Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dimecres, 5 de juny del 2013

Festa grogueta a Barcelona

En un Mini Estadi tenyit de groc, el Vila-real es va imposar al filial blaugrana amb claredat (0-3) i s'ho jugarà tot contra l'Almeria en la darrera jornada

Va ser un dia rodó. Amb les emocions a flor de pell. Senzillament impressionant i quasi irrepetible. Que més de 10.000 groguets ompliren les grades del Mini Estadi tot fent que semblara que l'equip jugara a casa, i que ja des del matí es feren sentir pels carrers de Barcelona, això sí, sense crear cap incident, ja va ser motiu de sentir-se orgullós de ser groguet. I si a més, el dia es va arrodonir amb una victòria del Vila-real per 0-3, ja no es podia demanar més.
En la primera part, tot i el major control blaugrana, els
groguets ja van tindre algunes ocasions
Malgrat el resultat final, la primera part va ser molt igualada, fins i tot amb més control per part del Barça B en moltes fases d'aquest primer temps, i també algunes ocasions per part del filial blaugrana, com ara un xut d'Araujo que va eixir lleugerament desviat o un xut de falta de Deulofeu que Juan Carlos va haver d'enviar a córner. Els groguets, però, també es van apropar amb perill, sobretot durant els primers minuts, amb accions de Mario, Perbet, Trigueros o Pereira, però que no van trobar porteria. A més, l'equip de Marcelino, que va haver de seguir el partit des de la grada per l'expulsió del partit contra el Xerez, va patir un contratemps quan Uche es va haver de retirar lesionat abans dels vint minuts. Quan tot semblava indicar que la primera part acabaria amb el resultat inicial, una jugada llarga, que va començar en el rebuig d'un córner centrat a l'àrea, va acabar amb una passada de Musacchio que, en tasques ofensives, va assistir Jonathan Pereira a l'àrea menuda perquè el gallec marcara el zero a u just abans del descans.
Més de 10.000 aficionats groguets van tenyir
el Mini Estadi de groc
Aquest primer gol va donar ales al conjunt groguet, que en els primers deu minuts de la segona part, va sentenciar el partit. Bruno, al minut 52, aprofitant una centrada de Perbet, va rematar de cap, pràcticament sol, per aconseguir el segon gol de la vesprada. I només tres minuts més tard, va ser el francés el que tampoc va voler faltar a la seua cita amb el gol i va marcar el zero a tres definitiu en el segon intent després d'un centre de Cani. El Mini Estadi, que més bé semblava El Madrigal, va explotar d'alegria amb aquests dos gols que donaven la victòria al Vila-real. La resta de partit no va tenir massa història. Juan Carlos va ser pràcticament un espectador davant d'un Barça B que va baixar els braços, mentre que el submarí fins i tot haguera pogut augmentar el seu avantatge en el marcador amb diverses ocasions que no van trobar el fons de la xarxa.
Els jugadors van agrair el suport que els va donar l'afició
fent la volta al camp en acabar el partit
A la fi, volta d'honor dels jugadors groguets, i també del president, Fernando Roig, i de l'entrenador, Marcelino, per celebrar la victòria amb els aficionats, però ja pensant en el partit de dissabte que enfrontarà al Madrigal el Vila-real i l'Almeria. Els dos equips estan empatats a punts en la classificació, amb la qual cosa el que aconseguisca la victòria, serà nou equip de primera divisió, mentre que l'altre hauria de jugar el play-off d'ascens. Si hi ha un empat, el beneficiat seria el conjunt groguet, en tenir una diferència general entre els gols a favor i en contra major que la que té l'equip andalús. Les entrades es van exhaurir en menys d'un dia. Serà, sens dubte, la gran final.

Fitxa tècnica:
41 jornada de la Liga Adelante (2a divisió).
Mini Estadi, 13.826 espectadors.

Barcelona B: Oier; Balliu, Edgar Ié, Lombán (Joan Román, 59'), Muniesa; Sergi Roberto, Rafinha, Ilie; Espinosa, Deulofeu (Agostinho Cá, 82') i Araujo (Dongou, 71').

Vila-real: Juan Carlos; Mario, Musacchio, Íñiguez (Mellberg, 64'), Jaume Costa; Bruno, Manu Trigueros, Cani, Jonathan Pereira; Uche (Moi Gómez, 18') i Perbet (Marcos Senna, 77').

Gols: 0-1 (44') Jonathan Pereira. 0-2 (52') Bruno. 0-3 (55') Perbet.

Àrbitre: Jaime Latre (c. aragonés). Targetes grogues: Araujo / Musacchio, Mario, Moi Gómez, Jaume Costa, Mellberg, Senna.