Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

diumenge, 18 d’agost del 2013

El Vila-real que ens espera

En els dos darrers partits de la pretemporada, els groguets es van imposar per 2-0 a la Fiorentina i per 1-4 a l'Sporting, deixant veure que el motor del submarí pot funcionar bastant bé

Un any més, el Trofeu de la Ceràmica es va quedar a casa.
Foto: marca.es
Una setmana abans de l'inici de la lliga en primera divisió, que enguany comença més prompte que mai, el Vila-real va acabar d'ultimar la seua preparació en una pretemporada en què l'únic partit que va jugar a casa va ser el que el va enfrontar a la Fiorentina aprofitant la XIV edició del Trofeu de la Ceràmica.
Els groguets, amb clares mostres que ja començaven a agafar el ritme i que ja anaven trobant un mode de funcionar, van ser molt superiors als italians durant els noranta minuts. De fet, ni Asenjo, ni Aitor Fernández en els pocs minuts que van jugar, van haver de fer cap parada de mèrit davant de cap atac de la Fiorentina. Per contra, els de Marcelino van protagonitzar diversos apropaments a la porteria rival, sobretot amb Uche com a protagonista, que va fallar dues ocasions claríssimes davant del porter. Qui no va fallar, però, va ser el paraguaià Hernán Pérez, que va convertir una passada enrere de Giovani, que va estar molt actiu durant tot el partit, en el primer gol de la nit. En la segona part, el ritme va baixar un poc i el Vila-real no va dominar amb tanta claredat com potser ho havia fet en el primer temps però, tot i així, la Fiorentina no va brillar en cap moment tot i jugar amb diversos jugadors de gran nivell, com Aquilani, Borja Valero, Mario Gómez o Rossi, entre d'altres. Els groguets, tot i el carrusel de canvis en la segona part, van seguir oferint un bon nivell i, finalment, van poder tancar el partit amb el dos a zero, obra de Jonathan Pereira en rematar al fons de la xarxa una centrada de Perbet des de la banda esquerra després d'una bona carrera del francés.

Ara tot just fa una setmana, contra l'Sporting de Gijón, el Vila-real va tancar definitivament la pretemporada amb un partit contra els asturians corresponent a la XVII edició del seu trofeu d'estiu, el Villa de Gijón. Igual que contra la Fiorentina tres dies abans, els de Marcelino van mostrar un bon nivell i van guanyar encara amb més solvència, amb un resultat final d'un gol a quatre.
Quan només es duien set minuts de partit, Aquino ja va inaugurar el marcador, fent el seu primer gol com a groguet, tot i que en un partit no oficial, aprofitant una assistència de Pereira, que va estar present en quasi totes les jugades d'atac del primer temps. Poc després, Uche va errar una ocasió que haguera pogut significar el 0-2, però qui sí que encertà va ser Cani per a convertir en el segon gol groguet una bona combinació entre Uche i Pereira. Abans del descans, l'Sporting es va animar un poc i va disposar d'algunes ocasions clares amb què haguera pogut retallar distància, però Asenjo, molt atent, va fer diverses bones intervencions per mantenir el resultat.
A Gijón, la superioritat grogueta va ser evident.
Foto: villarrealcf.es
En general, en la segona part va seguir la mateixa tònica: el Vila-real era molt superior i rondava la porteria dels asturians, que encara que es van mostrar més agressius, van inquietar poc la defensa grogueta. Perbet, que havia entrat en el segon temps, va arrodonir el resultat amb dos gols més per als de Marcelino, un aprofitant una contra i marcant després de quedar-se sol davant del porter, i l'altre després d'una bona jugada de Mario per la banda. A pocs minuts del final, Carmona, amb un llançament de falta que algun jugador va desviar lleument, va marcar el gol de l'honor per a l'equip local.

Fitxa tècnica del Vila-real - Fiorentina:
XIV edició del Trofeu de la Ceràmica.
El Madrigal, 13.000 espectadors.

Vila-real: Asenjo (Aitor Fernández, 84'); Mario, Musacchio (Alic, 81'), Íñiguez (Fran García, 84'), Jaume Costa (Pantic, 81'); Pina (Moi Gómez, 76'), Bruno (Edu Ramos, 84'), Cani (Trigueros, 67'), Hernán Pérez (Aquino, 46'); Gio (Perbet, 76') i Uche (Jonathan Pereira, 63').
Fiorentina: Neto; Roncaglia (Tomovic, 67'), Savic, Compper (Hegazi, 73'), Pasqual (Marcos, 59'); Cuadrado (Joaquín, 67'), Bakic (Pizarro, 46'), Aquilani (Ambrosini, 67'), Borja Valero (Wolski 73'); Ljajic (Iakovenko, 59') i Mario Gómez (Rossi, 73').

Gols: 1-0 (29') Hernán Pérez. 2-0 (83') Jonathan Pereira.

Àrbitre: Martínez Munuera (c. valencià). Targetes grogues: Uche, Moi Gómez; Compper.

Fitxa tècnica de l'Sporting - Vila-real:
XVII edició del Trofeu Villa de Gijón.
El Molinón, 9.000 espectadors.

Sporting: Cuéllar (Alberto, 50'); Lora (Guerrero, 80'), Bernardo, Iván Hernández (Julio, 45'), Álex Menéndez (Luis Hernández, 60'); Bustos (Álex Serrano, 71'), Álex Barrera (Casquero, 60'), López Garai (Nacho Cases, 45'), Jara (Carmona, 45'); Scepovic (Guillermo, 60') i Isma López (Mendi, 45').
Vila-real: Asenjo (Aitor Fernández, 71'); Mario (Jaume Costa, 71'), Pantic, Íñiguez (Pina 63'), Jokic; Trigueros (Edu Ramos, 71'), Bruno (Moi Gómez, 63'), Aquino (Giovani, 63'), Cani (Hernán Pérez, 63'); Jonathan Pereira (Dorado, 63') i Uche (Perbet, 45').

Gols: 0-1 (7') Aquino. 0-2 (23') Cani. 0-3 (55') Perbet. 0-4 (66') Perbet. 1-4 (78') Carmona.

Àrbitre: González Fuerte (c. asturià). Targetes grogues: Bernardo.


Però... i ara, què?
Com ha dit el mateix Marcelino just un dia abans que els groguets juguen el seu partit del retorn a Primera Divisió, de visitants contra l'Almeria, hi ha bones vibracions, però el que haja passat durant la pretemporada no vol dir que quan arribe l'hora de la veritat tot vaja a ser igual i, per tant, cal ser molt prudents.
De fet, durant la pretemporada hi ha hagut un poc de tot: dos partits inicials, contra Gimnàstic de Tarragona i Hèrcules, que van acabar amb victòria per un gol a dos i derrota per u a zero, respectivament, en què el ritme de l'equip era molt baix encara, en els quals van participar diversos jugadors que, habitualment, disputaran els seus partits amb el B i, en definitiva, partits dels quals no se'n podien extraure moltes conclusions; un altre a Anglaterra contra el Brighton, de la segona divisió anglesa, en què els groguets van començar perdent però, amb gols de Cani, Pereira i Pedro Ríos (que tot i disputar part de la pretemporada amb el Vila-real i deixar bones sensacions, finalment va recalar en el Llevant, tal i com s'esperava) van remuntar i van deixar una bona imatge; un staff a La Manga amb dos partits contra equips que seran rivals aquesta temporada, com són l'Almeria i el Granada, amb joc poc vistós i uns resultats no massa positius, derrota per 0-1 i empat a un gol respectivament, encara que els rivals només van poder marcar de penal en ambdós partits, mentre que el gol groguet contra el Granada va ser obra d'Hernán Pérez, que ha fet una pretemporada bastant destacable; finalment, els dos darrers partits que hem resumit, que han estat els millors amb diferència en aquest període de preparació.
S'espera molt de Gio dos Santos,
un jugador que el Vila-real
ja havia intentat fitxar

en més d'una ocasió anteriorment
Pel que fa als jugadors, alguns, com s'esperava, han abandonat l'equip, com ha estat el cas de Pedro Ríos que ja hem comentat anteriorment; el de Juanma, que es va desvincular del club i va fitxar per l'Alabés; el de Gerard Bordas, que va fer el mateix tot recalant al Girona; el de Mariño, que va signar pel Valladolid amb opció de recompra per part del Vila-real; també va tancar la seua etapa com a groguet Javi Venta, que va acabar contracte i va fitxar per un equip anglés, de la mateixa manera que Joan Oriol, que va anar-se'n cap a Pamplona per formar part d'Osasuna. Com a més destacat, l'adéu de Marcos Senna, que tampoc va allargar més el seu contracte amb l'equip groguet i va marxar cap als Estats Units per viure una experiència en un futbol diferent amb els colors del New York Cosmos. Per contra, Gerard Moreno també ha deixat l'equip, encara que podria dir-se que només temporalment, ja que des del club van creure que una cessió per una temporada al Mallorca seria la millor opció per a un jugador del qual s'espera un bon rendiment en un futur.
Com és evident, per compensar aquestes eixides, hi ha hagut arribades, amb les de Giovani dos Santos i Pina, procedents del Mallorca, com a més destacades, ja que s'espera molt d'aquests dos jugadors i el club va invertir una xifra considerable de diners per aconseguir els seus serveis. L'eslové Bojan Jokic, de 27 anys, provinent del Chievo Verona italià, ha arribat per fer-li la competència a Jaume Costa en el lateral esquerre, mentre que un altre jugador dels balcans, el jove serbi Aleksandar Pantic, ve per a reforçar el lateral dret o també el centre de la defensa. El veterà Javier Farinós, que la temporada passada ja va estar a les ordres de Marcelino, ha estat pràcticament un fitxatge més, ja que fins fa poc no estava del tot clara la seua permanència en l'equip després de finalitzar la mitja temporada de contracte que havia signat. Amb l'eixida de Mariño també calia un porter, i després de barallar diversos noms, l'elegit va ser Sergio Asenjo, que arriba cedit procedent de l'Atlètic de Madrid i haurà de lluitar amb Juan Carlos per defensar la porteria groga. Finalment, el club s'ha reforçat amb un central de nivell com és el brasiler Gabriel Paulista, procedent de l'EC Vitoria i que arriba amb la intenció de destapar-se, de guanyar-se un lloc a l'onze del Vila-real i de triomfar al futbol europeu.
Marcelino compta amb un planter equilibrat i amb suficient qualitat com per poder fer una temporada acceptable en el retorn del submarí groc a la Primera Divisió, però a part d'això ha d'aconseguir trobar la tecla per fer que aquest grup de jugadors funcione com a grup. Si ho fa, de ben segur que arribaran els resultats. Esperem que així siga perquè, ara sí, la cosa ja va de veres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada