Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

divendres, 31 de maig del 2013

Drama, èpica i final feliç

En un partit que va tindre de tot, el Vila-real va acabar imposant-se per 3-2 a un Xerez que va posar-li les coses molt complicades als homes de Marcelino

Sovint es diu que per aconseguir un objectiu, quan més es pateix, més es gaudeix al final. El Vila-real encara no ha assolit la seua meta, ja que li queden dos partits que seran com dues finals, gens fàcils, però de moment, i sobretot en aquests últims partits, la part de patir l'està complint més que de sobra.
I és que els groguets estan havent de lluitar molt per guanyar els seus partits, encara que finalment, ho aconsegueixen. El partit contra el Xerez en va ser un altre bon exemple. I això que les coses van començar molt bé per als de Marcelino, que es van posar per davant en el marcador bastant prompte, al minut 8, quan Bruno va rematar de cap al fons de la porteria un llançament de córner. Durant els minuts següents i en la major part del primer temps, el Vila-real va controlar el partit amb claredat, tot desplegant un bon joc i creant ocasions per augmentar l'avantatge, com ara un xut de Cani que va passar fregant el pal o un parell de remats d'Uche que no van trobar porteria. Però tot va canviar quan faltaven uns deu minuts per arribar al descans: Canteros, sense mala intenció, va fer una entrada duríssima a un jugador del Xerez, acció que li va costar la targeta roja directa. Amb aquest contratemps, Marcelino va fer entrar Trigueros al terreny de joc per substituir Aquino i cobrir l'absència de Trigueros al centre del camp. Tot i així, van ser els groguets els que van poder anar-se'n amb un altre gol a favor al descans, ja que Perbet, en el darrer minut, va marcar de cap després d'una falta centrada a l'àrea, però l'àrbitre, sense cap raó aparent, va decidir anular el gol del francés, decisió que va fer enfadar molt Marcelino i que també fou expulsat per les seues protestes.
En la primera part, els groguets van ser superiors, però
la manca d'encert i les decisions arbitrals només li van
permetre anar-se'n amb un 1-0 al descans
En la segona part, tot i anar guanyant, els groguets se sentien insegurs per la seua inferioritat numèrica, i els andausos es van començar a fer amb el control del joc o, si més no, a inquietar Juan Carlos en més d'una ocasió, encara que el porter groguet va resoldre amb èxit les primeres oportunitats clares de què va disposar el Xerez. Però no va poder fer res en el minut 63, quan Bodipo, amb un cop de cap a boca de canó, va enviar l'esfèric al fons de la xarxa per empatar el partit. En aquest moment, equip i afició groguets es van unir més que mai per aconseguir la victòria sí o sí, malgrat el fet de jugar amb un home menys. Els minuts passaven i el Vila-real xafava l'àrea contrària però sense èxit en la definició. Fins que, quan ja passava el minut 80 de partit, Mellberg, de cap una vegada més, va ficar el 2-1 en aprofitar una falta que Trigueros havia centrat a l'àrea. El més difícil, que era tornar a posar-se per davant en el marcador, ja s'havia aconseguit, encara que quedaven pràcticament 10 minuts i el Xerez pressionava com si li anara la vida per traure alguna cosa positiva del partit. Quan més s'estava patint, un gran contraatac en què Jonathan Pereira se'n va anar de dos homes i va recòrrer més de mig camp, va acabar amb una passada del gallec a Uche que, sol davant del porter, només va haver d'empènyer el baló per marcar un 3-1 que semblava definitiu. El Madrigal, en una més de les seues grans nits, va esclatar d'alegria. Però ni un minut després, quan encara s'estava celebrant el gol del nigerià, un altre centre a l'àrea grogueta va acabar amb un nou remat de Bodipo que Juan Carlos, tot i la seua estirada, no va poder aturar. La diferència només era d'un gol i quedaven per davant cinc minuts de temps afegit, cinc minuts que es van fer llarguíssims. Però al final, tot va acabar bé, i el Vila-real va poder aconseguir una victòria tan lluitada com important i necessària per seguir depenent d'ell mateix a l'hora d'aconseguir l'ascens directe a primera divisió.

Els jugadors van agrair als aficionats el gran suport que els
van donar durant tot el partit, sobretot en els moments difícils
Fitxa tècnica:
40a jornada de la Liga Adelante (2a divisió). Temporada 2012/2013.
El Madrigal, 17.000 espectadors.

Vila-real: Juan Carlos; Mario, Musacchio, Mellberg, Jaume Costa; Bruno, Canteros, Cani (Jonathan Pereira, 67'), Aquino (Trigueros, 41'); Perbet (Gerard Moreno, 77') i Uche.
Xerez: Toni; Raúl Cámara (David Prieto, 81'), Iago Bouzón, Galán, Redondo; Maldonado (Álvaro Rey, 55'), Lucas Porcar, Bruno Herrero, Marquitos; José Vega (Rueda, 64') i Bodipo.

Gols: 1-0 (8') Bruno. 1-1 (63') Bodipo. 2-1 (81') Mellberg. 3-1 (88') Uche. 3-2 (89') Bodipo.

Àrbitre: Sánchez Martínez (c. murcià). Targetes grogues: Cani; Maldonado, Marquitos, Bodipo, Rueda. Targetes roges: Canteros (36').