Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

diumenge, 5 de maig del 2013

Colp molt dur de cara a l'ascens

El Vila-real va fer una gran primera part i haguera pogut
acabar-la amb fins i tot més avantatge en el marcador
Tot i fer una gran primera part i avançar-se en el marcador, el Vila-real va baixar molt el nivell en la segona part i va acabar perdent davant l'Elx (2-3)

Els groguets van sofrir una derrota amarga en casa contra l'Elx, en el primer dels partits que es consideraven claus de cara a la lluita final per la segona plaça. Amb aquesta derrota, el Vila-real es queda quart, a tres punts de l'Alcorcón, tercer, i a cinc del Girona. Els catalans són ara els que ocupen la tan desitjada segona plaça, que cada vegada se'ls allunya més als de Marcelino.
I això que el partit va començar molt bé per al submarí. En el minut huit, Perbet ja havia marcat el primer, enviant al fons de la xarxa un penal clar que li havien fet a Aquino. El Vila-real controlà el partit totalment en la primera part i va desplegar un bon joc, creant ocasions i deixant fer molt poc a un Elx quasi inoperant. Els groguets se'n van poder anar fins i tot amb més avantatge al descans si el linier no haguera anul·lat un gol a Perbet que semblava legal o si Gerard Moreno haguera encertat a marcar en un mà a mà amb el porter visitant just abans del descans.
En la segona part, però, res li va eixir bé al Vila-real i l'Elx ho
va aprofitar per marcar tres gols en les poques ocasions de
què va disposar i aconseguir la victòria
Però en la segona part, tot va fer un gir de 180 graus. L'Elx, que apenes havia fet res destacable en la primera part, va eixir molt més ficat en el partit i, aprofitant-se de la feblesa de la defensa grogueta en dues accions puntuals, va capgirar el marcador en tan sols deu minuts del segon temps. L'empat, l'aconseguia Carles Gil en culminar un contraatac, i el gol que posava per davant els il·licitans va ser obra de Generelo en enviar el baló al fons de la xarxa aprofitant una passada a l'àrea després d'una pèrdua de baló dels groguets molt a prop de la zona de perill. A partir d'aquest moment, els de Marcelino no es van trobar còmodes sobre el terreny de joc en cap moment i no van saber retrobar el camí per desplegar el joc que havien oferit en la primera part. Els minuts passaven i no hi havia moltes mostres de reacció per part del Vila-real però, tot i així, al minut 80, l'esperança tornà al Madrigal amb l'empat d'Uche, que simplement va haver d'empentar el baló al fons de la xarxa després que quedara mort en un rebuig d'una falta centrada a l'àrea. Quedaven deu minuts perquè els groguets anaren a pel gol de la victòria i, de fet, tan sols dos minuts després de l'empat, Jonathan Pereira va tindre una acció clara per marcar el tercer, però no va poder rematar amb claredat. En canvi, en la jugada següent, l'Elx tornà a posar-se per davant en el marcador amb el que seria el 2-3 definitiu, obra d'Ángel en rematar de cap una falta centrada a l'àrea. A més, en els minuts restants, Bruno fou expulsat en veure la segona groga i Musacchio també va veure una targeta que és la cinquena en el seu cicle d'amonestacions. Per tant, el d'Artana, i el central argentí seran baixes per al partit del proper diumenge a Alcorcón.
Molt complicades es posen les opcions del Vila-real per assolir la segona plaça i, a més, la Ponferradina, equip que ocupa la setena posició, es troba tan sols tres punts per darrere dels de Marcelino, que igualment hauran de deixar-se la pell en els partits que queden, ja siga per exhaurir totes les possibilitats d'optar a l'ascens directe, o per assegurar una plaça de play-off sense massa angoixa.

Fitxa tècnica:
37a jornada de la Liga Adelante (2a divisió). Temporada 2012/2013.
El Madrigal, 13.000 espectadors.

Vila-real: Juan Carlos; Mario, Musacchio, Mellberg, Joan Oriol; Canteros, Bruno, Cani, Aquino; Perbet i Gerard Moreno.
Elx: Manu Herrera; Damián, Etxeita, Pelegrín, Albacar; Xumetra (Ángel, 70'), Generelo, Mantecón, Fidel; Coro (Pelayo, 84') i Carles Gil (Aarón, 90').

Gols: 1-0 (8') Perbet (pen.). 1-1 (50') Carles Gil. 1-2 (54') Generelo. 2-2 (80') Uche. 2-3 (84') Ángel.

Àrbitre: Arias López (c. càntabre). Targetes grogues: Musacchio / Carles Gil, Damián. Roja per doble amonestació a Bruno (88').