, va arribar l'u a zero, en aprofitar Muneta un centre des de la banda en una acció en que els atacants del Mirandés van agafar la defensa grogueta desprevinguda. De tota manera, l'empat no va tardar ni dos minuts en arribar, i va ser gràcies a un centre-xut de Mario que un defensa local, Caneda, va desviar dins de la seua porteria. I no va acabar aquí la reacció dels de Marcelino, ja que tres minuts després, Cani, en culminar una bona jugada d'atac, feia l'u a dos que feia passar de la victòria momentània dels locals a la dels groguets en tan sols cinc minuts. Perbet, just abans de la fi del primer temps, va tindre l'oportunitat de pràcticament sentenciar el partit, però el seu xut, sol davant de Goitia, va eixir fora.
En la segona part, els locals van eixir forts, disposats a no rendir-se i a buscar l'empat, i van estar a punt d'aconseguir-lo en el primer minut de joc, però després del remat inicial, la pilota es va passejar per davant de la porteria sense trobar rematador. I si Perbet no havia pogut marcar el gol de la sentència just abans d'acabar-se la primera part, sí que ho va fer al minut huit del segon temps, en rematar al fons de la xarxa des de l'àrea xicoteta una molt bona deixada de cap de Gerard Moreno després d'un centre d'Aquino. Amb l'u a tres, el Vila-real va assegurar els tres punts, ja que el Mirandés mai va donar la sensació de poder marcar el gol que el tornara a posar en el partit. I de fet, qui va tornar a veure porteria va ser l'equip groguet, que va tindre diverses ocasions en els darrers vint minuts de partit i en va aprofitar dues d'elles: el quart el va marcar Jonathan Pereira, en enviar el baló al fons de la xarxa per baix de les cames del porter en culminar una jugada individual, i el cinquè va ser obra de Perbet, que va tancar el marcador fent el seu segon gol en el partit en aprofitar una bona assistència de Jaume Costa.
Amb aquesta victòria, i després de les derrotes de Las Palmas i Girona i l'empat de l'Alcorcón, el Vila-real va aconseguir acabar la jornada ocupant el quart lloc de la classificació, empatat a punts amb els catalans, superant per tres punts als canaris i només un per darrere de l'Almeria i a dos dels madrilenys, que són els que ara mateix ocupen la segona plaça. Els de Marcelino segueixen, doncs, amb totes les opcions de poder aconseguir l'ascens directe, però hauran de continuar sumant de tres en tres en cada partit, amb especial importància en aquells que els enfrontaran a aquests rivals directes d'ací a final de temporada.

Fitxa tècnica:
32a jornada de la Liga Adelante (2a divisió). Temporada 2012/2013.
Anduva, 4.764 espectadors.

Mirandés: Goitia; Garmendia, Caneda, Soria, Koikili; Martins, Rúper, Iribas (Pablo Infante, 60'), Mújika (Luis Morán, 67'); Muneta (Alain, 68') i Díaz de Cerio.
Vila-real: Juan Carlos; Mario, Musacchio, Mellberg (Jaume Costa, 45'), Dorado; Canteros (Senna, 69'), Bruno, Cani, Aquino; Perbet i Gerard Moreno (Jonathan Pereira, 64').

Gols: 1-0 (32') Muneta. 1-1 (34') Caneda (en pròpia porta). 1-2 (37') Cani. 1-3 (53') Perbet. 1-4 (82') Jonathan Pereira. 1-5 (89') Perbet.

Àrbitre: Trujillo Suárez (c. canari). Targetes grogues: Koikili, Díaz de Cerio / Mario.