Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dimarts, 20 d’agost del 2013

Victòria millorable

Tot i no fer un bon partit, el Vila-real va sumar
els tres punts en el primer partit de la temporada.

En la seua reestrena com a equip de Primera Divisió, el Vila-real va acabar imposant-se a l'Almeria (2-3) però sense fer un bon joc

Sempre és positiu guanyar, molt més fer-ho lluny del teu estadi, i encara més fer-ho en la primera jornada de lliga, per començar amb bon gust de boca. Però tot i els tres punts que ahir els groguets van sumar a l'estadi Juegos Mediterráneos, hauran de millorar molt i corregir molts errors, sens dubte.
La victòria va arribar més que res gràcies a les bones accions puntuals d'alguns jugadors de l'atac groguet en la darrera mitja hora de partit, que va ser acceptable. Durant tota la primera part i també en l'inici de la segona, els de Marcelino van desplegar un joc bastant pobre, lluny de les expectatives que s'havien creat després dels dos darrers partits de pretemporada en què el Vila-real no només s'havia imposat als seus rivals amb solvència sinó que també havia practicat un joc bastant atractiu.
La primera ocasió del partit fou del paraguaià Hernán Pérez, al minut u, en rematar lleugerament desviat un centre de Cani, però pràcticament fou l'única acció de perill destacable dels groguets en el primer temps. L'Almeria, tot i que tampoc va practicar un joc espectacular, es trobava més còmode sobre el terreny de joc, combinava bé i s'apropava a l'àrea de tant en tant, davant d'uns jugadors del Vila-real que ni presionaven, ni s'entenien, ni aconseguien crear ocasions de perill. Després d'un parell d'avisos en què Musacchio per una banda, i Asenjo per l'altra, van haver d'intervenir per evitar el primer gol dels andalusos, aquest va arribar finalment en el minut 39, quan Rodri va aprofitar la passivitat de la defensa groga per rematar sense gaire oposició un centre de Rafita al fons de la porteria.
Els groguets estaven obligats a canviar prou la seua imatge si volien traure alguna cosa positiva del partit, i en els primers minuts del segon temps tot semblava igual, fins que Marcelino va introduir tres canvis: Trigueros, Aquino i Pereira van donar un altre aire a l'equip. De fet, va ser el gallec, quan només duia tres minuts al terreny de joc, el que va aprofitar una passada de Trigueros per fer un centre a l'àrea que el defensa local Dubarbier fa desviar al fons de la seua pròpia porteria. Amb l'empat, els groguets van semblar animar-se per moments, però tampoc amb massa insistència. Res més lluny de la realitat, deu minuts més tard, els andalusos es tornaren a posar per davant en el marcador, en rebre Rodri totalment sol davant d'Asenjo un centre des de la banda que va posar en evidència novament la defensa groga, per afusellar el porter procedent de l'Atlètic de Madrid i posar el 2-1 en el marcador. De tota manera, en el control el jugador toca clarment el baló amb la , amb la qual cosa el gol no haguera hagut de pujar al marcador, però ni l'àrbitre ni el línier ho van veure així. Ja en la recta final, el Vila-real es va tornar a animar un poc, i després d'avisar amb alguns centres a l'àrea, els de Marcelino van posar novament l'empat en el marcador mitjançant Giovani, que va rematar a boca de canó un centre d'Aquino. Vist com havia anat el partit, la majoria d'aficionats groguets es donaven per satisfets amb aquest resultat, però només dos minuts més tard, una nova bona jugada en atac va acabar en una assistència de Gio per a Jonathan que va rematar al fons de la xarxa per remuntar el partit en qüestió de minuts i fer embogir els 200 aficionats groguets presents al Juegos Mediterráneos. Encara hi va haver temps per als nervis, ja que en temps afegit Óscar Díaz va estar a punt d'arribar a un centre que haguera pogut significat l'empat a tres però, per sort per als interessos groguets, no ho va fer i els tres punts, tot i el joc desplegat, se'n van anar cap a Vila-real.

Fitxa tècnica:
1a jornada de lliga de la 1a divisió, temporada 2013/2014.
Juegos Mediterráneos, 10.036 espectadors.

Almeria: Esteban: Dubarbier (Óscar Díaz, 86'), Trujillo, Pellerano, Rafita; Verza, Soriano (Kiu, 84'), Tébar (Corona, 68'), Vidal, Suso; Rodri.
Vila-real: Asenjo; Mario, Musacchio, Íñiguez, Jaume Costa; Pina (Trigueros, 53'), Bruno, Cani, Hernán Pérez (Aquino, 58'); Giovani i Uche (Jonathan Pereira, 61').

Gols: 1-0 (39') Rodri. 1-1 (64') Dubarbier (p.p.). 2-1 (74') Rodri. 2-2 (83') Giovani. 2-3 (85') Jonathan Pereira.

Àrbitre: Undiano Mallenco (c. navarrés). Targetes grogues: Rafita i Pellerano.