Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

diumenge, 19 de maig del 2013

Nit màgica al Madrigal per somiar en l'ascens

En un partit rodó, el Vila-real es va imposar per 4-1 al Girona, cosa que li permet posar-se segon i guanyar-los el goal-average als gironins

Importantíssima victòria la que va aconseguir ahir el Vila-real a casa contra el Girona, que no només li permet avançar l'equip vermell i blanc en la classificació i posar-se segon, en places d'ascens directe, sinó que també significa que els groguets els guanyen el gol-average particular.
En la primera part, el Vila-real va ser clarament superior,
però només va anar-se'n amb un gol d'avantatge al descans
Els de Marcelino van saltar al camp molt ficats en el partit, que no va poder començar millor, ja que als tres minuts, Uche ja havia fet el primer gol de la nit en enviar el baló al fons de la xarxa davant l'eixida de Dani Mallo després d'una bona assistència de Canteros. Amb el gol d'avantatge, el submarí va controlar tota la resta de la primera part amb claredat i bon joc. Mentre que el Girona a penes va posar en perill la porteria de Juan Carlos, excepte en un llançament de falta que va rebutjar el porter mallorquí del Vila-real, els groguets van rondar l'àrea del Girona en diverses ocasions i van poder augmentar l'avantatge en una ocasió de Perbet, però el francés no va definir correctament i la primera part acabava amb l'u a zero gràcies al gol d'Uche.
El Madrigal va presentar una gran entrada. El suport de
l'afició també va ser clau en la nit d'ahir
I una vegada més, el Vila-real va lamentar, encara que només de manera provisional, no haver aprofitat la seua superioritat en la primera part per anar-se'n al descans amb més avantatge que un gol, ja que el Girona va eixir a per totes en el segon temps i, pràcticament en la primera ocasió de què va disposar, va empatar el partit amb un golàs de vaselina de Toni Moral als cinc minuts de la represa. Als de Marcelino els va entrar la por i a l'afició li va vindre al cap el partit de l'Elx, en què després d'anar guanyant 1-0 al descans, els il·licitants van remuntar en menys de deu minuts del segon temps. El guió va poder anar per aquest camí, ja que amb l'empat, el Girona es va sentir còmode i durant uns minuts fins i tot va ser superior al Vila-real. Juan Carlos, providencial, va salvar dues ocasions clares en què els visitants s'hagueren pogut posar per davant en el marcador. Però poc a poc, i amb l'empenta de la grada del Madrigal, que va presentar un gran entrada , amb l'afició entregada a l'equip, els de Marcelino van retrobar el seu joc i van anar a pel gol que els donara la victòria, que era l'únic resultat que valia ahir. Després d'una fase de patiment i incertesa, finalment va arribar el 2-1, obra de Perbet en rematar a boca de canó una passada des de la línia de fons de Jonathan Pereira, que havia entrat al camp tan sols dos minuts abans. Immediatament després, Uche va poder fer el tercer en un mà a mà amb Dani Mallo, però el porter del Girona va ser providencial salvant l'acció. Però no ho va ser en el minut 79, quan Cani, un dels millors del partit, va recuperar un baló al centre del camp, va avançar cap a l'àrea i va assistir Perbet perquè fera el seu segon gol de la nit i el tercer del Vila-real. Aquest gol va dur, per fi, la tranquil·litat a la grada. El Girona va intentar anar a l'atac en els minuts restants, sense gaire èxit. En canvi, va ser de nou el submarí el que va marcar per aconseguir un quart gol que li feia guanyar el gol-average. Va ser Uche, després d'una nova assistència de Cani, el que, amb un xut fluix però que se li va escapar entre les cames al porter visitant, va tancar el resultat amb el 4-1 definitiu.
Les mostres d'alegria, tant per part dels jugadors com de
l'afició, van ser clares al final del partit
Amb aquest resultat, com hem dit, el Vila-real se situa en segona posició, tot i que empatat a punts amb l'Almeria, tercer. Els de Marcelino depenen d'ells mateixos per aconseguir el tan desitjat ascens, però els tres partits que queden no seran gens fàcils i, probablement, hauran de lluitar pel seu objectiu fins l'últim moment.

Fitxa tècnica:
39a jornada de la Liga Adelante (2a divisió). Temporada 2012/2013.
El Madrigal, 19.000 espectadors.

Vila-real: Juan Carlos; Mario, Mellberg, Musacchio, Jaume Costa; Canteros (Manu Trigueros, 67'), Bruno, Cani, Aquino (Jonathan Pereira, 69'); Perbet (Joan Oriol, 83') i Uche.
Girona: Dani Mallo; Jose, Richy, Chus Herrero, Dani García (Juanlu, 73'); Toni Moral, Luso, Tébar, Migue (Moisés, 13'); Felipe (Eloi, 81') i Acuña.

Gols: 1-0 (3') Uche. 1-1 (51') Toni Moral. 2-1 (71') Perbet. 3-1 (78') Perbet. 4-1 (92') Uche.

Àrbitre: Prieto Iglesias (c. navarrés). Targetes grogues: Jaume Costa, Aquino / Chus Herrero, Luso, Tébar.

2 comentaris: